Ez a legnagyobb félelmem. Természetes úton szeretném, de mindenkitől azt hallottam eddig, hogy neki is gatmetszessel volt, hogy kiferjen a baba. Ettől félek nagyon. Ugye ha minden rendben megy hagyják enélkül is, és nem kell utólag mutetileg osszevarrni stb?
En is feltem tole, joggal. Sajnalom, hogy nem utasitottam vissza. Osemas lett, vadhus nott rajta, hetekig nem birtam ulni, de meg menni is alig miatta. 2,5 eve szultem, a mai napig ott egy undorito dudor, amire csak annyit mondtak, hogy plasztikaztassam. Van, aki frontnal erzi a gatmetszes helyet meg evekkel kesobb is (szerencsere en nem).
2018. aug. 29. 10:42
12/18 anonim válasza:
*Odemas
2018. aug. 29. 10:43
13/18 anonim válasza:
Kétszer szültem sikeres gátvédelemmel, szintén örök hála a szülésznőmnek érte!
2018. aug. 29. 12:07
14/18 anonim válasza:
Ez orvos- és valószínűleg intézményfüggő. Ahol dolgozom, ott pl. első szülésnél mondhatni protokoll a gátmetszés. Persze utólag úgy is az engedi haza a kismamát, akinél szült, tehát más nem fog bekukkantani a lába közé, hogy tényleg volt-e metszés vagy sem...
Viszont elég kevés olyat gátat, és olyan összeszedett szülő nőt láttam eddig, akinek ment első szülésnél a gátvédelem. Nagyon magas, feszes gátnál szinte lehetetlen repedés nélkül megúszni, ráadásul baromi nagy önfegyelem kell hozzá. Mikor a szülő nő azt érzi, hogy nyomnia kell, mint az állat, na akkor nem szabad nyomni, csak sóhajtozni. Nem sok ember van, aki ezt kibírja. Na meg persze a szülésznő ügyességén is múlik a dolog, hogy mennyire jól tudja védeni a gátat.
2018. aug. 29. 12:50
15/18 anonim válasza:
Engem is vágtak, de semmit nem éreztem belőle. Gyorsan meg is volt a fiam, én nem bánom, hogy így alakult. A varrás kellemetlen volt kicsit, de adtak érzéstelenítőt. De akkor már a kezemben volt a baba, nem is érdekelt annyira! :) Utána is adtak fájdalomcsillapítót, meg kérni is lehetett bármikor de nem volt rá szükség. Nekem nagyon hamar gyógyult. Nyugi, ez lessz a leg kevesebb. De ha nagyon tartassz tőle, ahogy írták előttem is, le lehet velük előre beszélni. Nem kötelező beleegyezned sem.
2018. aug. 30. 09:27
16/18 anonim válasza:
fájásközben vágnak, meg se fogod érezni!
nekem is ez volt a legnagyobb félelmem...ha nem láttam volna az orvos kezében az ollót, meg se mondtam volna mikor vág
volt annál nagyobb gondom abban a szituban :D
2018. aug. 30. 22:38
17/18 anonim válasza:
Nem értem mi a gond a gátmetszéssel. Én direkt mondtam az orvosnak ha úgy látja h szükséges nyugodtan mehet. Vágtak, szülés után nem volt bajom az üléssel se a sok rémhír ellenére sem. Szex jobb mint volt, mire ez a nagy ellenkezés? Szana széjjel szakadni jobb?
2018. szept. 1. 18:26
18/18 anonim válasza:
Nekem is mondtak, hogy meg se fogom erezni... aha, nagyon fajt, pedig mar elotte iszonyu fajdalmaim voltak hosszu idon keresztul, es tul voltam 26 oranyi vajudason. En sajnalom, hogy hagytam. A szuleselmenyemet is meg negativabba tette, hat meg az utana kovetkezo heteket, amit szenvedtem a seb begyogyulasaval.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!