Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt más is, aki ennyire...

Van itt más is, aki ennyire túlzasba vitte az édességet? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Amúgy is édesszájú voltam terhesség előtt, most viszont nagyon túlzasokba estem. Pl. megeszek simán egy üveg nutellát csak úgy naturba...vagy mondjuk ha az van itthon, akkor egy doboz jégkrémet egyedül...pluszba csokik, sütik, jöhet minden ami van. Nem számolom a kalóriákat, nem lettem cukros sem. Szénhidrátot sem vetem meg. Ha úgy van mekiztünk, pizzáztunk...Nemsokára szülök, 10 kilot híztam összvissz, azt mondják ez nem olyan durva terhesen ahhoz képest hogy sokszor elszaladt velem a ló.

Viszont van olyan ismerősöm, aki szerint a gyereknek semmi szüksége ezekre, és minek tápláltam őt ilyenekkel...meg a védőnőm szerint a gyümölcsből se lehetne nagyon enni a gyümölcscukor miatt, nemhogy édességeket...kb. azt mondta a terhességem elején hogy éljek zöldségen...na persze majd koplalok pont ilyenkor...:) A súlyom meg legyen az én problémam nem? Nekem kell majd leadni, nem nekik... Nem hiszem, hogy ettől baja lehetne a babanak, annyit tudok hogy nem lesz pici (36 hetesen mértek 3200 grammot, azóta még nőtt biztos, persze ez sem pontos adat) Én és a párom amúgy kis súllyal születtünk, szerintetek a táplalkozasom miatt kell 4 kilo körüli gyerekre számítanom? Másnál is volt hogy így evett es ezért nagy lett a baba, illetve megszólták, hogy ne egyen összevissza minden hülyeséget, de nem tudta megállni? Én úgy gondolom ami nekem jól esik az neki is. Talán épp ezért érzi jól magát odabent ennyire lassan 40 hetesen :) A cigit is letettem, egyáltalan nem is hianyzott es ezutan sem szeretnék sem szoptatas alatt, sem utána. LEhet ezzel pótoltam azt is. Ez ekkora bűn? Miert zavar másokat ennyire?

2018. aug. 28. 16:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Terheleses cukorvizsgalatod eredménye jó lett?
2018. aug. 28. 16:41
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Hú azért egy üveg nutella egyszerre elég merész még nekem is, pedig én is elég rendesen nyomom. Szerintem, ha a cukrod jó lett, akkor nincs ok aggodalomra. De azért ésszel..
2018. aug. 28. 16:50
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha szted ez így rendben van és nem vagy rosszul akkor igazából azt eszel amit akarsz. Te tested te gyereked kapja nem mi.
2018. aug. 28. 17:05
 4/11 anonim ***** válasza:

Én

Ennyire nem szaladtam meg..

De a jégkrém simán menz az 1 doboz

Cska szénhidrátot kívántam15 kg jött fel

Kórházból haza már csak 7kg volt

2 héttel később 2 kg

8 hetes a lányom, most -1 kg a teherbeeséshez képest

Terhelésen olyan szinten éhes voltam, hogy gyorsan megittam a cukros löttyöt

És ízlett is.

Eredményem tökéletes volt.

Lányom 3000g -mal született

2018. aug. 28. 17:13
 5/11 anonim ***** válasza:
84%

Azt tudod,hogy 100 gramm nutellaban 540 kalória van? Egy 400 grammos üvegben van 2160 kalória.

Az nagyon sok. Nah de mindegy. Vègülis te tudod. Szerintem sincs a babának ezekre szüksége. De ami megtörtènt az már megtörtènt. Amúgy nekem 4kg-s babám született és szinte nem ettem édességek. Nem ezen múlik. Könnyű szülést

2018. aug. 28. 17:18
 6/11 A kérdező kommentje:

Termeszetesen nem 10 perc alatt fogyott a nutella sem :) meg nem napi szinten (anyagilag se lenne olcso 😁) igen a cukrom jó lett irtam is, 24 hetesen neztek, 4.7 ehgyomorra, a lötty után 5.2 volt.

Nekem is izlett a lötty, gondolom mert szeretem az edeset :D

Amúgy az egész terhességem problemamentes.

Köszönöm!

2018. aug. 28. 19:18
 7/11 anonim ***** válasza:
90%

Nem a babádat táplálod elsősorban, hanem magadat. A felesleg se a babára rakódik, ez butaság.

Kicsit én sokallom, de teljesen igazad van, nem másnak kell cipelni, így ne is dumáljanak bele.

2018. aug. 28. 19:57
 8/11 anonim ***** válasza:
67%
Szia!Én 14'5 kg-mal mentem szülni.Rengeteg sütit,csokit ettem a terhesség alatt!Annyi volt a következménye,hogy nagy súllyal (4250 gr) született a lányom.A 2.terhességem alatt is ettem édességeket de ott csak én híztam.A kislányom 3140 gr-mal jött világra :)
2018. aug. 28. 21:25
 9/11 anonim ***** válasza:
90%

Én senkit se avattam bele abba, mennyit nassolok :D a táblás milka kb másfél perc nálam, ráadásul meg voltam veszve a lángosért és a fagyasztott pizzáért. Meg persze a szent gyümölcs, de azért 2 hónapon keresztül minden egyes nap annyi dinnyét megettem, hogy szerintem már csak az fedezte volna a szükséges cukrot.

Bár a nutellás dobozt nem szoktam kienni, megálltam általában, de csak mert későbbre is kell. :D

Én 10 kilót híztam, gyerek 3,5 kg lett. A cukrom is jó volt. A babának igazából mindegy amíg jó a vércukor szint de ezt meg nem véletlen, hogy ellenőrzik. :)

2018. aug. 28. 22:31
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én az édeset nem kívántam csak a gyümölcsöt,rengeteg dinnyét epret és cserenyét ettem,ennek hála 29kilot hiztam :D a fiam 3100gr-al született a 39.héten.

2018. aug. 29. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!