Ha a szülés a magzatvíz elfolyásával indul, akkor az fájdalmasabb, de gyorsabb lesz, mintha 'csak' fájásokkal indult volna?
Első vagyok. Akkor kicsit vegyük külön a két dolgot.
Ha elkezdődnek a fájások, halad szépen a tágulás, majd megreped vagy az orvos megrepeszti a burkot, akkor általában erősödnek a fájások és gyorsabbá válik a szülés, mivel a koponya jobban tágítja a méhszájat, mint a burok.
Viszont ha úgy reped meg a burok, hogy nincs egy darab fájás se, pláne, ha kifejezetten ömlik a magzatvíz, azaz be sincs illeszkedve a koponya, az nem szerencsés.
Azok a szülések, amik így indulnak (kedvezőtlen méhszájlelet, ömlő magzatvíz) jellemzően elhúzódóak, nagyobb eséllyel lesz a vége császármetszés is.
Nekem egy huzatra minden kiömlött,viszont fàjàsok nem jöttek!
Császár lett a vége!
Én is tudok kismamáról, akit így császároztak, nem jöttek fájások, oxitocinnal se nyílt a méhszáj.
Nekem 2. szülésnél vajúdás közben kezdett folydogálni a magzatvíz még otthon, hát nagyon eldurvult a helyzet. 5-6 perces fájásokból (már éppen készültem be) rögtön lett 3 perces és sokkal erősebb, onnantól 1 nagyon max 1,5 óra múlva már a kezemben volt a kislányom. Vagy 20 percen múlott, hogy ne érjek be...
1.babánál folydogált a magzatvíz és 12 óra múlva lett meg a kisfiam. 10 perces fájásokkal mentem be. Nagyon hosszú 12 óra volt.
2.babánál is. Előző este már mondtam is, h annyira nyomodik le, h már biztos lesz valami. Hajnalban éreztem egy roppanást és rögtön fel is ébredtem rá. Ez volt 4körül. Rögtön jöttek a fájások. 3 percesekkel mentem és 9 előtt született meg a kisfiam... mindkét szülésem komplikáció mentes és a férjem mindkettőnél bent volt velem
Nekem kevésbé fájdalmas, de sokkal hosszabb volt a vajúdásom, ami magzatvíz csorgással indult. Mondjuk császár is lett a vége, mert eltűnt a szívhang.
Dokim szerint az a tankönyvi szülés, ami 20 perces fájásokkal indul, és 5 perceseknél elfolyik a víz. Időben a 6-8 órára szokta mondani, hog tökéletes, mert akkor mindenre van ideje az anyának és a babának is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!