Ez ok lehet a korai szülésinditásra?
Holnap lépek a 37. hétbe, ma voltam orvosnál.
Az ultrahangon a baba súlyát 3100grammra becsülte a doktornő, és azt mondta, hogy mindneképpen inditott szülés legyen a 38. héten, mert már igy nagy a baba, nem lenne jó ha túl lépné a 3500 grammot. (nehéz lenne megszülni)
Mi a véleményetek erről?
Egészségileg minden rendben velem is és a babával is, a hasam sem túl, nagy nem vizesedem, néha fáj a hátam, illetve az ágyból már nem olyan egyszerü felkelni, de teljesen n jól vagyok.
Sok helyen olvasta, hogy ezek a becsült értékek egyáltalán nem pontosak, tehát nem is értem.. Másrészt igy elveszne az a várakozás, az az izgalom, hogy mikor is indul maj dbe magától a szülés.
Engem is indítottak a 38. héten. Nálam a sok méhműtét, meg a szűk medencém volt az ok.
Ha te is alkatilag szűk medencével rendelkezel, akkor ez lehet ok az indításra a te és a babád biztonsága érdekében.
De! A súlybecslés gyakran téved. Felfelé és lefelé is. És azzal is számolni kell, hogy indításnál nagy az esély a császárra. Nekem az lett; 5 óra, 2 perces fájosos vajúdás ellenére sem tágultam 1 mm-t sem.
Na pont ez hívják szülés-erőszaknak. Kicsit durva megfogalmazás, de találó.
Az egész nem szól másról csak a doki kényelméről. Mert épp ügyeletes lesz, mert nehogy hétvégén induljon be a szülés, mert szabira megy stb.
(Persze ebbe most nem beleértendő a valós indokkal való indítás)
Valóban ezek nem pontosak, lehet több, és kevesebb is.
"nem lenne jó ha túl lépné a 3500 grammot. (nehéz lenne megszülni)" => A 3120 g-os gyerekemet 38+4-re ugyanolyan nehéz (ha nem nehezebb) volt megszülni, mint a 3860 g-osat. Utóbbit 41 hétre szültem, és 3 nappal előtte becsültek 3300 g-ot.
A 3.babámat indítással szültem 40+2-re. Volt nehézség, elhúzódott, de olyan dolog miatt, ami indítás nélkül is fennállt volna, és utólag mondta a doki, hogy szerencse, hogy nem vártunk tovább, mert gond is lehetett volna belőle.
:o
Hat, nezd.. Testverem 4700g-al szuletett.
Párom 4500g-al. Gyermekem 4200 g-al.
Anyukam annyira rohamosan szulte meg testveremet, hogy majdnem a mentőben lett meg. Nekem masodik baba, 3ora alatt szuletett meg. Anyosom csaszarral szult, mert miomaja volt. Nekem nem ajanlottak, de nem is fogadtam volna el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!