Szülés utáni baba látogatás?
Igen, unokatesóm volt igy akivel egyébként nem vagyunk túl szoros viszonyban.
A kórházba bejött, ott max fél órát volt, még örültem is neki.
Aztán pár nap múlva hivott hogy akkor jön hozzánk.
Mondtam hogy most nem köszi.
Kb 3-4 hónapig fel sem hivott, aztán összehoztunk egy sétát és azóta is minden ok.
Nálunk volt sértődés. Konkrétan abból, hogy azt kértük, az ovis unokahúgomat (akinek nonstop lógott a takony az orrából) ne hozzák az első pár hétben. A kórházban megnézte üvegen át a babát, utána legyen pár hétig türelmes. De mi tettünk magasról a sértődésre, ugyan is fontosabb volt a kisbabánk egészsége mások lelkivilágánál. Ja, anyósomék jöttek volna itt aludni kár hamar de ez hozzám csak később jutott el, mert a sógornőm kerek perec megmondta nekik, hogy az első pár hét egy intim időszak az új család életében, ne akarjanak napokra idejönni. Azóta is hálás vagyok neki. :) A szomszéd is erőszakoskodott már 1 hét után, de leszeteltem. Kicsit megsértődött ő is, hogy majd már járni fog a gyerek mire jöhet, de aztán megbékélt.
Szerintem állj a sarkadra, mindenhol van sértődés ilyenkor. Majd megbékélnek. Aki nem, az meg nem...
Én a másik oldalról tudok beszélni
Egy barátnő vagyok. Amikor megszületett a baba, mondtam a barátnőmnek, hogy szeretnénk meglátogatni, és majd amikor úgy érzi, akkor szóljon. Nem akartunk kellemetlenkedni, gondoltam, hogy nincs szüksége most a férjén kívül senkire. Aztán mondta, hogy ha jó nekünk, bemehetünk a kórházba, 1 napos volt a baba akkor. De más a helyzet, külföldön vagyunk,nincsen itt a család. Gondolom jól esett neki, hogy meglátogatta valaki. :-) Ha majd egyszer szülök, nekem is jó lesz, ha valaki ránk néz.
De ez az odacuccolás nagyon kellemetlen. Szerintem mondd meg a barátnődnek kerek perec a dolgot. Persze rosszul fog esni, mert rosszat nem akar, de megérti idővel.
Nekem hugom akart meg a szulesnel is ott lenni, mondtam, hogy bocs, de nem. Nem orult, de feldolgozta :D
Viszont frissen szulve reggel hazakuldtem a ferjem, hogy aludjon egy kicsit, es delutan jojjon vissza, addig egyedul lettem volna a babaval, irtam egyik baratnomnek, hogy ha szeretne, jojjon be, orulnek. Meglepodott, es nagyon orult, par orasan mar a kezeben volt a gyerekem. De ez kulfoldon volt, es a csaladbol csak masnapra ert ide a tesom, es par nap mulva anyukam. Itt a korhazba reggel 8-este 8-ig barki bejohet, en nagyon orultem, hogy jottek, es nem voltam egyedul, a szobatarsamnal is sokat bent voltak. Ellenben otthon mar nagyon nem hianyzott senki... A lakas sem nagy, nincs plusz egy szobank vendegnek, meg ujrakezdhetnem, az elso 4 hetben nem hivnek oda senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!