Hogyan szoktassam össze a macskáimat? Fontos!
Van egy 3 éves irvartalanított kinti macskám és pár napja kaptam 2 kiscicát (1 hónap körüliek) a nagy macska nagyon fújtat rájuk és elég idegesnek tűnik. Nem szeretném hogy a kicsik elvegyék a nagy alvóhelyét mert már belefeküdtek és amikor a nagyot beleraktam akkor fújtatott és kiugrott. A kicsik érdeklődően viselkednek vele, bár picit talán félnek ha fúj
Velem is csúnyán viselkedik, sajnálom őt. A kicsiket szerintem nem támadná meg, viszont attól félek hogy elmenne, elkóborolna
Vagy a macskák nem tudnak így "megsértődni"? Kérlek segítsetek, hogy tudnám megkedveltetni a cicáimat egymással?
Ez nehéz lesz.
A macskák territoriális állatok, a 3 éves macsekod félti a területét, meg akarja védeni, és ha a szoktatás rosszul sül el, bizony van rá esély, hogy új területet keres magának.
Először is, el kell őket különíteni, bár ha a kicsik is kintiek, az kb lehetetlen lesz. Nem is írom tovább, ha kintiek, az én szoktatási módszerem nem játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!