Mit tegyek, hogy több tejem legyen?

A lányomnál megszenvedtem a szoptatással. 3 és fél hét után állt neki szopni. Mindig fejtem neki és cumisuvegbol adtam neki. Nem akartam cumira szoktatni, igy nem kapott. Aztán 3 hét után adtam neki cumit, és neki állt szopni.
A fiamnál már rutinosabb voltam. A kórházban őt sem tudtam sehogysem szoptatni. Hazamentünk, beadtam a szájába a cumit szoptatások előtt kb 2-3 percre és utána próbáltam szoptatni. kb 2-3 nap után már simán szoptattam.
Köszönöm az újabb jó tanácsokat, mindent ki fogok próbálni. Nekem fontos, hogy szoptathassam a babámat. Neki is az lenne a legjobb. Ja még annyit, hogy fejegetem a tejcsit, azt oda is adom neki üvegből, de nekem még mindig csak előtejem van. Ez normális?
Ja, aki pedig azt írta nem kell ragaszkodni a szoptatáshoz, szerintem nem is anya. Sőt lehet nem is nő...

És akkor mi van, ha azt mondjak a kórházban dolgozók...?! Az akkor szent írás és biztos úgy is van? Nem, csupán az a dolguk, hogy mindenkire rákényszerítsék a szoptatast, arra is, aki megkínlódott vele, ám mégsem megy neki vagy aki eleve nem akar szoptatni, különféle okok miatt.
Csak minden kismama azzal van lelkileg terrorizálva, hogy mekkora szaranya, ha nem tud vagy akar szoptatni, mert biztos nem próbálkozott eléggé, mert biztos ő csinált valamit rosszul stb stb. Tesóm ezért járt pszichológushoz, mert egyszerűen nem volt elég feje, nem bírt szoptatni, de a védőnő, a szuperanyucik, mindenki azzal zaklatta, hogy próbálkozzon már kitartóbban, egészen biztosan ő rontotta el. Ja, sikerült annyit elérniük, hogy lelkileg-idegileg a padlóra került. Ahelyett, hogy fogta volna, tapszert ad a gyereknek és vígan élnek! Bár utána már csak ez volt az opció, kutya baja nem lett a gyereknek.
Ja és ez nettó hülyeség, hogy egy anyatejes gyerek védettebb a betegségek ellen, mint egy tapszeres. Ezzel is csak riogatni szeretik az anyukákat. Az én gyerekem speciel két évente egyszer, ha beteg és akkor is kis torokfajasa van és kb 4-5 nap alatt kiheveri, tesom kislánya dettó, ellenben több olyan barátnőnk is van, akik bőszen szoptattak és a gyerekük minimum kéthetente beteg legalább 1-1,5 hetig...!
Semmivel sem lesz kevesebb egy tapszeres gyerek egy anyatejesnél, hiába próbálkoznak néhányan ezzel alkalmazni a “muszájszoptatni” lelkiterrort....!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!