5 hetes babának mennyit kell szopiznia egyszeri evésnél? Jelenleg 110 ml-ert eszik, az sok, vagy kevés? Mit egyek, hogy több tejem legyen?
Szia! Ennyit evett az en kisfiam is ebben a korban.
Sokat igyal, egyel jol, kb 500 kaloriaval kell tobbet enni szoptatas alatt egy anyukanak. Ha rendesen eszel, iszol, akor ne aggodj, lesz tejed, sok es jo!
Az, hogy mennyit eszik egy baba, nagyon változó. Minden szempontból. Babánként is, de naponként, napszakonként is. Egy viszonyítási számot szoktak megadni az egy napi táplálékbevitelre. Ez a baba súlyától függ. Testsúly kilogrammonként 150 ml/nap. 4 kilós babának tehát 600 ml/nap. Ha 6 szor szopizik, akkor egy alkalomra 100 ml jut. Ezek alapján szerintem a Babád pont eleget eszik.
A tej a baba igényei szerint növekszi, úgyhogy a szoptatáson kívül nem kell semmit tenned. Ha mégis szeretnél több tejet, akkor szoptatás után fejjél abból a mellből, amelyikből nem szoptattál.
Ági
ne mérd, mert csak stresszelsz, nekem is majdnem elment atejem, aztán a www.lll.hu -n kaptam a tanácsot, hogy ne mérjek, ne fejjek, ne stresszeljek, mert lesz tejem. előtte teáztam, homos bogyót szedtem, meg a more milk kapszulát és egyre kevesebb tejem lett, aztán a tanácsadó hatására mindent elhagytam a mérést is idértve és annyi tejem lett mint előtte soha, két nap múlva megmértem a gyereket, mert nem bírtam ki és hihetlenül sokat fejlődött. nehéz kibírni, de megéri, mert nem stresszelsz, de ha belegondolsz mérés nélkül sem hal éhen a gyerek.
amúgy tök jó a mennyiség, csak ne stresszelj, mert az a legrosszabb, nekem az nem a tejemre, csak a folyadék és a nyugalom segít. én abból idultam ki, hogy valamennyi tejem csak van, éhen nem hal, és ha pár nap múlva keveset mutat a mérleg akkor megint visszatérek a mérleghez és a tejszaporító módszerekhez, szerencsére nem kellett, teljesen megkönnyebbültem egész más lett utána a szoptatás nem egy stressz, vagy vizsgahelyzet, hogy na-na most mennyi? hanem, csak élveztem, hogy táplálom a gyereket, remélem neked is sikerül ellazulni, igyál sokat és tej lesz magától!
Nekem is 5 hetes a lányom, eddig kb. 4x néztem, hogy mennyit eszik, de az utóbbi idóben egyáltalán nem.
Látom, hogy jól van lakva és hetente gyarapodik megfelelően (heti egyszer mérem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!