Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyivel ad több pluszt a...

Mennyivel ad több pluszt a magánkórház? Akik szültek már ott, újra azt választanátok az állami helyett?

Figyelt kérdés

Elég kényes vagyok, hozzászoktam a minőséghez, a megfelelő életkörülményhez. Még sosem voltam kórházban, szerencsére a legkomolyabb betegségem az influenza szokott lenni (koppkopp). Nődokihoz, fogorvoshoz magánúton járok. Eddig nem tudtam, hogy olyan az itteni kórház, amilyen... Nyilván sejtettem, hogy nem egy luxus szintre kell számítani, de kicsit szíven ütött a "magyar valóság".

Egyetlen olyan szoba van, ahol egyedül lennék majd. Viszont ezért külön kell fizetni, és előre nem foglalhatom le, hiába tudom, hogy programozott császárom lesz. Akkor kerülhetek oda, ha éppen aznap szabad. Ha nem, akkor marad a többágyas szoba, 5 másik anyukával... Engem ez megijeszt, mert régen sem szerettem az ilyen össznépi alvásokat. Pedig ott nem vadidegenekről volt szó, hanem barátnőkről, osztálytársakról. Szerintem friss császárosként egyedüllétre fogok vágyni, nem arra, hogy másoknak a babáját halljam sírni.

Itt jön a másik bökkenő. Látogató nem jöhet be hozzánk majd, még a férjem sem. Tehát az első pár napban a saját kislányát szinte meg sem foghatja. A szüleim sem lehetnek ott velem, maximum a folyosónál lévő ajtónál beszélgethetünk... Szinte mintha el lennénk zárva, engem ez nagyon megijeszt már most.

Mondta egy barátnőm, hogy próbáljak az ottlétem alatt "viselkedni", és a ha nővérek mondanak valamit, akkor azt csináljam úgy, különben baj lesz. Ilyen pl. hogy ne vigyek cumit a picinek, merthogy azt ők nem szeretik. De most komolyan, mások mondják majd meg, mit hogyan csináljak a babámmal? Mintha amúgy egész életében nem velünk lenne majd, a szent nővérek tanácsai nélkül...

Szerintetek megéri a magánkórházat választani inkább?

Lenne rá keret, de ugye nem olcsó mulatság+Budapestre kéne utaznunk, meg onnan haza is jönni. Csak úgy sokkal nyugodtabb lennék, hiszen ott lehetne velünk a férjem, a szüleim is láthatnák a babát, nem vadidegen nőkkel lennék összezárva, egy teljesen kiszolgáltatott állapotban.

Még a terhességem elején vagyok, így az orvosváltás nem lenne probléma.

2018. nov. 17. 00:16
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Ha van rá keret, nem kérdés. Én a helyi kórházban szültem, szerencsére volt szabad szoba (4 van), így legalább össznépi alvás nem volt, én sem tudok pihenni úgy (nem mintha a baba mellett olyan sokat lehetett volna). Ha megtehetném, biztos a magánkórházat választanám.
2018. nov. 17. 14:13
 12/26 anonim ***** válasza:
A szülésre beengedték, de làtogatni nem lehetett.
2018. nov. 17. 14:22
 13/26 A kérdező kommentje:

Nem eü. probléma miatt lesz a császár, így az nem akadályozná a magánkórházas tartózkodást.

"A picinek meg nem cumi kell, hanem anyatej." Na, pont az ilyen megszólalások miatt szimpatikusabb sokkal a magánkórház. Agyvérzést kapnék, ha napokon át ezt hallgatnám a kórházban.

2018. nov. 18. 08:59
 14/26 anonim ***** válasza:
De miért kínzod magad a császárral ha szülhetsz is? Nekem császárom volt de soha többet.
2018. nov. 18. 09:01
 15/26 anonim ***** válasza:

Pont valamelyik nap olvastam itt végig, hogyan zajlik a csàszàrmetszés, utàna milyen.

Hàt sokkot kaptam esküszöm.

Egész életemben hàlàs leszek a természetnek, hogy megadta a természetes szülést.

Persze, fàjt rendesen, 18 óràt szenvedtem, de mikor meglett, na azt az érzést semmiért nem adnàm oda!

2018. nov. 18. 09:22
 16/26 A kérdező kommentje:

Mivel féltem a baba egészségét, és saját magamat is. Persze, könnyű a szülés, ha nincs komplikáció, nem kell a fogó, vákuum és nem vagdosnak szanaszét, nem szorul be a baba.

Volt már műtétem, hamar felépültem. Nekem a hüvelyi szülés lenne az igazi kínzás.

2018. nov. 18. 09:24
 17/26 anonim ***** válasza:
Nekem is volt több műtétem is, de a császár nekem a pokol volt ahhoz képest. A természetes úton szült ismerőseim másnap már szaladgáltak èn könyörögtem fájdalomcsillapítóért. Plusz fertőzést kaptam, újra kellett műteni és kitakarítani. A hegem a mai napig érzi az időváltozást és nagyon fáj.
2018. nov. 18. 09:30
 18/26 anonim ***** válasza:
93%

Azt írtad, még sosem voltàl kórhàzban.Hmmm...

Akkor a műtéted hol zajlott, a sarki fűszeresnél?

2018. nov. 18. 09:31
 19/26 anonim ***** válasza:
2xo honapig azért imádkoztam nehogy császározni kelljen. Alairom hogy nem kellemes ha vágni kell bar semmit se ereztem belole vegul, de bnőim akik csaszarral szultek honapokig kinlodtak a sebukkel szoval összességében 100x jobban jartam.
2018. nov. 18. 09:34
 20/26 anonim ***** válasza:

Tehàt kedves Kérdező, ezek szerint csak volt részed màs emberekkel együtt lenni egy kórteremben, túlélted, szerencsére gyorsan fel is épültél a műtétből.

Ja, bocs, gondolom az sem àllami kórhàzban zajlott, hanem magànkórhàzban. :)

Persze, menj magànba ha oda vàgysz, de szerintem te itt szimplàn provokàlni akartad az embereket, hogy fú, milyen rettenetes lehetett azoknak, akik àllamiban szültek.

Nem volt rettenetes, mellesleg nem mindenkit vàgnak, én gàtvédelemmel szültem, pedig annyira nem is volt pici, 3640 gramm, 56 centi.

Tehàt mielőtt írsz valamit, figyelj oda a későbbi kommentjeidben, hogy ne szóld el magad.

2018. nov. 18. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!