Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Valóban nincs esélyem természe...

Valóban nincs esélyem természetes úton megszülni a lányomat?

Figyelt kérdés

6 évvel ezelőtt császárral szültem, mert hozzám képest nagy volt a babám, illetve 1x rá volt tekeredve a köldökzsinór a nyakára.

Én abban reménykedem, hogy lesz esélyem a természetes szülésre, hiszem már voltak nők akik császár után természetes úton szültek. Viszont a férjem és az anyám szerint császár lesz, mert az első is az volt. Kicsit úgy beszélnek róla mintha alkalmatlan lennék a normál szülésre.

Dokit még nem kérdeztem a szülésről, mert még csak a 13.hétben vagyok, messze van még a szülés.

Volt már valakinek hasonló esete?

2018. júl. 3. 13:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
71%

Egy császár után lehet természetes úton szülni, sőt, bizonyos helyeken még kettő után is engednek.

Nyilván nagyobb az esély a császárra, de rengetegen megszülnek hüvelyen keresztül. Az orvos hozzáállása a kérdés amúgy, sokan kapásból keresnek valami indokot, hogy megoperáljanak, ha már volt egy császárod.

Egyébként pedig láttam már olyat, hogy az első baba téraránytalanság miatt volt császár, majd x évvel később UGYANAKKORA súlyú és fejkörfogatú gyerek megszületett természetes úton...persze az orvos nem ugyanaz volt.

2018. júl. 3. 17:13
 12/13 anonim ***** válasza:
74%
Amikor az anyukád tartott a szülésnél, akkor még úgy gondolták, hogy "egyszer császár mindig császár". Anyukádat nem érdemes győzködni, ő így tudja, tehát így van. :) a férjedet majd a dokival együtt meggyőzitek
2018. júl. 3. 18:01
 13/13 anonim ***** válasza:
Ma már egy előző császár nem indok egy következőre! Ez azért van, mert ma már a méh passzív szakaszán vágnak ami minimális terhelést kap az összehúzódásoknál, nem pedig hosszában az egész méhet, mint régen. Akkor olyan mértékben érintette még a méh izomzatát a vágás, hogy veszélyes lett volna egy következő szülés természetes úton. De ma már kifejezetten arra törekednek az orvosok is, hogy ne vagdossák a kismamát, ha nem muszáj; ezért, ha csak ennyi a 'gond', ettől még simàn szülhetsz természetes úton. Az ismerettségi körömben számtalan példa van erre.
2018. júl. 4. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!