Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mindenki vérzik szülés után?

Mindenki vérzik szülés után?

Figyelt kérdés
17 hetes vagyok és most jutottam el a szülés részig. Olvasom hogy akár 6 hétig is vérzik valaki és nekem az a fura hogy az első két napba kb óránként is kell cserélni a betétet. Ez tényleg igaz?
2019. jan. 19. 17:10
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Egy hatalmas seb lesz a méhedben ahogy leválik a placenta. A sebek pedig véreznek, szóval igen, igaz.
2019. jan. 19. 17:12
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Van, aki még tovább is, mint 6 hét.

Nekem szerencsére 1-1,5 hét volt csak mindkét szülés után.

2019. jan. 19. 17:20
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen. 5 hétig véreztem. Bnőm még a 6 hetes kontrollra is úgy ment h vérzett....

És valóban nagyon durván "dőkt" a vér 😖

2019. jan. 19. 17:24
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
En 8 hetig .. azt hittem soha nem lesz vege :S
2019. jan. 19. 17:31
 5/19 anonim ***** válasza:
13%
Az biztos, hogy mindenki vérzik, mert egy nagy seb keletkezik, de nem kellett óránként cserélni a betétet (sima intim betétet használtam), az elején félnaponta cseréltem, utána már naponta is elegendő lett volna, de azt már nem éreztem higiénikusnak, igaz császárral szültem.
2019. jan. 19. 17:52
 6/19 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt vészes! Durvábbra számítottam. Az rlső két hétben vèreztem, utána az 5. Hétig barnáztam.
2019. jan. 19. 18:00
 7/19 anonim ***** válasza:
80%

Most légy erős: nekem sima menstruációkor is óránként kell cserélnem a super plus betétet. Sőt... 8 napból az első 5 napban!

Szülés után én 6 hétig véreztem,de nem volt durva,mivel sürgősségi császár volt, és császár után átöblítik a méhet,mintegy kimossák. (Doki mondta így). Ezért nekem már műtét után sem volt nagyon durva.

2019. jan. 19. 18:25
 8/19 anonim ***** válasza:
63%

Igen, de valaki csak 1-2 hétig, más 8-ig, valaki csik minimálisan, más durván.

Csak annyira készülj fel hogy ne érjen váratlanul. Én mindig tampont használtam, nekem pl borzalmas volt a nagy betét és a saját véremben lenni, aki betétet használ nyilván jobban viseli. Amikor a szülés utáni napokban felálltam mindig éreztem hogy elöntött a vér, tamponnal ilyet ugye nem éreztem. Na meg nem túl kellemes az a szag. Az első napokban jöhetnek daravok is, olyan mintha csirkemájdarabok lennének. Amúgy ez csak pár nap, aztán egyre jobb lesz nyugi. Másfél hét után már csak barnás folyásom van. Akkor se ijedj meg ha már szinte elmúlt, majd napok múlva újra elindul.

2019. jan. 19. 20:31
 9/19 anonim ***** válasza:

Igen igaz.

Nekem szerencsèm volt én megúsztam.kb 3 héttel.

2019. jan. 19. 22:25
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Első nap a 40 cm hosszú tena ladyt kb 2 ótånként cseréltem, másnap már látványosan csökkent a vérzés. Nekem egy hétig kellett a tena lady, utána már a sima betét is elég volt.
2019. jan. 19. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!