Az ultrahang szerint a baba méretei (bpd:98, ac:373, súlya:4228gramm) alapján már simán szülhetnék, ráadásul a méhlepény is III. fokban érett, de a doki szerint még csak 38 hetes vagyok, attól még lehet, hogy mostanában szülök?
Ja, és van egy másik,ami igaz,hogy olasz, de ki lehet rajta igazodni mit kell beírni:
Majd azért mindenképpen íde írok, hogy mikor volt az "ágyugolyó futam" ;-), és mekkora is lett valójában.
Ja, most vagyok pont 38hetes
Szép napot nektek!
Az FL a combcsont, igen. De esetedben valóban egy nagyon husis kisbabát rejt a pocid. :)
Azért kérdeztem rá az FL-re, mert nálam meg pont azért becsültek nagy súlyt, mert hosszú a combcsontja, nekem a combcsontja felelt meg 42 hetesnek és úgy lett volna 4110 gramm a "kis"babánk. :) Rákérdeztem a szonográfustól, hogy a combcsont mérete okozhatja ezt a magas súlyt és azt mondta igen, úgyhogy vissza is vette a combcsont méretét 7,6 cm-re és így lett 3800 gramm a becsült súly. Szülés szempontjából lényegtelen a combcsont, ezért vette lejjebb.
Szóval azzal akartalak megvigasztalni, hogy hátha nálad is ez a helyzet, de nem.
Egyesektől hallani azt is, hogy a nagy súlyú baba jó is, mert elég erős ahhoz hogy segítsen a szülésben, tudja magát kitolni.
Szorítok neked, hogy problémamentes - könnyű szülésed legyen. Majd írd meg, hogy végül mekkora súllyal jött világra a babátok. :D
Aranyos vagy, hogy vigasztalni akartál, nekem is sok minden eszembe jutott:például hazafelé a kórházból a baba fog engem a tenyerén hordozni, nem én Őt...
Bár, ez a "segít magát kitolni"-tól inkább megijedek: nem elég, hogy "visz mindent",még szét is rúgja a bordáimat ;)
Bár, én sem vagyok kisdarab (177cm, 86kiló), de annak idején teljesen "normálisnak" születtem,apja is ember méretű, semmi extra, akkor kire fogjam? Még a postás sem olyan nagydarab...
Gondolkodom, hogy be kéne perelnem a Mc Dolald's-ot, mert egy időben nagyon rákattantam a sajtburgerére, biztos attól lett olyan golyó :))
Mindegy, valahogy túlleszünk rajta!
Kitartást, és minden jót Neked, és ha eljön az idő, megírod, hogy alakultatok?
Szia!
Hát unokatesók körében sincs nagyobb emberke?
Én már bő egy ujjnyira nyitva vagyok, ma töltöttem be a 38. hetet, és napok óta távozik a nyákdugó. Esténként sokat keményedek, nagyon remélem, hogy hamarosan megyünk szülni. :D
Mindenképpen meg fogom írni hogy mi hogy volt, de TE is! :D
sziasztok!
ígértem,hogy írok,ha meglett a baba, hát nem vagyok jó jósnak, mert semmi nem jött be a "félelmeimből": 40+4 napra szültem, simán, 5óra alatt, és 3960grammal, 52centivel jött világra a baba!
Könnyű szülést, jó egészséget, sok boldogságot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!