Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi az oka annak, ha valaki...

Mi az oka annak, ha valaki nem tágul az oxitocin ellenére sem?

Figyelt kérdés
Egy ismerôsöm járt így, de annyira azért nem közeli barátom, nem akartam errôl faggatni, meg olyat kérdezni, amivel esetleg megbántom. Végül császározták.
2018. aug. 22. 22:40
 1/8 anonim ***** válasza:
71%
Az, hogy a kívülről adagolt oxitocinnak más a hatása mint annak, amit a szervezet maga termel szülés közben. Nem lehet erőltetni a szülést, csak ezt nem fogadják el az egészségügyben, mert mindent irányítani akarnak. Ha nyugalomban hagyták volna a maga tempójában szülni, akkor nem lett volna császár.
2018. aug. 22. 22:43
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Pl ha fektetik és nem kelhet fel. Van, aki tágul fekve is, de sokaknak kell a gravitáció. Ha paráztatják valamivel (pl vbac, sietni kell, ha x időn belül nem lesz meg a baba, akkor császár), vagy ő maga fél. Nagyon erősen befolyásolja ezeket a folyamatokat a psziché. Az is lehet, hogy a baba nem ékelődik be, nem feszíti eléggé az utat. Sajnos millió dolog közbe tud jönni.
2018. aug. 22. 22:46
 3/8 anonim ***** válasza:
87%

Nálam a baba magasan maradt, nem szállt le. Ezért hiába az oxitocin, a burokrepesztés, az erős fájások, semmit sem tágultam. Szintén császár lett.

De ez engem egy cseppet sem bánt. A lényeg, hogy kint van a kislányom egészségesen!

2018. aug. 22. 23:32
 4/8 anonim ***** válasza:
77%

Én is kaptam, én se tágultam.

Eleinte nagyon lassan csöpögött az infúzióban, de a végére már olyan sokat kaptam, hogy a párom csak nézett mikor a (hasamra ütök az értékekkel!) 4es fokozat után 10esre emelték..

Hosszú órák teltek el és meg sem akart mozdulni a fiam. Az volt a szerencsém, hogy irányítottak: álljak fel, csimpaszkodjak a párom nyakába állva, térdeljek, stb.

Azóta se tudom miért volt ez... De kivárták: 22 óra után természetes módon megszültem.

2018. aug. 23. 07:33
 5/8 anonim ***** válasza:
72%
Indokolatlan lepontozni a válaszom (első vagyok), nem a hasamra ütöttem. Ajánlom Varga Katalin - A szülés/születés minősége cimű előadását a youtube-on.
2018. aug. 23. 08:12
 6/8 anonim ***** válasza:
40%
Én se tágultam oxitól, én annak tudom be, hogy rettegtem a szüléstől. Megkönnyebbülés volt mikor mondta a doki, hogy megyünk a műttőbe.
2018. aug. 23. 08:29
 7/8 anonim ***** válasza:
40%
Én se tágultam rendesen, pedig kettőt is kaptam. Nálam másért lett végül császár
2018. aug. 23. 08:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem elfolyt a víz, de fájások 7 óra után sem lettek, ezért bekötötték az oxit.

2 óra múlva éreztem, hogy egyből 2 percesek voltak, nagyon fájt.

6 órán keresztül volt eleinte 2, majd 1 percesek, vègül szünet nélkül fájt.

Durva volt, bagyon kimerültem.

Végül vakuummal született meg, mert homloktartásban volt a kis feje.

2018. aug. 23. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!