Ultrahang adatok: súly/centil mit jelent?
Ma voltam a 30 hetes ultrahangon.
BPD: 76 mm, FL: 54 mm, AC: 243 mm. Ezeket értem.
De van olyan hogy AFI = 130 mm. Elvileg magzatvizet jelent ez a rövidítés (neten néztem), de ahhoz sehogy sem passzol a 130 mm.
A baba súlya 1385 gramm. És súly/centil: 50%.
Ez ugyan mit jelent?
Azt tudom, hogy egy 30 hetes babának kevés az 1385 gramm :(
Van egy oldal a neten, ahol bpd-ből, és AC-ből súlyt számol, ott is ennyi jött ki súlyra.
A magzati méretek szerint meg tökéletesek a 30. hetes méretei.
Itt kitudod számolni hány hetesnek felelnek meg az adataid4A súlybecslés, csak nagyon hozzávetőleges, arra nem szabad adni!!
Köszönöm mindenkinek :)
Kedves első, ezek szerint ne nagyon foglalkozzak a súllyal, ez megnyugtató. Gratulálok a babához! :) Nekem sem várjuk ki szerintem a 40 hetet, mert programozott császárom lesz (szemem miatt).
Kedves második, igen, azt az olasz oldalt én is ismerem, néztem ott is, de a BPD és az AC alapján ott is ugyanez a méret jött ki. Szerintem ez kevés, de lehet elmérték az adatokat, vagy később fogant a baba és még fiatalabb. Vagy egyszerűen kicsi baba lesz. Próbálok pozitívan hozzáállni.
Kedves negyedik, köszönöm, azt az oldalt nem ismertem, mindjárt utána is nézek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!