Milyen fontos döntéseket kell meghozni szülésnél? Gondolok itt az érzéstelenítésre, beöntésre. Mire kell még számítani?
A beöntés nem választás kérdése. Ha az adott kórházban szokás a beöntés akkor akármit teszel akkor is adni fognak. Maximum az érzéstelenítésről dönthetsz, de a legtöbb estben leráznak annyival, hogy már túl késő beadni.
A többi dologban is az orvosra kell bíznod magad, mert ha azt mondaná, hogy most császár lesz mert veszélyben van a baba/baja lehet te megkockáztatnád, hogy ellent mondj a műtétnek és (neadjisten) halva szülj vagy egy szülési komplikáció miatt beteg gyereket hozz a világra?
Szóval elviekben sok mindenhez "jogod" van, a valóságban nem egészen úgy működik ez mint a papírforma szerint.
"A beöntés nem választás kérdése. Ha az adott kórházban szokás a beöntés akkor akármit teszel akkor is adni fognak. "
A nagy lófüttyöt. Alapvető jog bármilyen beavatkozás visszautasítása, kivéve, ha közvetlen életveszélyben van az illető és a beavatkozás életmentő.
Nekem is erőltették volna a beöntést, elutasítottam. Gondolj már bele, mit csinálnak? Lekötöznek és erőszakkal elvégzik?
Sőt, nekem vért is akartak adni, de akkor, amikor már felöltözve vártam a zárójelentést. Azt is visszautasítottam. Aláírattak egy papírt, hogy saját felelősségre, aztán mentem isten hírével.
Az, hogy valaki nyuszi és nem mer a saját érdekeiért kiállni, az más téma.
A lényeg: SEMMIT nem kötelező elfogadni, ha nem életmentő a beavatkozás. Ha meg életmentő, akkor valószínűleg úgysem vagy magadnál, így beleegyezést se tudnak kérni.
Semmi nem kötelező,úh tényleg jól át kell gondolnod.
Hát én nem tiltakoztam a beöntés ellen. A 2. szülésemkor kb 2 órán keresztül olyan erős tolófájásaim voltak, hogy a beöntés ellenére becsúszott egy pici... Szóval ha nem lett volna a beöntés, durva lett volna a helyzet! Beöntéskor már voltak tolófájásaim, a wc-n kb 3/4 órát töltöttem... És nem csak ücsörögtem, minden fájáskor jött... :/
Érzéstelenítés... hát ha nagyon nem bírod... de ezt az orvos úgyis jobban látja, ha már a vége mindjárt ott lesz, akkor már nem szoktak adni edá-t. Ha oxi-ra lesz szükség, akkor vsz kérni fogod, de ha nem kell oxi , akkor szerintem próbálj meg kitartani. :)
Meg vana gátmetszés. Én a 2. szüléskor megúsztam, gátvédelem volt, de az elsőnél vágtak egy picit. Nem bántam, mert jó nagy baba volt, nem szerettem volna szétrepedni mindenfelé. Úh 3 kis öltés volt, a metszés nyomtalanul eltűnt.
Én a beöntést (vagy kúpot ha az van) mindenképp javaslom. Nem csak a ciki következmények miatt, hanem amúgy is.
Ha olyan szülésznőd van, akkor a gátvédelmet megpróbálhatod, mondd neki az elején. De ne ragaszkodj szerintem hozzá, egy csúnya repedés sokkal rosszabb, mint egy 2 cm-es vágás.
A fájdalmat meg te fogod érezni, csak időben kell majd szólni.
Nekem mindkét szülésem magzatvíz elfolyással indult, Lezuhanyoztam és mentünk is a kórházba.
Nem ajánlott otthon húzni az időt, mert ilyenkor nagyobb a fertőzés veszély, szoktak is adni antibiotikumot injekcióban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!