Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ikres anyukák! Amikor szültete...

Ikres anyukák! Amikor szültetek (természetes szüléssel) az első baba után mennyi idővel született meg a második? Nehezebb volt a második baba születése?

Figyelt kérdés
Szülni már szültem kétszer is, de ikreket még soha :-) nem kicsit parázok milyen is lesz, birom-e majd erővel stb. 33 hetes kismami
2010. júl. 2. 10:22
 1/7 anonim ***** válasza:
10 perc, tehát volt egy kis pihi. Ott már rögtön a tolófájások jönnek és ugye könnyebb kijönnie már neki, szóval sima ügy. Talán 1+0,05 szülésssel ér fel munkában, fájdalomban. De tényelg.
2010. júl. 2. 10:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Erre én is kíváncsi vagyok, 30 hetet töltöm én is ikrekkel vasárnap. Egyet már én is szültem, de kettő biztosan más lesz.

Bocs az off-ért.

Egyébként hogy bírod?Méhszáj? Mit szedsz? (Nem akarok tolakodó lenni, bocs)

2010. júl. 2. 10:37
 3/7 A kérdező kommentje:

Első: köszi, bár igy lenne - a környezetemben mindenki mást és mást mond, én hajlok, hogy a te válaszodra koncentráljak :-)Amúgy elég könnyen szültem mindkétszer - és nem is akarok császárt.

Kedves második : üdv! Két hete vltam orvosnál, méhszáj akkor még zárt volt, ma délután megyek ismét - hát kiváncsi vagyok! Amúgy van mikor görcsöl, meg fáj a derekam/csipőm is - remélem semmi komoly, még szeretném ha bent maradnának 3 hetet min. MgB6-ot szedek 3x2, progeszteron tablettát (Arefam) és méhlazitót (Diazepam) - de lehet ezek a nevek nem mondanak semmit, mivel külfőldön élek. Meg az utóbbi 2 hétben hatalmas lett a hasam! És te hogy birod?

2010. júl. 2. 10:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Sziasztok,én ikerpár vagyok,és én vagyok a B.magzat.A.magzat rendes(de nem túl nehéz)szülés tolásokkal.B. kb 5 perc múlva szinte csak kicsusszanva(az útat a tesókám előkészítette!)37h.születtünk 2100,2500gr és se inkubátor se semmi.Gratulálok az ikrekhez,én is reménykedtem de talán az unokák majd :) egy 22 hónapos kisfiú anyukája és 20h.kismama
2010. júl. 2. 10:57
 5/7 anonim ***** válasza:
NEm rosszabb, mint egyet megszülni. Nekem 6 perc telt el a két gyerek között.
2010. júl. 2. 10:59
 6/7 anonim ***** válasza:

A másik ikerterhes vagyok. Nekem sajnos már az elejétől puha volt a külső méhszáj, 26 hetesen 3100 lett, vagyis kinyílt a külső, most voltam kedden, 2100, de puha már a középső is. Így sok pihi van, amennyit csak enged a 19 hós lányom. És azon aggódom most a legjobban, hogy nehogy előbb jöjjenek, még 6 hetet ki kéne bírni legalább, illetve ne kelljen befeküdnöm, ezt meg főleg a lányom miatt lenne jó megúszni, mert nem tudnám nyugdot szívvel senkire bízni, míg apa dolgozik. Vagyis akire tudnám, az is dolgozik, aki meg otthon van, hát.... Nem szívesen. Attól csak ideges lennék, és azért szülnék előbb. Szóval fetrendgés van, de érzem nem lesz baj. Nekem is nagyot nőtt az elmúlt 3 hétben a hasam, a kicsik 28 hetesen 1 kg voltak kb, ugyanúgy mint a lányom annak idején. :-) Amúgy minden értékem, eredményem jó, nem görcsölök, nem keményedek, csak néha fájogat a hasam alja.

Nem kaptam semmit magnéziumon kívül, ezért is érdekelt hogy más mit kapott.

2010. júl. 2. 13:15
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, a pihenés az nagyon fontos - csak hát nekem is másfél éves a kisfiam, tudom mit jelent kisgyerek mellett pihenni. Én elég sokat görcsöltem, meg volt bevérzésem is, mivel egyikük egész lent tapadt meg - ezért is szedek ennyi bogyót - mert a másik lehetőség a kórház lenne (és tudod miért nem akarom ezt én is...)Nekem is 28.héten kb 1 kg, körül voltak mindketten, ami a doki szerint nagyon jó, szépen fejlődnek. Kitartást Neked és könnyü szülést!
2010. júl. 2. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!