A kérdés azokhoz szól, akik programozott császárt VÁLASZTOTTAK, saját döntésből, milyen tapasztalatok vannak?
Választott császár Németországban.
Örülök hogy így döntöttem.
Reggel bementem, nst, bekötötték az infúziót, átöltöztem, toltak a műtőbe. Az előkészítés kicsit stresszes volt nekem mert nem tudtam mi vár rám és elég ideges voltam, de hamar eltendeztek. Epidurál egy kicsit nehézkesen ment a gerincferdülésem miatt, de a 6.-ik próbálkozásra az is sikerült. Végig nyugtattak, minden rendben stb... éreztem a húzás kis rángatást majd 5 perc múlva már felsírt a fiam. Rendbetettek, addig a mellkasomon pihent a picikém. 1 óra megörző után a fiammal vittek a szobába. Másnap reggel felálltam. Durva volt, de nem szabad elhagyni magad ,mert akkor rosszabb. A hegem picit girbegurba de semmi bajom nincs vele. Amikor végighúzom rajta az újjam talán akkor egy picit érzékenyebb ott a bőr. 1 hét múlva mintha nem is műtöttek volna.
Választott császár, MO. (ilyen válasz asszem még nem volt :D ). Első gyerek (egy is van), mikor terveztük már tudtam, hogy császárt szeretnék. Annyi félét olvasni, hogy mik vannak a hüvelyi után, hogy azt nem vállaltam be. A 2. találkozáskor rákérdeztem a dokinál, mehet-e a dolog. Erre ő azt mondta "Semmi jónak... nem áll útjában". Teljesen érezhető volt, hogy ő biztonságosnak tartja a császárt. Én szeretek mindig mindent kontroll alatt tartani, nyilván így volt a szülés is.
Egyáltalán nem bántam meg, míg a hüvelyi úton szült anyák a kiskocsira támaszkodva csoszogtak a folyosón az izzadt hálóingben, én tunika+leggigsben ültem ki ebédelni, még a nővérek is megjegyezték, hogy ritka, ha valaki így tud/képes törődni magával szülés után. Az első felülés-állás volt nagyon rossz, rengeteg vizet megittam az éjszakai kötelező fekvés alatt, és ahogy felültem, "megzuhant" a gyomrom, és iszonyú hányingerem lett. A hányinger rosszabb volt, mint a hasam :D Pár napig, talán egy hétig mondom, hogy fájt a felülés illetve felállás, de minden mozdulattal egyre könnyebb, a lényeg, hogy ne hagyd el magad. A kórházban kaptam egy öv szerűséget, hogy azzal fel tudjam magam húzni. Ha már elértem a kívánt testhelyzetet, nem volt semmi fájdalom. A tüsszentéssel voltak bajok kicsit tovább, de azzal is inkább mert féltem tőle, nem azért mert fájt. A műtét alatt hirtelen nagyon belenyilalt a fájdalom a vállamba, és hányingerem lett - ez az egy dolog volt ami meglepett, de utánaolvasva gyakran előfordul ez (már nem emlékszem pontosan, mitől). A hegem nagyon szépen gyógyult, ha nem tudod, hogy ott van, nem veszed észre, pedig nekem nagyobb a vágásom is, mert elég molett vagyok. Az egyetlen hátrány, hogy míg terhesség előtt ugyan volt hasam, de szép, feszes, "íves", addig most sajnos kötényhasam lett :(
Szúrni sem kellett magam, csak napi 1x kötést cserélni. 4 napig javasolta a doki hazajövetel után, de én 1 hétig leragasztottam, biztos ami tuti. Ha van még kérdés, szívesen válaszolok.
Ja, mindez Pécsen, választott doki, magánrendelés 10e/alkalomért, a szülésért a 6 hetesen fizettem, 90+10e ft-ot
Nekem farfekvés miatt javasoltak programcsászárt, mondták, hogy válasszam ki a napot. Két héttel előbb beindult a szülés, szépen haladt minden pár óra alatt és az ügyeletvezető úgy döntött szülünk. Szóval hüvelyi szülés lett. A gátsebem fájt nagyon, kiderült hogy allergiás vagyok a varratra. Ha ez 3 rétegben lett volna a hasamban, háááát.... Kolléganőm is így járt, csak császárral, újra felnyitották a sebet, folyt, csúnyán gyógyult.
Összességében semmi bajom a programcsászárral, de én erről a szövődményről pl nem hallottam korábban.
Külföldön lakom, itt lehet választani. Egyértelműen a császárt választottam. Ennek az az előzménye hogy gyerekápolóként nagyon sok szülési sérült, oxigénhiányos, örök életére vegetáló gyerekkel találkoztam. Úgyhogy , 15 éve tudtam, ha szülök, akkor csakis császárral. Szerencsére , ahol élek lehet választani , mint igazából a legtöbb nyugat-európai országban.
Nagyon jól ment minden, reggel bementünk , délben császár, másnap reggel már mentünk haza. A műtét után 4 órával már a folyosón sétálgattam egyedül. Ahogy kivették a babát, egyből adták oda, soha 1 percre sem vitték el a kórházban.
Úgyhogy nekem minden tökéletes volt, még tízszer is elmennék. Nagyon hamar felépültem, napok alatt. A hegem is szép , meg ha nem is lenne szép , tök mindegy úgy sem látszik.
Kérdező, 15-ös vagyok. A lépcsőzésnek nincs köze a császárhoz, nem hasizomból lépcsőzöl. Ami inkább nehezebb , az a felkelés fekvő helyzetből, de azt úgy tudod megkönnyíteni , hogy oldalra fekszel és oldalról kelsz fel. Tehát azok a dolgok nehezek amihez hasizom kell. Köhögés, tüsszentés, felülés. De azért az se olyan vészes , pár nap alatt jobb lesz.
Én külföldön lakom, itt fejlett nézetek vannak a heg ápolásával kapcsolatban, nem kell vele semmit csinálni hozzá sem kell nyúlni és gyönyörű szépen gyógyul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!