Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt valaki akinek koraszül...

Van itt valaki akinek koraszülött lett a baba? Hányadik hétre jött, miért, és egészséges lett?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsi vagyok. Most 30hetes a mi bébink nagyon ritkán ha eszembe jut mi lenne ha megszületne de remélem nem. Viszont akivel megtörtént érdekel a sztorija :)
2018. okt. 16. 07:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
A 34. héten született, terhességi toxémiám volt a 6. hónaptól. Már nem mozgott, alig volt szívhang, szóval a doki a császár mellett döntött. Nehéz volt, többször elájultam, alig láttam őt az első pár hétben, 3 hónapig kórházban voltunk, de fél év után minden olyan lett, mintha nem lett volna koraszülött. :)
2018. okt. 16. 07:23
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

De minek agyalsz ilyeneken?? Van valami gond, ami miatt rossz érzésed van?

Nekem volt ilyen rossz előérzetem az utolsó terhességemnél, 35.hétre született, 2 hetet voltunk kórházban. Jól vagyunk mindketten.

2018. okt. 16. 07:55
 3/11 A kérdező kommentje:
Szerintem mindenkinek eszébe jut a terhesség alatt hogy mit csinálna ha koraszülött lenne szimpla aggódásból. Terhesség elején félelem a betegségtől a vége meg a koraszüléstől.
2018. okt. 16. 09:25
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem azért születtek meg a 36. héten, mert ikrek voltak és már kicsi volt nekik a hely. Bőven két kiló felett voltak 2300 és 2200 gramm), így nem kellett őket koraszülött osztályra vinni, 5 napot voltunk bent normál csecsemő osztályon.

Semmi bajuk nincs, egészségesek, egy fiú, egy lány.

Annyi van csak - bár ez inkább a méhen belüli helyszűke miatt van, nem mert koraszülöttek - hogy a kislányomnak megkésett a mozgásfejlődése a fiúhoz képest, így rendszeresen hordtam dévény tornára és TSMT fejlesztésre. De lassan utoléri az öcsit mert szépen fejlődik ő is.

2018. okt. 16. 09:51
 5/11 anonim ***** válasza:
99%
28 hétre született 985 grammal. Fertőzés volt az oka, séta közben folyt el a magzatvízem, minden előzmény nélkül, 2 nappal előtte voltam orvosnál, minden rendben zajlott. Rohammentő vitt a legközelebbi PIC-es korházba. Egy napig próbálták bent tartani, közben kaptam a tüdőérlelőt,végül persze császár, magzatvédelem miatt, nem kockáztatták meg, hogy áthaladjon a szülőcsatornán. Végül azonosították ugye a baktériumot a kórházban, még sajnos nem okozott tüneteket nálam, egyébként nyilván észrevesszük és kiderül,kezelést kapok, de már bennem volt, sosem derült ki hol szedtem össze(streptococcus pneumoniae, a tüdőgyulladásért felelős baktérium). Ugyanazt a széles-spektrumú antibiotikus kezelést kaptuk vénásan mindketten a szülés után. Aztán 94 nap PIC, 17 nap gépi lélegeztetés, később c-pap, 3 vérátömlesztés, 2 szemműtét ROP miatt, BPD. Mára a legtöbb szervi bajon túlvagyunk, szívével, tüdejével minden rendben, már nem asthmás, csak allergiás. Szemüveges a ROP miatt, de nem vészes az eltérés. Hiperaktív, diagnosztizált az ADHD és van még némi idegrendszeri maradványtünete a koraszülöttségnek,részképesség-zavarok. Rengeteg orvoson, fejlesztésen vagyunk túl és mai napig járunk sok helyre, (évekig ugye a koraszülött-utógondozás keretében szemészet/kardiológia/pulmonológia/fejlődés-neurológiai kontroll)kap sok fejlesztést a suliban is és magánúton is járunk. Az immunrendszere mára behozta a hátrányt, ritkán beteg, hatalmasat fejlődött, ha azt nézem honnan indultunk el sem hiszem. Emlékszem az első beszélgetésre a neonatológussal a szülés másnapján, potyogtak a könnyeim, miközben sorolta mi minden várhat rá, milyenek az esélyei, hogy agyvérzést kaphat egy átpelenkázástól is és mondta még hosszan. Elnézem ma, harmadikos kisiskolás, egy imádnivaló, jóindulatú, végtelenül kedves gyerek, kitartó és szívós, hihetetlen akaratereje van, nem is csoda, amiket átélt a kis harcos. Nagyon hálás vagyok, amiért idáig eljutott/eljutottunk, sosem fogom természetesnek venni, hogy itt van velünk, tudom mekkora küzdelem volt, pláne neki a kezdeti időszak. Nem bánom az elmaradásokat, az ADHD-t, sose legyen nagyobb bajom. Mellettünk van, él, boldog, ennél semmi sem lesz soha fontosabb.
2018. okt. 16. 10:25
 6/11 A kérdező kommentje:
Hú kedves utolsó örülök hogy már rendben van ez azért nem semmi a babától meg a szülöktől én lehet hogy ki készültem volna. Büszke lehetsz magatokra :)
2018. okt. 16. 10:41
 7/11 anonim ***** válasza:
98%

Szia!

Nálunk 35 hétre érkezett a kisfiam, szintén fertőzés miatt, tüdőgyulladással. Még aznap éjjel légzészavara lett, megrepedt a tüdeje, légmellet kapott, agyvérzés gyanús volt. 3hétig gépi lélegeztetést kapott és altatták. Felfekvések lettek a buksiján, elfertőződött, vérmérgezést kapott. A gyógyszeres kezelésre önmagában nem reagált, leállt az emésztése, még aznap este telefonáltak az intenzív osztályról, hogy menjek azonnal vérvételre, a kisfiamtól is vettek vért, mindkét mintát külték debrecenbe, hogy megfelelő donorvért találjanak, ami a legkisebb kockázattal jár neki. Reggel megkapta a vérátömlesztést, onnantól kezdett javulni. Sosem gondoltam, hogy milyen erős tud lenni az ember ilyen helyzetben akár a babák,akár az anyukák. Most 4 hónapos, rendben van és eddig úgy tűnik, hogy nem szenvedett maradandó károsodást.

Jó egészséget nektek!😊

2018. okt. 16. 11:17
 8/11 A kérdező kommentje:
Gratulálok nektek is hogy jól lett a baba :) nem is gondolná az ember ezek szerint milyen kis szívósak :)
2018. okt. 16. 11:27
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! 32. hétre született a kisfiam 1480 g- mal. Születése előtt egy héttel elmentem az orvoshoz, mert szivárgott a magzatvizem. Haza küldött, hogy minden rendben, ez normális terhességi folyás. Pár napra rá már fájásaim is voltak, rendszeresek, nem múltak el zuhanyra sem. Bementem a kórházba. Kaptam tüdőérlelőt. 2 napig tudták visszatartani a fiamat. Miután elfolyt a magzatvíz, toltak is a műtőbe. Első éjszaka volt egy légzéskimaradása. Egy hónaposan kapott vérátömlesztést. Egy hónapig volt a PIC- en. Mára egy okos két és fél éves nagyfiú. Szerencsére mindenféle következmény nélkül megúszta. Ha ott vagytok, nem tudsz mást tenni, csak bízni a gyermekedben. Sokkal erősebbek, mint gondolnánk.
2018. okt. 16. 12:47
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
34 hétre született a kisfiam 2300 grammal. 10 napot voltunk kórházba. Megrepedt a megzatburok, nem tudják miért, nem volt fertőzés, semmi. A magzatvizet mutató betét pedig azt mutatta, hogy NEM magzatvíz. Az egész terhességem kicsit problémás volt. Felborult a pajzsmirigyem, amivel elötte nem volt gond és terhesség után is azonnal megszűnt, az elején menstruáltam, 14 hetesen lepényleválásom volt, emiatt lett egy hematómám, így 4 hetet feküdtem. Végig volt egy rossz érzésem terhesen. Szülés elött 4 nappal el is mentem “titokban” UH-ra egyedül (nem akartam idegesíteni a Férjemet), mert úgy éreztem valami nem stimmel. Ott rendben találtak mindent, majd 4 napra rá megszületett.
2018. okt. 20. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!