Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés? (Több kérdés)

Apás szülés? (Több kérdés)

Figyelt kérdés

A párom külföldön dolgozik és közeleg a szülés napja. 34 és fél hetes terhes vagyok, az nem kivitelezhető, hogy itthon ül és arra vár hogy mikor szülök meg. Mind a ketten szeretnénk ha részt venne a szülésen, viszont ha épp hétközben jönne a baba, akkor kb 5-6 óra alatt érne ide.

A kérdés az az, hogy ha nagyon figyelek az előjelekre és tudok neki időben szólni akkor lehetséges, hogy több mint 5-6 óra telljen el azelőtt hogy megszületne a baba? Vagy általában első babával ez gyorsabban lezajlik? Lehet nem is ismerném fel az előjeleket? Másik kérdés: Lehet kérni a fogadott orvost, hogy indítsák be a szülést ha már amúgyis 3-as érettségű a méhlepény? És ha igen, akkor hányadik héttől?

Utolsó előtti kérdés: Az otthon is használható magzati szívhang hallgató készülékkel tényleg valamennyire megállapítható, hogy hamarosan megszül valaki?

Utolsó kérdés: Oké, hogy a szülés maga az a nő dolga, de szerintetek mennyivel könnyebb ha az apuka jelen van és támogat közben?

Előre is köszönöm a válaszokat! 😊

2019. jan. 20. 21:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%

Észre fogod venni hidd el.Már az első jelnél szólj neki és utána még lesz ideje odaérni.De mindenkinél más,ezt nem lehet tudni.

Nem hiszem,hogy beindítják...illetve szerintem úgy vannak vele ha nem időn túl jön és nincs semmi baj,akkor kivárják,hogy akkor jöjjön amikor akar.

Minél nagyobb a baba,annál lassabb a pulzusa talán ezért mondják,hogy ki lehet sakkozni a készülékkel,de én abban nem bíznék.

Velem nem lesz bent apuka mert tudom magamról ,hogy nem lenne rám nyugtató hatással ott és akkor :D

2019. jan. 20. 21:42
 2/11 anonim ***** válasza:
60%

Nekem semennyire se volt könnyebb inkább zavart! Először is az elsővel vajúdhatsz 24 órát is! Nálam úgy volt.. Férjem föl-le lépcsőztetett a kórházban az emeleteken hogy táguljak gyorsabban!

Lehetnek lassan mostmár jósló fájásaid is! Az elsőnél fingod nincs hogy mi ez és beparázhatsz hogy mindjárt megszülsz..

Szülést nem indítanak be ha nincs rá egészségügyi ok! Vagy tervezett császár? Magzati szívhang mérőnek köze nincs ahhoz mikor szülsz.

Ha elment a magzatvized, hívhatod az urad hogy jöjjön. De onnantól is lehet hogy csak másnap szülsz, nálam is úgy volt. A baba jön mikor akar.

2019. jan. 20. 21:46
 3/11 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem meg lehet beszélni az inditást a fogadott orvossal. 38. héten már lehet inditani ha van bármi. Engem pl gdm miatt inditottak a 38. hét végén.

Az apás szülés nagyon jó. A legjobb dolog amit egy házaspár együtt átélhet.

2019. jan. 20. 21:46
 4/11 anonim ***** válasza:
56%
Noll Andrea: Vajudastamogatas mindenkinek c. konyveben reszletesen le van irva, hogy mirol ismerheto fel, hogy beindult a vajudas, sehol mashol nem olvastam/lattam ennyire reszletesen es kezzelfoghatoan leirva. Szoval ajanlom a konyvet:)
2019. jan. 20. 22:02
 5/11 anonim ***** válasza:

Hú hát én is ezen idegeskedtem, a párom 4-5 órányira van. Na most mi szerencsések voltunk, mert amúgy 4 óra alatt megszületett a kislányom (tehát haza se ért volna) és apa pont itthon volt.

Nekem fontos volt, hogy ott legyen és megnyugtatott, de másban nemigen tudott segíteni, talán ő jobban izgult mint én :) na jó, segített felhúzni a zoknimat, mert fázott a lábam :D

Na erről a szívhang figyelésről még nem hallottam.

Ne akard beindíttattni a szülést, nagyon megviselné a babádat :(

2019. jan. 20. 22:21
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekem szuperül jött hogy ott van apa. Jó érzés volt. Pedig azon kívül hogy egyszer odaadtam a vizet nem csinált semmit.

Nekem nem voltak jóslóim csak hajnalban felkeltem és pisilés közben jött egy fájás, nem durva de azért határozott. Gondoltam letusolok forró vízzel elvileg a jóslót elmulasztja a szülésnél tovább erősít vagy rendszeresít. Utóbbi lett. Végül császár lett a kórházba 4,5 óra után mentünk be és onnan másfél óra után lett meg de császárral sajnos.

Szóval ez mindenkinek más, sajna nem biztos hogy odaér.

2019. jan. 20. 22:51
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ne indíttasd be mesterségesen...Ha hagyod, hogy akkor jöjjön, mikor itt van az ő ideje , sokkal jobban jártok, nem kell lódózisnyi mesterséges oxitocint kapnod, kézzel méhszájtágítás és egyéb "finomságokon" átesned...

Első szülés nem jellemző amúgy hogy össz.4-5 óra alatt lezajlana.

Szerintem első szülésnél a fájásokat is nehéz megállapítani hogy jóslók vagy lesz belőlük vmi.

Tudom ez most így nem nagy segítség.

Én első babámmal ugyanígy voltam, a szülés várható napja előtt és mögött 3 napot itthon volt a férjem, de túlhordtam a kisfiunkat jócskán.

Így persze hogy akkor indult el, amikor a férjem távol volt és persze hogy éjjel 1 kor...

De ő "csak" 2.5 óra távolságra volt, nem 5 re de ha 5 re lett volna is hazaér, mert 8 órára született meg a fiunk.

És hogy segít e ha ott van? Hát én biztos megőrültem volna egyedül, és a többi szülésnél is elsőrendű volt hogy ő velem legyen.

Nem azért mert segített volna így fizikailag bármit is, de a tudat hogy ott van és nem egyedül szenvedek, sokat számított és hogy a babáinkat végig kísérgette majd dajkálta miközben engem stoppoltak- az nagyon számított nekem.

2019. jan. 21. 08:33
 8/11 anonim ***** válasza:

Első szülés általában lassabb. De attól még a tiéd lehet gyors. És jöhet előbb. Vagy túlhordod és indítják. Vagy sürgősségi császár lesz már pár óra múlva. Vagy jövő héten befektetnek bármiért és végül programozott. Nagyon sok forgatókönyv lehet. De drukkolok és szerintem is nézd a baba érdekeit, tehát ezért ne válassz "kilakoltatást" hamarabb.

Ja és mondjuk amíg a párod nem ér be, veled lehet egy másik rokonod (pl. anyukád) vagy egy barátnőd is, vagy felfogadhatsz dúlát. Illetve ha fogadott szülésznőd és/vagy dokid van, már akkor nem leszel annyira ismeretlenek között. Szerintem növeli az ember biztonságérzetét és ezért számít.

2019. jan. 21. 09:04
 9/11 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok, értitek hogy miért is fontos hogy ott legyen. Köszönöm az eddigi valaszokat. Legalább megtudtam egy-két dolgot a szülés beindításáról is. 😊

Sajnos nekem hamarabb öregedett a méhlepényem (ezt mindem alkalommal elmondja a dokim)) ezért gondoltuk hogy mi van ha be kell indítani a szülést és akkor már ha amúgyis lehet hogy be kell indítani akkor beszéljük meg előre az orvossal hogy mikor.

2019. jan. 21. 09:09
 10/11 anonim ***** válasza:

A mehlepeny eloregedese onmagaban semmit nem jelent flowmetria eredmenye nelkul, azt is csinalt a doki, es az alapjan mondja, hogy inditani kellene?

A mehlepeny egy szerv, ami “eloregszik”, ha betoltotte funkciojat, teljesen normalis folyamat. Aramlas alapjan latszik, hogy minden oke-e a lepennyel. A terhesseg normalis ideje az orvosi tankknyvek szerint is 37-42 het, csak szeretik siettetni ilyen-olyan indokkal. Ha a dokid mar most inditana, akkor szamits ra, hogy a 40. het kornyeken mar tagithat kezzel, vagy burokrepesztest csinalhat, megprobalva ezekkel bejnditani a szulest. A kivulrol adott oxitocin sokkal durvabb fajdalmakat csinal, a baba szivhangja hajlamos leesni tole, belekakilni a magzatvizbe, mert stressznek eli meg, aztan mar tolnak is a mutobe, hogy csaszarozzanak, mondvan, hogy a baba nincs jol...

2019. jan. 21. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!