Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Születő babánál miért írják...

Születő babánál miért írják ki hogy hány grammal és hány centivel született?

Figyelt kérdés
Mikor senkit nem érdekelnek ezek a számok.
2018. okt. 9. 07:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%
Mindenkit érdekel, legalábbis a súlya. Én külföldön lakom itt nem mérnek hosszt. 4 éves, még soha életében senki nem mérte le, hány centi.
2018. okt. 9. 09:37
 12/20 anonim ***** válasza:
12%

Engem se érdekel.

Kissé zavart is mikor mindkét gyerekem születésekor rögtön ez volt az első kérdés, hány kiló, hány centi.

Nem mindegy? Inkább azt kérdeznék, egészséges-e. Ez a lényeg, nem a centik, vagy kilók.

2018. okt. 9. 10:13
 13/20 anonim ***** válasza:
70%
Pont hogy ez érdekel mindenkit, meg, hogy van-e haja. Az előbb olvastam egy cikket, amiben azt írja, hogy a baba születési súlyából lehet következtetni az egészségi állapotára, szóval ha valaki írja hogy 3500 gramm 52 cm akkor abból már tudod, hogy átlagos, fejlett gyermek.
2018. okt. 9. 11:09
 14/20 A kérdező kommentje:
Szerintem semmi értelme, én kis súllyal és kevés centivel születtem mégis 2 méteres és kicsit húsos tizenéves gyerek voltam, szóval semmit nem számít hogy konkrétan hány grammal születik mert semmire nem lehet ebből következtetni.
2018. okt. 9. 11:49
 15/20 anonim ***** válasza:
63%
Mert mindenki kérdezgette volna így egyszerűbbnek tűnt. ☺ Első pont leírtad mennyivel született a fiam. 😅
2018. okt. 9. 12:03
 16/20 A kérdező kommentje:
de minek kérdezgetik mikor semmi értelme?
2018. okt. 9. 12:06
 17/20 anonim ***** válasza:
87%
Mert szeretnének a babáról beszélni, de azt még nem kérdezhetik, hogy mi a jele az oviban, vagy mi a kedvenc étele. Ez egy semleges dolog, amit bárki megkérdezhet. Olyasmi, mint a "hogy vagy". A kommunikáció során nem mindig akarunk fontos információkat közölni, néha csak megjegyezzük a szomszédnak, hogy milyen hűvös ez a mai reggel. Annak sincs információértéke, hiszen ő is észrevette. Ilyen az is, hogy "gratulálok, mennyivel született?". Ezek a kapcsolattartást szolgálják.
2018. okt. 9. 13:01
 18/20 anonim ***** válasza:
67%
Engem sem annyira érdekelt, addig míg endokrinológushoz nem kerültem (IR, hormon problémák). Rögtön azzal kezdte, hogy akkor a kórtörténet előtt mennyivel születtem, hány centi... fogalmam nem volt, úgy kellett anyukámat felhívni. Megkérdeztem az orvost miért fontos ez egyáltalán? Közölte, hogy aki már gyerekkorában is bizonyos súly és méret felett születik nagyobb eséllyel lesznek cukorbetegek, PCOS-ok. Persze nem mindenkire igaz, de ha igen, akkor már a gyerekkori betegségek és tünetek is fontosak lehetnek.
2018. okt. 9. 22:15
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy szerinted nincs semmi értelme a súlynak, meg hossznak, engem miért nem érdekelhet? :)

Ennyi erővel az emberek miért beszélgetnek egymással? :)

Sőt, engem nem csak a gramm és centi érdekel, hanem ha közeli ismerős, akkor azt is megkérdezem, hogy mennyi idő alatt született meg a baba, ha még közelebbi barát, akkor a szülés minden részletét megkérdezem. Mert érdekesnek találom.

És van jelentősége a súlyának. Ha menstruációtól számítva időre születik a baba, de nem éri el a 2,5 kilót, vagy 4 kiló felett van, akkor az orvosoknak jobban oda kell figyelni rá, hogy minden rendben van-e.

2018. okt. 11. 08:44
 20/20 anonim ***** válasza:

" kis súllyal és kevés centivel születtem mégis 2 méteres és kicsit húsos tizenéves gyerek voltam, szóval semmit nem számít hogy konkrétan hány grammal születik mert semmire nem lehet ebből következtetni."

Senki nem következtet arra ezekből az adatokból, hogy mekkora lesz a gyerek, ha felnő. Arra viszont lehet némileg következtetni, hogy mekkora terhet cipelt anyukád, mennyire lehetett könnyű a szülés.

Magadból kiindulva ne mondj ilyet, hogy senkit nem érdekelnek ezek a számok, az én ismerősi körömben pl. mindenkit érdekelnek. Lehet, ha lesz saját gyereked, téged is fog érdekelni.

Ikreknél különösen lényeges. Benne vagyok egy ikres FB-csoportban, mindenkit érdekel a születési súly. Megnyugtató látni, hogy kis súllyal is egészséges babák születnek.

2018. nov. 6. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!