Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek traumatikus volt az...

Akinek traumatikus volt az első szülés, hogy szánta el magát a másodikra?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, hogy jó lenne egy második gyerek, de rettegek a szüléstől, görcsbe rándul a gyomrom, ha arra gondolok. Ti hogy tudtatok ezen túllépni?
2019. jan. 25. 13:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
Az idő.....sokat segített. A második 6év múlva született. Valahogy próbáltam azt mondogatni magamnak hogy amit az elsőnél átéltem annál nem lehet majd rosszabb!
2019. jan. 25. 13:25
 2/11 A kérdező kommentje:
És bejött? Tényleg nem volt rosszabb? Nekem még csak 2 év telt el...
2019. jan. 25. 13:29
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem is az idő segít. Még csak fél éve szültem de már most nem látom olyan vészesnek. (pedig az volt) Akkor azt mondtam soha többé. Most is, de már más okból. Ha már van gyereked, szerintem úgy gondolod mint én, hogy megérte a szenvedés...
2019. jan. 25. 13:45
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szuper volt! 🙂 Az első: 41.héten indított szülés. 24órát vajúdtam iszonyú fájdalmaim voltak. Az oxitocint túl adagolták így amikor meg indították a szülést rá egy órára már 1perces fájásaim voltak amik 1percig tartottak. Semmit nem tágultam már a fájdalomtól hánytam.:( Császár lett a vége. A második: 41.héten megindultak a fájások maguktól. Szépen tágultam és kb 6óra alatt megszületett természetes úton. 🙂 Szuper volt. Most a 3.babát várom. Remélem vele is simán megy majd minden.
2019. jan. 25. 13:46
 5/11 anonim ***** válasza:
65%
Erősebb a vágy a sok gyermek iránt, mint a félelem. A nagylány 5 hónapos korában fogant meg a kicsi, így hamar sikerült egy szép vbac élménnyel felülírni az első, traumát okozó császárt (23 óra vajúdás, szülészeti erőszak, halálfélelem, a végén mármindketten veszélyben voltunk). Alig várom a következőt! 😊
2019. jan. 25. 13:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Viszonylag problémamentes volt az első szülésem. A szülés alatt nem lépett fel komplikáció, de utána a felépülés kemény volt. Sok vért veszítettem, ezért kaptam még a szülőszobán vért, csúnyán varrtak kívül-belül, emiatt 2 hétig nem tudtam ülni, vagy huzamosabb ideig állni, hegesen gyógyultam, és jó egy évig fájt a férjemmel az együttlét. Én azt hittem, ezek a szülés velejárója, és minden egyes szülés utàn ezek a problémàk normàlisak. Nagyon féltem emiatt, de mindenképp szerettünk volna màsodikat, így annyit kértem, hogy minimum 2 év. Aztàn a 2- ből 3 lett. Akkor ràszàntam magam, de az egész terhesség alatt rettegtem. Aztàn megszületett a kicsi. Maga a szülés jobban fàjt annyira mint az első,de nem volt olyan hosszú, így egyàltalàn nem voltam kimerült. Teljesen jól voltam. 3 kicsi varratom volt, ami semmiben nem zavart, a szülés utàn 2 nappal màr simàn guggoltam, 3 nap múlva takarítottam, és nem éreztem azt, hogy szültem. Vokt energiàm, nem fàjt semmim. Sok múlik az orvoson és a szülésznőkön, most màr én is belàtom.

Gondolj arra, hogy nem kell úgy lennie mint elsőre.

2019. jan. 25. 13:47
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Én úgy jöttem ki a korhazbol, higy annyura rossz élmény volt a szules, hogy mielőbb szetetnek meg egy babát, hogy feledtessem a rossz élményt. Végül 19 hónap lesz közöttük, ikreket várok
2019. jan. 25. 13:55
 8/11 anonim ***** válasza:
94%
Rengeteget olvastam, tajekozodtam, hogy miert éreztem ekkora traumanak a szulesem. Fontos, hogy tudd, hogy működik a tested, milyen jogaid vannak, hogy bármit visszautasithatsz és jogod van a méltóságteljesen bánásmódhoz és szüléshez. Ennek megfelelő szemléletű segítőket választottam a második szülésemhez. Amíg ezeknek nem néztem utána, nem is mertem belevagni. Pat napon belül szülök egy olyan csapattal, akiknek én és a babám vagyunk a legfontosabbak. A kéréseimnek megfelelően fog minden történni, nem lesz felesleges beavatkozás, gyorsítás, sürgetés, szeparácio. A beleegyezésem és tájékoztatásom nélkül semmit sem fognak tenni (kivéve persze, ha probléma adódik). Én igy mertem csak nekivagni a második terhessegnek és szülésnek. Kívánom, hogy te is találd meg az utad, és ne mondj le a második babárol, járj utána mindennek, hogy fel tudd dolgozni az első szulest.
2019. jan. 25. 14:10
 9/11 anonim ***** válasza:
87%

Én is ezzel biztattam magam, mint az első, kétszer nem szívhatok ekkorát...

Valamint nagyon vágytunk egy kislányra mindketten a férjemmel.

Én annyira féltem, hogy a dokimat győzködtem feszt hogy császározzon meg ( nem ugyanott szültem mint az első gyerekemet).Minden alkalommal jót mosolygott, próbált nyugtatni. Szülésznőm úgyszintén.

Az első gyerek nagy vonalakban : 2 hét túlhordás, meconiumos magzatvíz , leesett szívhang , 12 óra vajúdás, hánytam, a hasam ment, szóval minden bajom volt. Kaptam lódózis oxitocint, fájdalomcsillapítást viszont semmit, konkrétan halálfélelmem volt.

Kitolási szak elhúzódott, mert a fiam feje nem úgy forgott , ahogy nagykönyvben meg van írva.

Jó nagy gátmetszés, majd nem lettem jobban...Egyre csak véreztem, kiderült hogy mivel nem pisiltem, ezért a tele hólyag miatt atóniás méhvérzésem lett. Két egység vér, kérdés hogy kiveszik e a méhemet...Megúsztam szerencsére, de konkrétan kétszer elájultam a vérvesztés miatt. A férjemnek is borzasztó élmény volt, azt hitte ott maradok.

A fiamat alig tudtam szoptatni (bababarát kórház, semmit se adtak neki, még vizet se amíg nem jött meg a tejem) kiszáradt, besárgult. Hazamenve hasfájús, borzalmasan sírós baba volt.

(később 3-4 éves kora körül megkésett beszédfejlődéssel jártunk a fejlesztőbe, valószínű oxigénhiány érte a szülés közben)

Na ehhez képest második szülés : összesen 3 óra vajúdás, kitolási szak kb. 10 perc volt, gátvédelem és 4 kilós baba :) Aki csodaszép volt, kezdetektől ügyesen szopizott, evett , aludt , mosolygott első 2 hónapjában :)

3 év van a két gyerek között.

Az elsőnél ahogy megszületett én nem azt mondtam, amit mások hogy na jöhet a következő, hanem azt, hogy sose szülök többé.

2019. jan. 25. 14:14
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
9 es vagyok, a 8 assal egyetértek, én is váltottam orvost, szülésznőt és még kórházat is.
2019. jan. 25. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!