35 hetesen nagyon korai megszületnie?
33 hetes vagyok. A baba már 2 kg felett van. C2100 a méhszájértékem. A baba már fejvégű egy ideje. Sokat görcsölök, sok jóslóm van magnézium ellenére is. Állítólag egy nagy hidegfront jön 15.-én, viharral meg mindennel. Front előtt mindig iszonyatosan görcsölök. 15.-én leszek 35+1 hetes. Szerintetek van rá esély, hogy beindul a szülés? Félek a koraszüléstől, de a 35. hét nem tűnik olyan korainak. Szerintetek ha alapból sokat görcsölök a front előtti napon, akkor van rá esély, hogy 2 héten belül meg lesz a baba? Nagyon nehéz terhességem van, örülnék, ha nem kéne a 40. hétig vinnem.
33+1 hkm
ne akard h ennyivel hamarabb jöjjön es a PIC en kelljen lennetek! Nekem sem egyszerű a terhességem! Nem véletlenül 40 hét a terhesség! Korai lenne a 35.héten megszületnie. Persze nem biztos h gond lenne! A front meg lutri. A fiam egy frontnál született a 41.héten. Most is fájok es görcsölök a frontoknàl, de nem szerencsére nem szültem még meg. Bár nálunk már tenyleg nem lenne gond.
39hkm
35 hétre született a fiam. 2hét pic,lélegesztető, ptx, sok cső és gyógyszer.
van akinek 35héte születik és 3 nap múlva már mennek is haza, mert semmi baja.
ne akard hogy megszülessen, várjátok meg a 37 hetet
Egy baba a 39-40. héten érett a megszületésre, elötte nem, legfeljebb a 37-38-ik hét körül már nincs nagyon hátrányban az idöre született gyerekekkel szemben.
Az meg, hogy "2 kg felett van" elég bizonytalan dolog, mert ezek a korai saccolások igencsak tévesek a legtöbb esetben.
Nekem a 36. héten közöltékk, hogy jóval elharadta a gyerek a 3500 g-ot és a 40. héten született meg 3100-zal. De ha itt utánanéuzel, nagyon soknak van hasoló tapasztalata.
A gyerek érettésége egyébként sem a súlyától függ, hanem az idegrendszer fejlettségétöl.
Örülj, ha minél tovább kibirod, a babának az a legjöbb, ha idöre (40. hét körül) születik meg.
" De az igaz, hogy ha a baba még nincs "kész", akkor jöhet akármilyen front, nem indul be a szülés?"
Nem, ez nem igaz - különben egyetlen koraszülöttel sem lenne probléma. A koraszülés majdnem mindig az anya problémája miatt történik, a gyerek éretlensége ellenére.
"De az igaz, hogy ha a baba még nincs "kész", akkor jöhet akármilyen front, nem indul be a szülés?"
Ez igaz egy egészséges terhességre, de nem egy olyanra, ahol már a méhszáj idejekorán nyitva van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!