Szüléskor minden esetben végeznek gátmetszest?
Nekem nem volt.
Nem volt rá idő, mert szakadtam. De nem éreztem, mikor kint volt a fiam, akkor kérdeztem a dokit.
4 öltéssel varrt össze, és másnap már ültem (késő este szültem). Kicsit volt kellemetlen, de nem fájt annyira, mint amennyire riogatni szoktak vele...
De azt mondta a doki, hoyg szerencsém volt, mert középen szakadtam, de nem végig. Vágni azért szoktak, mert az jobb (ellenőrzöttebb), mintha szakadsz. Azt összevarrni is nehezebb.
Létezik gátvédelem, az orvossal kell megbeszelned.
Vagy vágnak, vagy nem mert gátvédelemmel szulsz és van a vagy nem verzió a végén azzal, hogy repedsz. Na az az igazán sz@r.
Engem vágtak, nekem nem fájt. Sem. Akkor sem a vágás. Jó hát, utána nem épp jó, de én nem azzal hanem a fiammal vtam elfoglalva. Utána 2 hét alatt gyógyult. Persze van akinek komplikációi lesznek, nekik biztos rossz, de a nők nagyreszenek ez sima ugy.. Ennyit igazán ki lehet bírni és tok idióták akik ezzel ijesztgetnek szülés előtt álló nőket.
Hidd el, ha vágnak sem szörnyű, ha meg az orvosod nyitott rá, akkor eleve nem biztos h vág, de abban benne van h repedsz.
A gátmetszést nem véletlenül találták ki, több előnye van, mint hátránya. A baba is könnyebben kijön...
A többit leírták a fentiek!
3 gyerkőc van, első kettőnél vágtak, harmadiknál repedtem picit.
4650,4380,4740 g-os babákat szültem, szóval jó nagyok voltak.
A vágás bár akkor nem fájt, sokkal nehezebben gyógyult mint a repedés.
Ne félj tőle, szülésnél az a legkisebb fájdalom.
Én is féltem tőle. Ügyeletes orvosnál szültem, azt hiszem ott a kórházban rutinból metszenek.
És így utólag egyáltalán nem bánom. Metszés előtt kaptam érzéstelenítőt, a varrás kicsit kellemetlen volt, meg utána is, amíg ki nem szedték, de nagyon szépen begyógyult, nem is érzem.
És amiért örülök a metszésnek: Amikor a baba feje már a nyílásnál volt, vágtak egy kicsit, és 2 nyomással kint volt.
Barátnőm gátvédelemmel szült, kitolás eltartott fél óráig.
Hát nem megéri ez a kis metszés, hogy hamarabb és könnyebben ki tudjon bújni baba? :)
Az a legegyszerűbb, ha megérdeklődöd a kórházban, hogy náluk mi a szokás és/vagy fogadsz orvost/szülésznőt, akivel megbeszéled, hogy gátvédelmmel szeretnél szülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!