Miért jó két gyermek között a kicsi (értem ezalatt 1-3) éves korkülönbség?
Nehéznek nehéz az elsö idöszak....Viszont eggyütt nönek fel.
A lányom 2,5 éves a fiam 3 hónapos.A lányom nagyon szereti az öccsét....
Barátnömék között 6 év van,egész gyermekkoruk alatt szekálták egymást.A nagy csicskáztatta a hugát......
nálunk a nagy 20hónapos a kicsi 1majdnem 1hónapos.
eddig nem igazán látom az előnyét.maga a terhesség is nehezebb volt,főleg a vége,mikor a nagy állandóan ment volna,én meg nem bírtam.most úgy vagyunk,hogy inkább csak az esték a nehezebbek,mert addigra mindenki ki van fáradva,és türelmetlenebb.na meg az éjszaka,ha a kicsi miatt fölkel a nagy.Bár tegnaptól a pici átköltözött a hálóba,így talán jobb lesz a nagynak.
szóval majd ha ketten két fele mennek,lesz itt nemulass :-)
persze nézd a jó oldalát,egyszerre letudod az éjszakázást,nem avulnak el ennyi idő alatt az iskolában a könyvek,és mehetnek együtt csavizni,mégis csak jobban vigyáznak magukra.
Szerintem nekik jó, mert teljesen egy korosztály lesznek.
Ráadásul erről a nagy korkülönbségű testvérek gyakran panaszkodnak, hogy a naygobb inkább a gyerekfelvigyázó funkciót tölti be, mint a testvérét.
Persze egy idő után lehetnek jó testvérek (bár nagy korkülönbséggel ritkán), de például kamaszoknál ha az egyik 16 éves a másik 10 már hatalmas különbség, vagy az egyik 20 és egyetemista a kicsi pedig 14 és általános iskolás.
Nekem nagy a korkülönbség és azt látom, hogy jó, nem tudom milyen lenne, ha kicsi lett volna.
Viszont sokkal jobb, hogy van egy 10 éves fiam és van egy 15 hós lányom, mintah lenne mondjuk egy 8-9 éves fiam/lányom.
Igaz, hogy játsznának egymással (bár az én ikerhugaim többet gyapálták egymást, mint játszottak), de szinte uygyankkor kamaszodnának, és repülnének ki.
lehet önzö vagyok, de nem vállaltam be akis korkülönbséget és nem bántam meg, sőt...
előző
a hamarabb túlleni két gyereken és a gondokon és ezért is vállalni kis korkülönbséget-ettől a falra mászok
Na jó, de az embernek azt kell eldönteni, testvért szülök a gyerekemnek- ergo bárki bármit mond, kis korkülönbségnél nincs jobb ebben az esetben. Vagy magamnak 2 gyereket, mert akkor meg mindegy a korkülönbség sőt akkor az a jó ha az egyik nagyobbacska és újra lehet babázni.
Lehet persze mondani engem kiráz a hideg ettől vagy attól. De ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Vannak családtervezési eszközök, egyik sem rosszabb, mint a másik.
De egyébként nyilván ez szakmafüggő is, mert ha valaki mondjuk orvos, ügyvéd, könyvelő stb értelemszerű, hogy egyidőben "letudja" a gyereket, mert ott ki kell építeni a klientúrát és eleve 30 éves minimum lesz egy ember, mire a szakképesítést megszerzi, majd elkezdi előről a karrierépítést és megint elmegy szülni, mire a csúcsra jut. Nem akarok bunkó lenni, de mondjuk a szalag mellől tök mindegy, az szalagmunka lesz mindig. És oda bármikor lehet menni dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!