Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Melyik resze fajdalmasabb a...

Melyik resze fajdalmasabb a szulesnek?

Figyelt kérdés
Elso szulesem lesz par het mulva,es nagyon felek...maga a tagulas a fajdalmasabb vagy mar mikor a tolo fajasok jonnek?
2008. nov. 6. 10:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
A szülés szerintem gyorsan megvan, ha nincs semmi gond. A baba feje születik meg legnehezebben. DE maga a szülés gyorsan végetér, míg a vajúdás, elég hosszadalmas tud lenni, főleg, ha elöször szülsz. Nekem éjfélkor kezdődtek a fájásaim,és de. 10:45-re meglett a kislányom, maga a szülés negyed óra. szerintem a fájások erősődése is fáj annyira, mint a szülés. Ne félj, örülj annak, hogy hamarosan magadhoz ölelheted a kisbabád...
2008. nov. 6. 18:00
 12/18 A kérdező kommentje:
Koszi,nagyon aranyosak vagytok!
2008. nov. 6. 18:09
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én oxitocin infúziót kaptam, mert nem voltak fájásaim. Így rögtön a fél perces fájásokkal kezdődött. 2 óra után azt hittem, hogy ezt nem lehet kibírni. Meg is kérdeztem a dokit, hogy a tolófájás még rosszabb? Azt mondta, hogy nem. És igaza is volt. A fájásokat elvileg tornával lehet enyhíteni, de nekem végig feküdnöm kellett. A tolófájásnál te is nyomsz, így azt kevésbé érzed. De egyértelműen a varrás volt a legrosszabb. 3-szor megszülném újra, csak ne varrjanak.Állítólag egyes helyeken olyankor odaadják a babát, hogy ne arra figyelj. Ahol én szültem ott nem. Habár valószínű el is dobtam volna közben.
2008. nov. 6. 18:20
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne félj! mindannyian átestünk rajta, és anyáink is. :)

Nekem a tágulás nagyon fájdalmas volt. Első szülésnél oroszlán bátorsággal vetettem bele magam a szülésbe, 13 órát vajúdtam, a kitolás 10 perc volt.

Másodjára már csak 5 óra vajúdás, de a vége felé már fájástól fájásig léteztem, 5 órán keresztül megszólalni nem volt erőm. A kitolási szakasz lelki megkönnyebülés volt, mert tudtam, hogy már csak percek lehetnek hátra :)

Második gyerekt szülni gyorsabb volt, de a kitolás 3x fájdalmasabb. (Nagyobb, jóval nagyobb baba lett).

Viszont ahogy más is írta itt előttem korábban, miután megszületett a baba, már a fajdalomnak csak halvány emléke marad!!!

Kompikáció mentes szülést kívánok!

2008. nov. 6. 22:30
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kitolás nem is fájt.A tágulás nagyon,mert 2 óra alatt tágultam ki,2 perces fájásaim voltak.Szval elég intenzív volt a dolog.A kitolás már könnyebbséget hoz,pláne,ha már a buksija kint van.Könnyű szülést!5.5. hós baba anyukája
2008. nov. 7. 00:43
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a tolófájások voltak nagyon fájdalmasak, viszont a legrövidebb ideig tartott :) Talán 20 perc sem telt el az első tolófájás, és a baba megszületése között. Igyekeztem is lerövidíteni, gyorsan kinyomtam, másodikra a babucit :) Utána már semmi nem fájt, pedig úgy rángatták ki belőlem a lepényt. Eygébként hihetetlen, milyen gyorsan elfelejti az ember a szülési fájdalmakat!! Nem tudnám felidézni :)
2008. nov. 7. 16:16
 17/18 anonim válasza:
100%
Így visszagondolva, egyik sem olyan nagyon gáz. Két lányom van, az első 4200g és 59 cm volt, a második 4200g és 57 cm. Nem emlékszem mélyen a fájdalomra, csak az élmény maradt meg. Ne félj! A legjobb dolog a világon. A tágulás nekem talán egy erős mensigörcshöz hasonlított, a kitolás pedig mondjuk két fokkal erősebb.
2009. ápr. 11. 10:14
 18/18 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszod,aranyos vagy.

Mar en sem felek tole ,mert holnap lesz 4 honapos a kisfiam 3700 gr-al szuletett es 56 cm-rel.Siman mki lehetett birni.

Gratulalok mindenkinek!!!

2009. ápr. 13. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!