Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tegyek, hogy több tejem...

Mit tegyek, hogy több tejem legyen?

Figyelt kérdés
6 napja szültem császármetszéssel. A műtét után 24 órán át feküdnöm kellett, majd keserű sót kaptam, esélyem sem volt azokban a napokban cicire tenni a babám. A 3. napon viszont megkeményedtek a melleim, de a babám nem akarta elfogadni a mellem, fejni kezdtem. Másnapra már a hálóingem is átázott, nagyon fájtak a melleim. Viszont ekkor jött elő az epidurális utáni posztspinális fejfájás. Azt javasolták a kórházban, hogy sokat feküdjek. Ekkor teljesen visszaapadt a tejem, amikor szoptatni akartam a picit, akkor továbbra is elutasította a mellem. A csecsemős szerint egyébként is kicsi a bimbóm. :( Azóta már itthon vagyunk, újra indult a termelődés, fejegetem is, de csak kevés jön le, és a baba továbbra sem akar szopizni. Milyen megoldást javasoltok, hogy gyarapodjon a tejem, és hogy szoptathassak is?
2018. aug. 10. 16:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A lányomnál megszenvedtem a szoptatással. 3 és fél hét után állt neki szopni. Mindig fejtem neki és cumisuvegbol adtam neki. Nem akartam cumira szoktatni, igy nem kapott. Aztán 3 hét után adtam neki cumit, és neki állt szopni.

A fiamnál már rutinosabb voltam. A kórházban őt sem tudtam sehogysem szoptatni. Hazamentünk, beadtam a szájába a cumit szoptatások előtt kb 2-3 percre és utána próbáltam szoptatni. kb 2-3 nap után már simán szoptattam.

2018. aug. 11. 23:02
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb jó tanácsokat, mindent ki fogok próbálni. Nekem fontos, hogy szoptathassam a babámat. Neki is az lenne a legjobb. Ja még annyit, hogy fejegetem a tejcsit, azt oda is adom neki üvegből, de nekem még mindig csak előtejem van. Ez normális?

Ja, aki pedig azt írta nem kell ragaszkodni a szoptatáshoz, szerintem nem is anya. Sőt lehet nem is nő...

2018. aug. 12. 10:33
 13/18 anonim ***** válasza:
7%
De képzeld nő vagyok, sőt anya is! Miért olyan meglepő, ha egy másik anyuka nincs görcsösen ráállva a szoptatasra..? Ami nem ment, azt bizony nem erőltettem, tapszeren is tökéletesen felnő(tt) a gyerek.
2018. aug. 12. 10:45
 14/18 anonim ***** válasza:
96%
#13 igaza van a kérdezőnek az anyatej igen is fontos, nekünk azt mondták a kórházban, hogy nincs olyan akinek nincs teje. És legalább így védettebb rengeteg betegségtől, tápszeres babákkal ellentétben. Véleményem szerint igenis erőltesse..
2018. aug. 12. 10:58
 15/18 anonim ***** válasza:
50%

És akkor mi van, ha azt mondjak a kórházban dolgozók...?! Az akkor szent írás és biztos úgy is van? Nem, csupán az a dolguk, hogy mindenkire rákényszerítsék a szoptatast, arra is, aki megkínlódott vele, ám mégsem megy neki vagy aki eleve nem akar szoptatni, különféle okok miatt.

Csak minden kismama azzal van lelkileg terrorizálva, hogy mekkora szaranya, ha nem tud vagy akar szoptatni, mert biztos nem próbálkozott eléggé, mert biztos ő csinált valamit rosszul stb stb. Tesóm ezért járt pszichológushoz, mert egyszerűen nem volt elég feje, nem bírt szoptatni, de a védőnő, a szuperanyucik, mindenki azzal zaklatta, hogy próbálkozzon már kitartóbban, egészen biztosan ő rontotta el. Ja, sikerült annyit elérniük, hogy lelkileg-idegileg a padlóra került. Ahelyett, hogy fogta volna, tapszert ad a gyereknek és vígan élnek! Bár utána már csak ez volt az opció, kutya baja nem lett a gyereknek.

Ja és ez nettó hülyeség, hogy egy anyatejes gyerek védettebb a betegségek ellen, mint egy tapszeres. Ezzel is csak riogatni szeretik az anyukákat. Az én gyerekem speciel két évente egyszer, ha beteg és akkor is kis torokfajasa van és kb 4-5 nap alatt kiheveri, tesom kislánya dettó, ellenben több olyan barátnőnk is van, akik bőszen szoptattak és a gyerekük minimum kéthetente beteg legalább 1-1,5 hetig...!

Semmivel sem lesz kevesebb egy tapszeres gyerek egy anyatejesnél, hiába próbálkoznak néhányan ezzel alkalmazni a “muszájszoptatni” lelkiterrort....!

2018. aug. 12. 11:28
 16/18 A kérdező kommentje:
Senki nem mondta, hogy ha végképp nem megy, és tápszert kap a gyerek, akkor attól valaki szar anya. Nekem a kórházban is ezt mondták, és a védőnőm is, hogy ezen ne idegeskedjek, más gyerek is felnőtt már tápszeren. Én csupán azt gondolom, hogy én még nem tettem meg mindent azért, hogy nyugodtan kijelenthessem, hogy nem tudok szoptatni. Ezt még nem tudom elfogadni így 1 hét után. Biztos van még olyan, amit kipróbálhatok, és hátha beválik.
2018. aug. 12. 11:40
 17/18 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy nekem a szülés is ilyen volt. Irtóztam a császármetszésnek még a gondolatától is. Aztán mikor 1 óra kínlódás után mondta a doki, hogy ennyi, és visznek át a műtőbe, konkrétan szarul érzetem magam, amiért nem tudom megszülni a babám. Káromkodtam, vitatkoztam, hogy még próbáljuk. Persze utólag már tudom, hogy helyes döntés volt részéről, mert hátsó kt-s volt a baba, és több helyen is rá volt csavarodva a köldökzsinór, sajnos oxigént is kellett neki adni. Apgar 1/7. És lehet hogy ez is a természetes szülés miatti sztereotípiák miatt van, hogy aki császárral szül, az szar anya. Sajnos így van ez a szoptatással is. Az is valahol elvárás. De részemről - mint írtam fentebb - saját magam felé történő elvárás is. Addig nem mondom, hogy nem bírom, hogy lehetetlen, amíg mindent meg nem tettem érte.
2018. aug. 12. 11:59
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gond nincs vele, hogy te nem szoptattál, de mi a szösz ek jössz tanácsot adni egy olyan kérdésben, amit magadnak sem tudtál megoldani? Neki még összejöhet, nem kell a vészmadárkodás
2018. aug. 12. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!