Szerintetek azok a kismamák "rontották" el a szülészorvosokat akik fizettek súlyos ezreket?
Ha elvárod egy orvostól, hogy a szabadidejében akármikor berángathasd a szülésedre, akár a fia szülinapjáról is, és fél napokat ott legyen veled, akkor jogos, hogy ezért fizes neki. Ez nem természetellenes.
De több százezret?? Ez döbbenetes túlzás.
Sajnos így van.
Mert azt reméli az ember -sokszor jogosan- ha fizet akkor több figyelmet és jobb ellátást kap.
Undorító, gusztustalan dolog az egész orvoslás és egészségügy Magyarországon.
Rendben, fizessenek neki, mert rendelkezésre áll.
De!!! Akkor legyen hivatalos ár, adózzon belőle, stb.
több százezret akkor se ha helyettem ő szülné meg a gyereket..
több tizezret csak akkor ha tényleg qrva jó doki lenne és mondjuk megmentené az életemeet mert olyat venne észre amit senki más
eleve nem adnék pénzt ....
Szerintem első ízben az állami szabályozás cseszte el az orvosokat, azáltal, hogy kevés fizetésért nagyon sokat dolgoznak, rengeteg kórházban alig van ember, túl vannak terhelve a dolgozók, és így már nem tudnak olyan kedvesek, figyelmesek lenni a betegekhez - tudom erre mindenki azt mondja hogy akkor ne ezen a pályán dolgozzanak, csakhogy ők ezt tanulták évekig mi mást csinálhatnának, a kereskedelemben is adsz jattot... a kávé, étterem akármi után... az sem adóköteles.
Mivel az orvosok túlterheltek, és a betegek, nem kismamák, hanem a betegek, mert ez az egész egészségügyre igaz, egyes tb által támogatott műtétek esetében is van kenőpénz, hogy előrébb hozzák a műtétek időpontját protézisek beültetése pl. során. Apukámat lehet évekig nem tudják megműteni, persze ha fizetne a dokinak akkor előrébb lehetne hozni... Tehát az orvosok bizonyos pénzért hajlandóak bizonyos dolgokat megtenni azon betegeknek akik erre áldoznak.
A kismamák pedig a legjobbat szeretnék, szeretnék, hogy a terhességük ideje alatt egy doki foglalkozzon velük, hogy ne kelljen sokat várni a terhesgondozás ideje alatt, szeretné hogy bármikor rendelkezésére álljon az orvos, szeretné hogy a szülést ő csinálja, szeretné ha különleges módon bánna vele - stb... ezt fizetik meg a kismamák ki ennyit - ki annyit. Vannak orvosok akik többet kérnek, és vannak akik kevesebbet.
Nem értem miért kell egy csomó embernek kiakadni ezen... ha valaki nem akar fizetni akkor járjon a terhesgondozásokra ahol minden alkalommal más - más doki vizsgálja, álljon sorba sokáig a vizsgálatokon, szüljön az ügyeletes dokinál és ügyeletes szülésznőnél és bízzon a jó szerencsében hogy jó napja lesz a dokinak és a szülésznőnek, meg a csecsemősnek...
Azért több százezret nem várnak el a dokik. Általában a tízszerese a standard annak amit terhesgondozások alkalmával fizet az anyuka. De a legtöbb esetben pl. az én dokim se mondott összeget.
mondjon a doki összeget, hivatalosan!
Jaaaa kérem szépen, hogy úgy már nem érné meg nekik?
Olyan ez mint a prostiknál. Nem éri meg nekik hivatalosan csinálni.
Alja dolog ez.
Tudom hogy nem jó leállni vitatkozni a hozzászólókkal de 10.45-össel nem értek egyet. Az első gyereknél mindent ügyeletes és sztk-s orvos végzett mégse nyúlt belém és vizsgált soha más és más .. még az ultrahangot is mindig ugyanaz végezte egy alkalommal amikor a 12. hetire a kenézibe kellett mennem.
aki ebbe ringatja magát hogy az sztkba le se szarják majd és megkap egy brutál dokit szülésnél az jobb is ha a félelmei miatt fizet ..
sztk-s orvos vette észre a lányom vesemedence tágulatát és volt olyan lelkiismeretes hogy elnézést kért az utánnunk következőktöl mert azt látja hogy még kell nekünk 5 perc és tényleg kellett. továbbküldött és igaza lett.
szóval nem feltétlenül van alapja ezeknek a félelmeknek....
Megoszlanak a vélemények. Van aki elégedett volt az ügyeletessel, de van olyn is, aki a fogadottal sem.
Én fogadtam, nem fizettem túl(50E) és mégis elégedett volt.
Aki megteheti és meg akarja tenni az fogadjon 200E-ért, aki nem tudja vagy nem akarja annak még mindig ott van az olan orvos, mint pl. az enyém volt.
Igazából szerintem nem az anyukák kapatják el, csak némelyik doki azt sem tudja mit képzeljen magáról. Nem hiszem, hogy az én orvosom vagy bármely más normális gondolkodású orvos elvárna egy átlagos anyagi helyzetű anyukától átlagon felüli pénzt.
Barátnőm nemrég szült, nem tisztázta a dokiva, hogy mennyi lesz a szülés. Oddaadták a borítékot 60E volt benne, a doki zsebrevágta, majd felkereste az anyukát pár nappal később, hogy 'hát nálam egy szülés 120E-nél kezdődik!!!'
Azért ez undorító.
10:12-vel maximálisan egyetértek.
A másik meg az, nem mindenki engedheti meg magának a fogadott orvost, akkor az ne is szüljön gyereket?
Amikor terhes voltam akkor vettük építkeztünk, nem így volt tervezve, de így alakult,pont akkor lett rá lehetőségünk, ha beledöglöttem volna akkor se tudtam volna kinyögni a pénzt fogadott orvosra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!