Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A nőgyógyásznál vártam mikor...

A nőgyógyásznál vártam mikor ezt hallottam. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Voltam nőgyógyásznál(2 hónapja szültem)amíg vártam beszélgettünk egy kismamával aki mondta hogy a szóban forgó doki 300ezer ft-ért vállalja a szülését ezt kerek perec megmondta neki ,amikor a kismama azt mondta h nem tudja kifizetni akkor a doki kijelentette hogy akkor keressen másik orvost addig ellátja amíg nem talál de tovább nem!

Ez egy sztk-s rendelés,nem lenne köteles ellátni a kismamát a szülésig??

Mégha másik orvost is választ a kismama,és ha ügyeleten akarna szülni,addig kihez járjon??

Ez csak nekem felháborító?

2010. júl. 1. 22:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Ez kamu. Miskolcon a főorvosnak is "csak" 200 ezer a tarifája... Ilyen orvosnál ingyen se szülnék, képtelen lennék megbízni benne.
2010. júl. 1. 23:41
 12/24 anonim ***** válasza:
Nálunk is elég pofátlan volt a doki, a magánrendelőjében ki volt függesztve a falra, hogy szülésvezetés és készenlét: 80.000 Ft. 1 héttel szülés előtt felemelte 90.000-re.
2010. júl. 1. 23:47
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Én megkérdeztem a dokimat (megyeszékhely, Nyugat-Mo.), hogy mennyiért vállalja, azt mondta nem szívesen mond semmit, de 30-60 ezer között szokott kapni. Azt mondta, hogy hiába mondja, hogy 50, ha nem tudja valaki kifizetni. Ez a korrekt!!
2010. júl. 2. 06:54
 14/24 anonim ***** válasza:
Az én dokim is korrekt volt, azt mondta ő szereti a szakmáját, és ha valaki benne bízik meg, miért lökje el, csak mert nem tud kifizetni x Ft-ot. Úgyhogy azt mondta, ha gondoljuk, adunk, annyit, amennyire a pénztárcánkból futja. Mondjuk már nagyon régóta hozzá járok, de akkor is ez a korrekt hozzáállás:) Annyit mondott még, hogy az egyetlen dolog, amiből nem enged az a szabadsága, mert megtanulta, hogy a család az első. A fiam persze később jött, így nálam sem volt bent, de mielőtt elment, két kollégájával is megbeszélte, majd bemutatta nekem is őket, hogy azt válasszam, amelyik szimpibb. Nagyon szeretem ezt a dokit:)
2010. júl. 2. 07:21
 15/24 anonim ***** válasza:

Az én dokim sem mondana soha ilyet. Pedig osztályvezető főorvos. Soah nem mondta, jelezte, hogy mennyit adjunk.

Én mindhárom szülésemkor 50.000 Ftot adtam.

3 hétig feküdtem bent a végén, minden nap meglátogatott :-D

A terhesgondozás meg összesen 15.000 Ft-ba került gyerekenként. Nála nem alkalmanként volt meghatározva, hanem amikor elmentem hozzá, hogy babát várok és szeretném őt orvosomnak, akkor kért el 15.000 Ftot terhesgondozásra. Onnantól kezdve semmit nem kellett fizetnem. Még a 6 hetes kontrolon sem fogadott el semmit, azzal a címszóval, hogy ez terhesgondozás része :-D

De nem igazán reklámozza senki, hogy ennyit kér, mert havi 3-4 szülést vállal, így vannak bejáratott betegei. Ráadásul 4 év múlva nyugdíjba megy :-(

2010. júl. 2. 07:33
 16/24 anonim ***** válasza:
Elég baj az, hogy miskolcon ennyi a tarifa és a mamit vigyorogva tolják a műtőbe amíg nekem várnom kell, és a gyerekemet félholtan veszik ki belőlem:-(
2010. júl. 2. 08:13
 17/24 anonim ***** válasza:

Az én dokim kerek perec kijelentette hogy 8 ezer a magánrendelés, és 80 a szülés!

Egy nőcivel beszélgettem ő is ugyanahhoz a dokihoz járt mint én, és ő mondta hogy végig SZTK ba járt hozzá, és a 8 hónapba megkérdezte hogy elvállalná e a szülést, mire felháborodott hogy ez nem igy működik, és hogy akkor nem 80 hanem 150(!!!!) ezret kell neki fizetni, csak azért mert nem járt hozzá magánrendelésre! Durva nem???

Jó persze ez a 150 mégsem 300, de piszkosul pénzéhesek. És nagyon visszaélnek a helyzetükkel!! Sajnos ez van. Egy kisbaba nagyon sok pénz:(

Gondoljatok bele a terhes rucik is milyen árba vannak...?!

25 hetes pocis

2010. júl. 2. 09:39
 18/24 anonim ***** válasza:
Én sztk-ba jártam végig. Igaz én nem kérdeztem meg, de egy bnőm meg merte kérdezni a dokinkat, hogy mennyiért vállal: Ha magánba járok hozzá havi 10000-t akkor a szülés "csak" 50-60000 ft, ha sztk-ba akkor 140000. Na én akkor döntöttem el, hogy nem lesz fogadott dokim. MEntővel vittek a soteII-re és hála istennek egy nagyon aranyos dokit fogtam ki, teljesen ingyen. Oké, hogy benne volt a pakliban, hogy nem lesz túl jó doki az ügyeletes, de vállaltam, ugyanis, nem sok ilyen doki van ott, legalábbis én 2 hét alatt ezt tapasztaltam amíg még terhesen benn feküdtem.
2010. júl. 2. 10:59
 19/24 anonim ***** válasza:
A szobatársammal ugyanez volt. 350 ért vállalta volna egy főorvos egyetemi magántanár akárki és mivel megmondta hogy nem tudja kifizetni így kb mintha kirúgta volna a rendelőből...
2010. júl. 2. 14:13
 20/24 anonim ***** válasza:
Én megkérdeztem (Fejér megye), azt mondta a doki, hogy 40-50 ezer körül. 40-et adtam, sőt 3 év múlva is, infláció ide-vagy oda. Szerintem ez korrekt, nem is szólt semmit, nem fintorgott, minden nap bejött hozzám a kórházban. A 300 ezer ft szerintem is kamu, még Pesten is.
2010. júl. 2. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!