Ha más az ultrahang adatok alapján a szülés várható ideje, mint az utolsó menzeszből számolt, akkor melyik a valós? Vagy csak a baba nagy és azért papíron más?
Szerintem inkább a 12 hetes uh-s adatok szerinti. Nálam úgy volt, hogy csak 3 havonta jött meg, úgyhogy ezért az 12 hetes uh-s adatokat nézték. (mondjuk én jártam genetikai uh-ra is és ott módosították kb félidőnél a szülés időpontját)
De persze ezt beszéld át pontosan az orvosoddal is!!
Szia!Én is kiszámoltam a menzeszem alapján amikor 5 hetes terhes voltam.Akkor volt az első ultrahangom és ott is azt mondták,hogy 5 hetes terhes vagyok az embrió méretei alapján.Azután akár hányszor mentem ultraangra mindig mondosították a terességi heteimet a magzat mérete alapján.Hol hozzáadtak,hol elvettek belőle.A 18.héten kiírtak 2010 márc. 15.-ére.Az mondták,hogy ez már fix.Márciusban még legalább 2x modosult.Április 3.-án végül megínditották a szülést nálam mondván hogy már tutti betöltöttem a 41. hetet.Addigra már az eredeti számítás szerint 43 hetes voltam.Nem tudom ,hogy te hány hetes vagy,de mindig a magzat mérete alapján mondják meg hogy hány hetes vagy.Én 2x voltam 12 hetes! :)
Nekem 4 kg-val született a fiam.Nagy baba volt.
Kedves 22:36-os, azért az durva, hogy ennyiszer módosítanak. Nem véletlenül vannak megadva átlag méretek, nem lehet mindig aszerint módosítani. Bár ez az én véleményem. Nekem először az utolsó mensi időpontjától számolt a doki és a védőnő is, pedig már az első uh-nál kiderült, hogy 2 héttel kisebb a baba, mint a mensi szerint. Aztán kb. félidőben át is irták a szülés várható idejét, de utána azon már nem módosítottak. És valóban az uh szerint számolt idő előtt 2 nappal született meg a babám.
Az én orvosom egyébként azt mondta, hogy minél kisebb, vagyis fiatalabb egy magzat annál inkább adnak a méretei pontos eredményt, és a terhesség vége felé, amikor már nagyobb, akkor jobban el térhet az átlagtól.
Remélem érthetően írtam. :)
én mindig a 4D-s uh kiirását vesem pontosnak
sztk-s 12.hetes szerint aug 14-re voltam kiirva
mensi szerint aug 6
4D szerint júli 20, júli 19.-én szültem
Hogy mi a "valós", azt igazán senki nem tudja. Az a jó, ha nem indítják be előbb a szülést, hanem megvárják, amíg beindul magától.
Második babámnál pontosan tudtam mikor fogant, mert egyszer voltunk együtt, viszont az együttlét utáni 9. napon már émelyegtem és a 10-en pozitívat teszteltem. Viszont ez a ciklusom 23. napján volt, emiatt a doki persze nem oda számolta. Az UH-val meg elméletben igaz az, amit már írtak, hogy minél fiatalabb a terhesség, annál pontosabban tudja kiszámolni a várható időt, csak sajnos az is igaz, hogy a fiatalabb terhességnél, ha a doki nem teljesen profi az UH gép használatban (márpedig a legtöbb nőgyógyász nem az, a szonográfusok sokkal ügyesebbek ebben, persze tisztelet a kivételnek!), akkor egy-két milliméter tévedés hetekben mérhető különbséget eredményez.
No végül megszületett a babám, korábban egy héttel annál, mint ahogy én gondoltam, az én zárójelentésemre ráírták, hogy a 38. héten szültem, a babáéra, hogy a 39-en született, és a csecsemős doki a kórházban azt mondta, hogy egészséges 40 hetes baba!
:-D
Szóval bízz benne, hogy tudni fogja majd a pindur, mikor kell útnak indulnia!
(Az AFP vizsgálatot leszámítva a többi kötelező vizsgálatnál nem számít, hogy pontosan mikor csinálják, pár hét ide-oda eltérhet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!