Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha a szülés a magzatvíz...

Ha a szülés a magzatvíz elfolyásával indul, akkor az fájdalmasabb, de gyorsabb lesz, mintha 'csak' fájásokkal indult volna?

Figyelt kérdés
2018. jún. 8. 18:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
51%

Nekem ejfelkor folyt el a magzatviz, nem csak csordogalt, hanem kiomlott.

Fajas nem volt, a korhazba beerve meg teljesen zart megszajat talaltak. 3 korul jottek az osszehuzodasok es egybol 3 perces, eros fajasokkal indult a vajudas. 6:40-kor en mar babaztam ugy, hogy tobb, mint 45 perc volt a kitolas, mert gatvedelemmel szultem es lassan kellett csinalni.

Szoval kb 3 orat voltam elfolyt vizzel fajas nelkul, a vajudas pedig nem egesz 3 ora volt.

Nem kaptam oxit, se semmilyen mas beavatkozas nem volt, teljesen magatol ment.

A masik szulesemnel pedig nyilt a mehszaj ido elott. 3 ujjnyira nyilt magatol, az orvos mar nagyon inditani akart, igy belementem. Toltak belem az oxit es burkot repesztettek. Igaz, hogy ott meg 3 orat sem vajudtam, de ossze-vissza ugralo, dokszor szuntelen fajasok voltak, sokkal rosszabb volt. Raadasul nem vett le a doki idoben az oxirol, a gyerek kirobbant belolem meg mielott a mehszaj elsimult volna, szoval nem is a gatam repedt, hanem a mehszajam. A lepeny pedig darabokban szakadt le, nagyon vereztem es bent maradt sok, igy a mehszajvarras mellett meg egy eber kuretet is nyertem. Utobbi eletem legfajdalmasabb elmenye.

Nyilvan minden eset egyeni, de inkabb induljon a kovetkezo szulesem is burokrepedessel fajas nelkul, nekem egyaltalan nem volt rossz.

2018. jún. 9. 07:56
 12/17 anonim ***** válasza:
79%

Nekem burkot kellett repeszteni túlhordás miatt amire reggel került sor. Rá 4 órával kezdődtek a fájások 5 percesekkel de nem volt vészes az elején. Kaptam oxit na utána 3 óra kimaradt, egybefüggő fájásaim voltak már azt hittem belehalok, nem voltam magamnál. Fél óra volt a kitolás a végén. Az egész 10 óra volt nagyjából a magzatvíz elfolyástól.

Gyorsabbnak nem mondanám de az én esetemben a fájdalmasabb helytálló.

2018. jún. 9. 08:20
 13/17 anonim ***** válasza:
75%

Hajnal 2kor elfolyt a magzatvizem.

Vajudásom elviselhető volt.

5.30ra megszültem a babám.

2018. jún. 9. 11:32
 14/17 anonim ***** válasza:
38%

Mindkét szülésem szinte egyforma volt.

Magzatvíz szivárgással mentem be a kórházba a 41. héten (mindkét esetben).

Az elsőnél meconium miatt azonnal oxit adtak, 5 óra alatt meglett a lányom, a kitolás 15 perc volt, gátvédelemmel és egyáltalán nem volt túl erős a fájdalmam.

A 2. szüléskor hajnalban értem be, így hagytak 4 órát vajúdni, de a fájásaim még enyhe menstruációs görcsre sem hasonlítottak. Majd fél 8-kor kaptam oxit és 2 óra múlva már jött is a lányom, 3 tolásra gátvédelemmel pár perc alatt kicsusszant. A 2. szülésem még az elsőtől is kevésbé fájt.

Van, aki nagyon jól reagál az oxira, szerencsére én közéjük tartozom.

2018. jún. 9. 16:25
 15/17 anonim ***** válasza:
Burok repedéstöl ezdve 9 óra telt el az első fàlyásig ami 15 percenként jött,császár lett a vége.
2018. jún. 10. 14:58
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem hajnal 2kor folyt el a magzatvizem, fájás nem volt, csak fél 4 után kezdődtek, de akkor elég gyorsan beindult minden, reggel fél 8ra már megszületett a lányom. Gyorsan lezajlott, bár épp elég volt ennyi is:) mondjuk nem tudom, fájdalmasabb-e így szülni, nincs viszonyítási alapom.
2018. jún. 10. 20:37
 17/17 anonim ***** válasza:
Éjfélkor elfolyt a magzatvíz, fájàsom nem volt. Reggel fél 6kor Burkot repesztettek+ oxi és 6tól jöttek folyamatosan a fájások. Először 3 percesek majd egybefüggő.17 órát vajúdtam, aztán kb 5 nyomásra megszületett a fiam! :)
2018. jún. 15. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!