Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Decemberben szülő anyák, ti...

Decemberben szülő anyák, ti mikor és mit csomagoltok be a babának és magatoknak?

Figyelt kérdés
2008. nov. 3. 08:28
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

Szia! Engem a család totál hülyének néz, de én már becsomagoltam. :)

Pár napja jóslófájásaim voltak, és akkor gondoltam, soha nem lehet tudni. Azért a 37. hétig ki akarom húzni, még nagyon korai lenne. 34. hetes vagyok.

2008. nov. 3. 08:30
 2/10 anonim ***** válasza:
Ja, még annyit, hogy a babucinak csak azt a ruhát csomagoltam, amiben hazavisszük, Magamnak: köntös, papucs hálóing, betét, bugyi szoptatós melltartó, konyharuha, bögre, evőeszköz, törölköző, zokni, textilpelus. Kb ennyi. A piperecuccok még nem kerültek a csomagba. (1. voltam)
2008. nov. 3. 08:35
 3/10 A kérdező kommentje:
én most vagyok 32 hetes és elég messze fogok szülni a lakhelyemtől.szeretnék már én is mindent egy helyen látni mert az ördög nem alszik.sosem lehet tudni hogy mikor kell előbb(de inkább utóbb)elindulni a kórházba.van már egy kislányom.ő nyári baba volt így nem igazán kellett azon törni a fejem hogy miben és hogyan hozom ki a kórházból.most viszont dec.-i babámat fogalnmam sincs hogy mibe.és hogy mit szerezzek be neki...gondolok itt a kenőcsökre,gyógyszerekre stb.
2008. nov. 3. 08:39
 4/10 anonim ***** válasza:
77%
Szia!Igaz én már megszültem de én is a 35-dik héten már teljesen bevoltam pakolva.Még jó,mert a 36-dik héten megvéreztem irány a korház.Nem lett szülés belőle de egyébként sose tudni.40+2szültem.BOLDOG BABAVÁRÁST NEKED!!!!!!
2008. nov. 3. 08:39
 5/10 anonim ***** válasza:
77%
Szia. Igaz én novemberre vagyok kiírva, de 29-ére, ha nincs szerencsém akár át is csúszhatok decemberre. Én egy kis bodyt, egy rugdalozót, kis kesztyűt egy overállt, és egy sapit fogok csomagolni a babának. Autóval hozzuk haza, első baba, nem akarom túl öltöztetni sem, meg ha így folytatódik az időjárás, lehet hogy még sok is lesz. Én még csak tegnap kezdtem el becsomagolni, inkább a babacuccok vannak meg, pelus, popsikrém, tisztító kendő, cumisüveg, textil pelus. Magamnak törölköző, köntös, hálóing, bugyi, zokni. Még hátravannak a tisztálkodó szerek, de optimista vagyok, a betétet, meg hasonlókat majd csak a héten vásárolom meg. Minden jót! 36+3 hetes kismama.
2008. nov. 3. 08:48
 6/10 anonim ***** válasza:
77%

Megint 1. vagyok. Én Szfváron szülök, ott elvileg nem kell a babának kenőcs, fürdető, meg ilyesmi, mert adnak(kivéve a popsitörlőt). Majd ott ellesem mi szükséges, apa meg megveszi, mire hazaérünk. :) Magamnak beteszek még egy bimbóvédő krémet és egy mellszívót (bár lehet nem lesz rá szükség)

Én a babának a következőket csomagoltam: hosszúujjú body, harisnya, rugi, 2 kiskesztyű, 2 sapi, kardigán, 1 pár tutyi és bundazsák ( nem árt még egy puha hajkefe sem.

2008. nov. 3. 08:50
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Mit tegyek a korházi táskába?

Mamának:

Iratok: - Személyi igazolvány ill. lakcímkártya

- TB kártya

- Házassági anyakönyvi kivonat (300 napnál nem régebbi)

- Terhes kiskönyv (vércsoportot igazoló papír, és Hepatitisz B. szűrővizsgálat papírja)

- Korábbi leletek (az utolsó vérkép, és az utolsó UH-s lelet)

3 db hálóing ( elől gombos)

1 db köntös

2 pár meleg zokni

2 pár papucs (1 zuhanyozni – 1 szobai)

2 db melltartó (szoptatós)

1 pár bimbóvédő

1 dob melltartóbetét eldobható (vagy pár mosható)

1 db mellszívó

1 db hasszorító

2 db törülköző

2 db papírtörlő (odalentre türcsi helyett ill. kéztörléshez)

2 cs. WC ülőkére papír

5 db neccbugyi

10-18 db Tena Lady Exra (vagy Tena-fix)

2 db WC papír (Zewa)

1 cs. papírzsepi (100-as)

Kozmetikai táska benne: - tusfürdő

- intim lemosó

-sampon, balzsam

- fogkefe, fogkrém

- Tender Care balzsi

- hajcsat és hajgumi

- fésű

1 bögre - evőeszközök - 1 tányér – 1 cs. Szalvéta (kis mosogatószer)

Üdítő/szűrt almalé (szülés után 2 órával már lehet inni)

Szénsavmentes ásványvíz (vajúdáshoz)

Szőlőcukor, keksz, csoki

Mobil + töltő / telefonkártya

Olvasnivaló + mp3 lejátszó és az elemek töltővel

Gyógyszertárból gyerekágyas mamáknak:

-Arnica Montana C30 (Sebgyógyulás segítésére homeopátiás bogyó. Szülés megindulásakor érdemes bevenni 5 db-ot, a szülés után 1-2 napig (míg nagyon fáj a seb) 2*5-öt, majd a teljes gyógyulásig 1*5-öt)

- Hypermangán: fertőtlenítő szer a gáttájék lemosására (halványrózsaszínre kell hígítani)

- Dermoforin: tiszta intimbetétre kell rászórni

- Szoptatós tea: Laktoherb (filteres), Milla (instant tea)

- Orbáncfűolaj: gátsebre, gyulladáscsökkentő, aranyér ellen

- Garmastan, vagy Bepanten kenőcs mellre

Papának:

Papucs, paparuha

Enni-innivaló

Óra (a fájások méréséhez)

Fényképezőgép

Babának: (kórházfüggő, van ahol mindent adnak)

2-5 db textilpelus (büfizéshez)

1 cs. Eldobható pelus

1 cs. Popsitörlő

1 pár kis zokni a kezére (karmolás ellen)

1 pléd

1 cérnasapi

1 játszócumi

1 cumisüveg

Én ezeket írtam össze. A szülőszobai csomagot, már összepakoltam, a korházi ottlétre még ezután csomagolok. 34. hetes kismama

2008. nov. 3. 09:24
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én dec.6-ra vagyok kiírva, még nem csomagoltam be, csak ki van készítve a kórházi cucc jó nagy része a babaágyra. Ha indulni kell, még így is jól állok :) De a héten mindenképpen össze akarom rakni!!

Én kerestem mindenféle kórházi listákat a neten, azok alapján válogattam, hogy mire van szükség a kórházban, illetve az első időben a babának.

Még a babának is hiányzik 1-2 dolog, azokat is a héten legkésőbb be szeretném szerezni.

Üdv!!

2008. nov. 3. 09:31
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenki válaszát!jó babázást!
2008. nov. 3. 10:10
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia! Én dec 8. ra vagyok kiírva és már bepakoltam a táskámba.Én Veszprémben fogok szülni és a következőket pakoltam be:

-köntös

-3hálóing

-1fürdőlepcsi és 2kicsi törölköző

-2 papucs

-5 bugyi

-3zokni

-2 szoptatós melltartó

-melltartóbetét

-tena ledy +éjszakai betét

-tisztálkodó szerek(tusfürdő,sampon,fogkefe,fogkrém,intim tőrlőkendő,kamillás nedves törlőkendő,wc papír)

-ásványvíz

-szőlőcukor+ csoki

babának:

-textilpelus

-eldobhatópelus 10db

-popsitörlő

-sapi

-kesztyű

szerintem ennyi a picinek elég.Én úgy csinálom hogy amibe hazaviszem azokat a párommal utólag behozatom.Nem akarok 3 sport táskával szaladgálni.Ja és ha kell a mellszívó azt is utólag hozatom be.

Minden Jót és szép szülést mindenkinek!35.hetes kismami

2008. nov. 3. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!