Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Indított szülésnél mire lehet...

Indított szülésnél mire lehet számítani?

Figyelt kérdés

Az istenért sem akar kibújni a kismanó, semmi jele eddig, szombaton inditanak elvileg, ha addig nem jön magától.

Első szülésem lesz és érdekelne milyen az indításos. Tényleg gyorsabb de fájdalmasabb? Ki mit tapasztalt, akinek indították? Régóta iszom a málnalevélteát és szedek homeo bogyokat, bízom benne hogyha indítva is, de elviselhető lesz...szerintetek?

2018. szept. 11. 15:05
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Én ugy tudom egy hatalmas tűt szúrnak fel azzal repesztik a burkot

Na nem hangzik túl jol.

Inkább induljon magától abban biz

2018. szept. 11. 15:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 38+2 napra indìtottàk kevés magzatvìz miatt. A burokrepesztés egyáltalán nem fájt, csak fura érzés volt, hogy elöntött a vìz. ( Na meg az, hogy a fogadott dokim még nem volt bent, ès Brad Pitt jött burkot repeszteni, de nem ez a gyűrött ötvenes, hanem a 25 éves verzió)

A fájások hamar beindultak, sűrűsödtek, 6 óràn belül megvolt a kislányom. Oxit csak a legvégén kaptam. Az meg, hogy mennyire fàj, szerintem egyéni tűrőképesség kérdése. Ki kell bìrni! :-)

2018. szept. 11. 15:24
 3/8 anonim ***** válasza:
53%

Végül nem indítottak mert a 41. héten elindult

Ki tudtam könyörögni, hogy később indítsanak, mint a protokoll

Tájékozódtam, + az orvossal is konzultáltam hál Istennek olyan orvosom volt, aki nyíltan elmondta, hogy mire számíthatok.

Saját tapasztalata alapján, ha nem kész még rá a baba, akkor császár lesz belőle

Ha kész rá, akkor normálisan le fog folyni a szülés.

De mivel nem természetesen indul el ezért nem ugyanazok a Hormonok dolgoznak

A mesterségesen beadott oxitocin az nem ugyanolyan mint amit a saját szervezetet termel

Nem is ugyanúgy reagál majd rá.

Viszont annak oka van hogy nem indul el magától és nem lehet a végtelenségig benntartani egy babát. A nagy számok törvénye alapján túl nagy a kockázat.

2018. szept. 11. 15:29
 4/8 anonim ***** válasza:
69%

Indítás után nagyobb a valószínűsége, hogy császárral végződik a szülés.

Összehasonlításai alapom nincs, de nekem 6kor bekötötték az oxit, 10kor burkot repesztettek, még nem volt dél, amikor már a kitolásnál jártam. Aztán minden a feje tetejére ált, és már azt vettem észre, hogy altatnak is, 2kor pedig kiemelték a kisfiamat.

2018. szept. 11. 15:32
 5/8 anonim ***** válasza:

2 spontán, 1 indított (az utolsó).

Való igaz, majdnem császár lett. Fél10 körül kötötték be az oxit, fájások jöttek, kaptam EDA-t, egy idő után nem hatott az új adag, de délután 3 elmúlt, és még mindig húztuk. Azt mondta a doki, fél órát hagy, ha addig se, akkor császár. De 15:53-ra kint volt. Mint kiderült, a rövid köldökzsinór folyton visszarántotta, ezért húzódott így el.

Első meg azért írt hülyeséget, mert pl nekem a 2.szülésem spontán volt, teljesen ki voltam már tágulva, mikor víz még sehol, és burkot repesztettek, ennek köze nincs az indításhoz, és kb semmit nem érezni belőle.

2018. szept. 11. 15:50
 6/8 anonim ***** válasza:
40+6 hetesen indítottak, doki burkot repesztett, mivel nem jöttek a fájások bekötötték az oxit. Semmit nem tágultam egy újnyiról 6 óra vajúdás után sem pedig voltak fájások rendesen. Aztán császár lett mert a kisfiam feje rosszul illeszkedett.
2018. szept. 11. 15:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem a másodikat indították.

1 órával gyorsabb volt és jobban fájt, de bárit kérdeztem azt mondta, hogy a másodikkal ez volt, úgyhogy én nem fogom az indításra.

Bekötötték az oxitocint, 1 óra múlva burkot repesztettek, szépen lassan erősödtek a fájások úgy, mint az elsőnél. 4 óra volt az egész.

2018. szept. 11. 16:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Eng 38. héten indítottak, a sok méhműtétem miatt nem engedtek tovább.

Már 2 ujjnyira ki voltam akkor nyílva, így rögtön burokrepesztéssel és oxitoconnal indítottunk. Rögtön 2-3 perces, erős fájásaim lettek. 5 órán keresztül vártuk a fájások hatását, de ugyanúgy maradt a méhszájam, mint ahogy bementem, így végül császár lett.

2018. szept. 11. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!