Van itt valaki akinek koraszülött lett a baba? Hányadik hétre jött, miért, és egészséges lett?
De minek agyalsz ilyeneken?? Van valami gond, ami miatt rossz érzésed van?
Nekem volt ilyen rossz előérzetem az utolsó terhességemnél, 35.hétre született, 2 hetet voltunk kórházban. Jól vagyunk mindketten.
Nekem azért születtek meg a 36. héten, mert ikrek voltak és már kicsi volt nekik a hely. Bőven két kiló felett voltak 2300 és 2200 gramm), így nem kellett őket koraszülött osztályra vinni, 5 napot voltunk bent normál csecsemő osztályon.
Semmi bajuk nincs, egészségesek, egy fiú, egy lány.
Annyi van csak - bár ez inkább a méhen belüli helyszűke miatt van, nem mert koraszülöttek - hogy a kislányomnak megkésett a mozgásfejlődése a fiúhoz képest, így rendszeresen hordtam dévény tornára és TSMT fejlesztésre. De lassan utoléri az öcsit mert szépen fejlődik ő is.
Szia!
Nálunk 35 hétre érkezett a kisfiam, szintén fertőzés miatt, tüdőgyulladással. Még aznap éjjel légzészavara lett, megrepedt a tüdeje, légmellet kapott, agyvérzés gyanús volt. 3hétig gépi lélegeztetést kapott és altatták. Felfekvések lettek a buksiján, elfertőződött, vérmérgezést kapott. A gyógyszeres kezelésre önmagában nem reagált, leállt az emésztése, még aznap este telefonáltak az intenzív osztályról, hogy menjek azonnal vérvételre, a kisfiamtól is vettek vért, mindkét mintát külték debrecenbe, hogy megfelelő donorvért találjanak, ami a legkisebb kockázattal jár neki. Reggel megkapta a vérátömlesztést, onnantól kezdett javulni. Sosem gondoltam, hogy milyen erős tud lenni az ember ilyen helyzetben akár a babák,akár az anyukák. Most 4 hónapos, rendben van és eddig úgy tűnik, hogy nem szenvedett maradandó károsodást.
Jó egészséget nektek!😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!