Mi lehet tenni akkor, ha még fel is hívnak telefonon, hogy egy hónapos a baba, menjünk látogatni, de egy "fontos" családtag nem ér rá jelenleg, akit szeretnének ha eljönne?
Na szóval tudom, hogy kicsit fura lett a kérdés.
Unokatestvér gyerekéről van szó, aki lányom keresztapja . Most ide szólt apa nővére, hogy menjünk meglátogatni a babát. Különösen szeretnék, ha a lányom is eljönne, de ő jelenleg gyakorlaton van másik városban, augusztusban meg elutazik egy teljes hónapja, szeptember előtt így vele nem tudunk elmenni.
Egyébként illik ilyet mondani, hogy na most letelt az egy hónap, most menjen yx látogatni, nem akkor amikor ő akar? Lányom mondta, h 6 hét előtt nem illik és ő nem menne, mert ő kórházban van gyakorlaton és ha nem is kap el semmit, hordozó attól még lehet... Meg hogy a másik családtagok persze már voltak -mintha ez valami verseny lenne-, könnyű nekik, ő soha nem mennek sehova csak otthon kuksolnak, míg meg reggeltől estig dolgozunk.
Akkor elmegy az a családtag, aki ráér és el tud menni. A többi pedig akkor, amikor tud.
Mellesleg én sem örültem volna, amikor a fiam megszületett, ha ideállítottak volna az első hónapban, hogy jönnének babalátogatóba. Természetesen nem a közeli hozzátartozókról beszélek, mert nyilván szülőnek, testvérnek akkor sem mondtam, hogy ne jöjjenek. Így a rokonok, barátok nagy része alapból tudta, hogy rögtön nem is illik, a többi pedig megkérdezte, hogy mikor jöhetnek és akkor mondtuk, hogy mikor.
Ha már eldöntötted, akkor felesleges volt kiírni a kérdést.
Azon meg kár puffogni, hogy valahol szivesen látnak.
Én csak akkor tartanám elfogadhatónak az indoklásod, ha az ország másik végén laknátok.
"Nekem kicsit olyan szaga volt a dolognak, hogy na most alkalmazkodjon mindenki hozzájuk"
Én meg annyit láttam belőle, hogy szeretettel várnak.
Egyébként kíváncsiak vagytok egyáltalán a babára? Mert egyrészt a kifogásaidat mondod, hogy mindenkinek megvan a saját élete, másrészt meg, hogy a lányod nélkül nincs értelme menni. Persze hogy nincs, ha nem akarod látni a babát. :DDD
Én természetesen elmennék, majd később a lányommal ismét elmennék. De én mondjuk szeretem a babákat, kisgyerekeket.
Nem igazán értek egyet veled, kérdező.
Természezesen babalátogatóba nem akkor megy az ember, amikor akar, hanem amikor a szülők úgy érzik, lehet menni. Kimondottan bunkóság odaállítani idő előtt.
Fel kéne hívni az unokatesót, hogy a lányod nem tud menni, csak ti, ő pedig elmegy majd, ha már otthon lesz. Ha nekik jó így, mondani fogják. Ha nem, azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!