Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kellett volna kapnom fájdalomc...

Kellett volna kapnom fájdalomcsillapító gázt?

Figyelt kérdés
Alapban nem akartam volna, mert állítólag hányingert okoz, de a szülés közeledtével már olyan erős fájásaim voltak, hogy könyörögtem érte, de nem adott sem az orvos, sem a szülésznő. Már nem is érdekelne, de mivel nem fogadott orvosom volt, nálunk nincs már ilyen, hanem az ügyletesnél szültem, nem tudom megérdemli-e hálapénzt. Amúgy szerintem jól végezte a dolgát, de szemétségnek tartom hogy nem adtak gázt. Vagy nem az orvos dolga?
2008. nov. 5. 10:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az az igazság,hogy Nekem szülésznő mondta,hogy nem igazán szeretik a fájdalomcsillapítást.Úgy fogalmazott,hogy meghosszabodik a kitolás,mert a kismamák nem tudnak úgy öszpontosítani,és nem elég erősen,és eda-nál meg nem jó helyre nyomnak.De azért adhattak volna Neked ha kéred,vagy elmagyarázhatták volna hogy miért nem javasolják,és akkor nem maradt volna benned tüske.
2008. nov. 5. 10:59
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha kértél, ezt hallották és az egészségi állapotod nem indokolta az ellenkezőjét, akkor kellett volna kapnod. Vagy ha nem, akkor legalább odaszúrhattak volna egy mondatot, hogy miért is nem lehet. Ez így lett volna korrekt.

Egyébként a sógornőm szülésznő és mivel szülés előtt állok (37. héten) elég sokat beszélgettünk arról, hogy mit szeretnék, mit nem. Mármint fájdalomcsillapítást. Ő speciel a gázt tényleg nem javasolta, mert azt mondta, hogy annyit nem segít, mint amennyire hátráltatja a szülő nővel folytatott kommunikációt. Állítólag egy kicsit kómás lesz tőle az ember és sokszor nem veszik komolyan, vagy nem reagálnak az orvos, szülésznő utasításaira, ami viszont nagyon fontos. Illetve sokan hánynak tőle, ami szintén nem túl előnyös.

(Az első válaszhoz csak annyit hozzátennék, hogy az edával kapcsolatban viszont pont azt mondta, hogy ha időben vagyok és adható, akkor azt ne hagyjam ki, mert a fájdalomcsillapításon kívül annak az még a nagy előnye, hogy teljesen ellazítja a szöveteket és nemhogy hátráltatja, de kifejezetten le is rövidíti a vajúdást, a kitolás is gyorsabban megvan. Ezen kívül ha nem túl későn adják be, akkor nem hátráltatja a kitolást, mert mire eljut odáig az ember, addigra már kimegy annyira a hatása, hogy a tolóingert érezzük.)

2008. nov. 5. 11:19
 3/3 anonim ***** válasza:
Az előttem hozzászólónak igaza van.Tényleg csak egy bizonyos tágulási szakig adják és mire jönnek a tolófájások kimegy annyira,hogy segíthessen a nő.Ezt nekem is elmondták mikor vajudtam a lányommal.Én csak olyat akartam(ez biztos vicces lesz)mint amikor fáj a fejem..nem kell hogy elmulassza,csak tompitson egy kicsit,és ezt mondták ez a lehetőségem.Persze nekik nem mondtam mit szeretnék csak kérdeztem mit kaphatnék.Na és szépen megköszöntem és nem kértem.
2008. nov. 5. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!