Szerintetek azok a kismamák "rontották" el a szülészorvosokat akik fizettek súlyos ezreket?
10:45-ös vagyok: Nyilván vannak olyan orvosok az sztk-ban vagy az ügyeletesek akik szintén lelkiismeretesek stb.
Én csak arra akartam célozni, hogy az a kismama akinek elvárásai vannak a dokival, szüléssel kapcsolatban az ne csodálkozzon. Ha a doki nagy összeget mond akkor keresni kell másikat. Az én első dokim is olyan összeget mondott, amit én nem voltam hajlandó kifizetni és ezért kerestem egy másikat. Akivel maximálisan meg vagyok elégedve. Ha kell éjszaka is hívhatom ha problémám van, ezt melyik sztk-s orvossal tehetem meg? Meg se adják a telszámukat.
A terhességem során egyszer kellett éjjel kórházba mennem... azt se tudtam hogy merre hova menjek aztán nagy nehezen rájöttünk, hogy hol lehet az ügyeletes orvos, aki úgy vizsgált meg hogy majdnem besz@rtam, és előtte mikor megkérdeztem hogy fájni fog-e a vizsgálat, közölte hogy "neki biztos nem fog fájni..." na kösz... A saját dokim ha fájdalmat is okoz egyből elnézést kér és tesz valamit hogy ne okozzon mégegyszer fájdalmat, felsegít a vizsgáló székből, ezt ezidáig egy se tette meg még a fogadott doki előtt, vagy az ügyeletes.
Nekem voltak-vannak elvárásaim, igényeim amik túlmennek a mai eü-ben dolgozók által nyújtottól, ezért van fogadott doki és fogadott szülésznő és nem fogunk nekik százezreket adni még a kettőnek egyet sem...
Aki dokit akar fogadni vagy ragaszkodik valakihez hogy annál szülhessen annak fizetnie kell... ez így működik... miért is kéne elvárni hogy a dokid éjjel vagy hajnal szabadságon vagy nyaralás alatt bejöjjön csak azért hogy megszülessen a baba ingyen??????
Nekem csak a háborgásból van elegem... annyi más szemétség van a világban, itt meg az ember akkor fizet ha igényei vannak...
Én máshol látom a probléma gyökerét és ott kellene megfogni, de ez reménytelen. Rendesen meg kellene fizetni a szülészeket és akkor ugyolyan ellátást kapna a kismama az ügyeleten is, mintha saját orvossal szülne és akkor nem kellene a magándokit fizetni szabadidejében.
A több100ezret én is sokallom, de amíg erre van kereslet, addig miért ne? Ha valaki odamenne hozzád és tenne 2 állásajánlatot, amiben ugyanazt kell csinálni, akkor te is azt választanád, amelyik többet fizet. Ilyen értelemben igen, a kismamák rontják el az orvosokat. Ha az összes kismama elpártolna az olyan dokitól, aki 300ezerért vállal szülést, akkor kénytelen lenne lejjebb vinni az árat...
Szerintem igen. Ma már szinte elvárás, hogy magánrendelésre járj, akkor is ha nem akarsz. Én például nem akarok, ezért neten megkerestem, milyen nőgyógyászt ajánlanak többen, gondolván, hogy majd elmegyek a szakrendelésére. Épp aminap akartam megtudni hogy az adott orvos,mikor szakrendel, ezért felhívtam a kórházat, ahol dolgozik. A recepciós, vagy nem tudom ki, akivel beszéltem közölte, hogy azt nem tudja mikor van a szakrendelése, de a magánrendelése ekkor meg akkor van és ez a magánrendelésének a telefonszáma.
Eszem megáll. De nem adom fel. Tisztességes terhesgondozásom és szülésem lesz, úgy hogy egy fillért sem fogok adni senkinek, maximum a legvégén, ha nagyon elégedett vagyok valakivel. Egy problémára (szar orvosi fiizetések, borzasztó körülmények az egészségügyben) nem annak eltussolása a megoldás. A jó orvosok ezt hivatásból csinálják, aki csak pénzért csinálja, az ne érjen hozzám.
Én úgy látom,azok háborognak általában,akik nem tehetik meg,h fogadjanak orvost. Ha ugyanis megtehetnék,akkor viszonylag kevesen választanák az sztk-t,meg az ügyeletes dokit.
Én nem sajnáltam a pénzt a dokimtól,igaz nem 100ezreket kellett adunk,de a terhességem alatt is le a kalappal előtte,a 12 órás vajúdásomnál végig velem volt,komlikáció volt a méhlepénynél,azt is profin megoldotta,2 ágyas szobába kerültem (olyanba,ami nem kórházi bútorokkal volt berendezve,hanem otthonosan),és minden nap bejött,még vasárnap is,pedi plusz 5 napot töltöttünk a kórházban.
Na ezt kell megfizetni,kedves ellentábor. Persze senkit nem akartam megbántani,mindenben tisztelet a kivételnek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!