Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyivel ad több pluszt a...

Mennyivel ad több pluszt a magánkórház? Akik szültek már ott, újra azt választanátok az állami helyett?

Figyelt kérdés

Elég kényes vagyok, hozzászoktam a minőséghez, a megfelelő életkörülményhez. Még sosem voltam kórházban, szerencsére a legkomolyabb betegségem az influenza szokott lenni (koppkopp). Nődokihoz, fogorvoshoz magánúton járok. Eddig nem tudtam, hogy olyan az itteni kórház, amilyen... Nyilván sejtettem, hogy nem egy luxus szintre kell számítani, de kicsit szíven ütött a "magyar valóság".

Egyetlen olyan szoba van, ahol egyedül lennék majd. Viszont ezért külön kell fizetni, és előre nem foglalhatom le, hiába tudom, hogy programozott császárom lesz. Akkor kerülhetek oda, ha éppen aznap szabad. Ha nem, akkor marad a többágyas szoba, 5 másik anyukával... Engem ez megijeszt, mert régen sem szerettem az ilyen össznépi alvásokat. Pedig ott nem vadidegenekről volt szó, hanem barátnőkről, osztálytársakról. Szerintem friss császárosként egyedüllétre fogok vágyni, nem arra, hogy másoknak a babáját halljam sírni.

Itt jön a másik bökkenő. Látogató nem jöhet be hozzánk majd, még a férjem sem. Tehát az első pár napban a saját kislányát szinte meg sem foghatja. A szüleim sem lehetnek ott velem, maximum a folyosónál lévő ajtónál beszélgethetünk... Szinte mintha el lennénk zárva, engem ez nagyon megijeszt már most.

Mondta egy barátnőm, hogy próbáljak az ottlétem alatt "viselkedni", és a ha nővérek mondanak valamit, akkor azt csináljam úgy, különben baj lesz. Ilyen pl. hogy ne vigyek cumit a picinek, merthogy azt ők nem szeretik. De most komolyan, mások mondják majd meg, mit hogyan csináljak a babámmal? Mintha amúgy egész életében nem velünk lenne majd, a szent nővérek tanácsai nélkül...

Szerintetek megéri a magánkórházat választani inkább?

Lenne rá keret, de ugye nem olcsó mulatság+Budapestre kéne utaznunk, meg onnan haza is jönni. Csak úgy sokkal nyugodtabb lennék, hiszen ott lehetne velünk a férjem, a szüleim is láthatnák a babát, nem vadidegen nőkkel lennék összezárva, egy teljesen kiszolgáltatott állapotban.

Még a terhességem elején vagyok, így az orvosváltás nem lenne probléma.

2018. nov. 17. 00:16
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Nem, képzeld el, anyajegy eltávolítás miatt nem fektetnek be állami kórházba, SŐT, még a beavatkozást sem ott végezték el.
2018. nov. 18. 10:02
 22/26 anonim ***** válasza:
91%

És szerinted egy anyajegyeltàvolítàs és egy csàszàrmetszés ugyanakkora műtét?

Egy anyajegy eltàvolítàsa utàn nincs miből hamar "felépülni".

Hagyd a hülyeségeidet, egyre jobban bele fogsz kavarodni.

2018. nov. 18. 10:18
 23/26 anonim ***** válasza:

Az anyajegy eltavolitas nalam messze nem "műtét" kategória :-D

Több műtét=több anyajegy eltávolítása??

2018. nov. 18. 10:19
 24/26 anonim ***** válasza:
71%
Jól döntöttél. A programcsàszàrral kapcsolatban. A babàra nézve kisebb veszély, ràd nagyobb. És köze nincs a sürgősségi, vagy a 10 évvel ezelötti csàszàrhoz. Màs erről nem îrok, utànanéztél, ezeket tudod te is. Ha van jó fogadott dokid, aki el tudja intézni a foglalt egyàgyas vip szobàt (igen, nem lehet elöre foglalni, meg csàszàrt se lehet kérésre balablabla.... ) akkor ha nem is ugyolyan, mint a magàn, de semmi gond nincs vele. Amúgy nekem is botrànyos, hogy a vajúdó 6 àgyas, màs szülését, akàr ordîtàsàt hallgatod. A rutin szerű gàtmetszés, meg a jajj nincs anesztes edàt adni, meg még nem jön, màr nem jön. Meg ha nincs azonnal tej, akkor profi tàpszer helyett adjunk cukros vizet (sok helyen igy van) mint 1980-ban, meg éheztessük erőltessük a gyereket 2 napig, mert olyan nincs, hogy nincs tej...(mindegy, hogy ez hormonàlis....) Szóval én értelek. Ha van fogadott dokid, elöre foglalt egy àgyas szobàd, akkor pàrod veled lehet, a baba is, mert ketten ellàtjàtok és ha pont hülyék vennének körbe, problem solved. Amúgy vannak rendesek is, de sok a hülye is az egészségügyben. Majd biztos megkapod, ha normàlis, emberi ellàtàsban akarsz részesülni, nem elleni sok màs nő tàrsasàgàban, mint valami istàlóban, meg szeretnél nyugodtan pihenni nem, 3-5 màsik nővel egy zuhanyzót,wc- hasznâlva kinlódni, meg az első napokat is pàroddal tölteni, majd tuti megkapod, hogy kényes vagy meg finnyàs. Ezekkel ne fogalkozz. Irigység semmi több. Ha van rà keret, vedd meg a kényelmed, nyugalmad, amit amúgy normàlis orszàgokban a tb-det fizetve kapnàl meg. De itt ez van. Ha nem Afrikàban akarod magad érezni, fizetni kell.
2018. nov. 18. 18:41
 25/26 anonim válasza:
66%

Nem olvastam végig a kommenteket.

A magán kórház neked kényelmesebb, a babának semmiben se.

Viszont, ha gond van, akkor átszállítanak az államiba.

2-3-4 napot ki lehet bírni, azért vannak az anyukák, babák elszeparálva (persze nem teljesen), mert még nincs immunrendszerük. Szóval a baba érdeke, hogy ne kapjon el vmit.

A "szent nővérek" a munkájukat végzik, nem az ellenségeid, jót akarnak. Ha cumit adsz a babának, könnyen lehet cumi zavaros és akkor nem fogja elfogadni a melled= tápszeres lesz.

Attól, mert kényes vagy és jó anyagi helyzetben vagy, nem kell ennyire lekezelőnek lenned.

2018. nov. 19. 14:25
 26/26 anonim válasza:

Budapesten szültem az első gyermekemet magánkórházban, sürgősségi császárral. Az ellátása színvonala bár jobb volt, mint egy állami kórházban, semmi esetre sem ‘luxus’ kategória. Életunt csecsemősök, bunkó nővérek, ehetetlen kaja és a többi kismama panasz ugyanúgy megvolt. A szoptatást nagyon fontosnak tartják, és nemcsak segítik, de erőltetik is, a terhesgondozási csomagban is van laktációs felkészítő óra. Program császárt biztosan lehet kérni, bár én természetes szülésre készültem végig, így az orvosom ezt meg sem említette. Azt, hogy melyik ‘veszélyesebb’,

laikusként nem tudod mérlegelni, hagyd ezt inkább szakemberre. Nekünk nem jelentett gondot az anyagi vonzata a dolognak, mégis úgy érzem, hogy nem kaptam sokkal többet, mint egy állami kórházban.

2018. nov. 28. 02:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!