Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek sok a mai világba...

Szerintetek sok a mai világba 4 gyereket szülni?

Figyelt kérdés
Tudom, régen a 8-10 volt az átlagos...
2018. jún. 8. 07:20
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
98%
Ha van rá anyagi keret és idegileg is bírják a szülők, akkor szerintem nem. Meg ez szerintem nem a "világtól" függ.
2018. jún. 8. 07:23
 2/24 anonim ***** válasza:
83%
Ha a feltételek adottak (lakás, pénz), akkor nem.
2018. jún. 8. 07:27
 3/24 anonim ***** válasza:
74%

Elöször is régen ugyan született 8-10 gyerek, de a felnött kort csak 2-4 érte el, a többi meghalt kicsinek vagy fiatalon.

Másodszor annyi gyereket szabad(na) csak szülni ma, ahányat el lehet rendesen látni anyagilag is (pl. minimum mindegyiknek saját, normál méretü - 16-20 négyzetméteres - szoba), iskoláztatási költségek felsöfok végéig, stb., emellett kellö türelem és jó idegek ahhoz, hogy mindegyikre jusson elég idö és odafigyelés.

Ha ezeket tudod biztosítani, akkor akár a 5-6 sem lenne sok, de ehhez ma gyakorlatilag senki sem tudja biztosítani a feltételeket, a 4 eléggé a határon van.

2018. jún. 8. 07:28
 4/24 anonim ***** válasza:
70%

Mindenkinek más a sok.

Vanhogy anyagiak miatt van hogy idegileg sok.

Én most varom a 4. Babám,de sok mindenen változtatnunk kell az életünkön.

Egyterűt kell vennünk. :D

Férjem szokta mondani suli buszt vesz! :D

A házat bővítenünk kell plusz 1 szobával.

Férjem elinditotta 2. Vállalkozását is hogy az anyagiak is rendben legyenek.

Stb. Stb.

De megéri!

Az a csoda hogy mennyire szerrtik egymást felbecsülhetetlen!

Azért leírom azt is amikor látok olyat hogy minden évbe szülnek a cspért közbe meg egy normális cipő nincs a gyereken.

Ott mar soknak tartom a 4et,de még a 2t is!

2018. jún. 8. 07:32
 5/24 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem felelősségteljes szülők, akik nem potyogtatni akarnak, hanem tanítani,otthont és kiegyensúlyozott gyermekkort biztosítani, minőségi időt eltölteni velük, akkor nagyon sok. Mindenképpen legalább az egyik szülő háztartásbeliként dolgozva, kellően nagy korkülönbséggel és áldozatokat hozva meg lehet csinálni, persze. De miért lenne fontos ez annyira? A gyermekek számával arányos a boldogság????
2018. jún. 8. 07:33
 6/24 anonim ***** válasza:
88%

Én nem bírnék 4 gyerekre figyelni azonos szinten +anyagiak, iskoláztatás stb. Még az a 2 is sok, mikor egyszerre van gondjuk, bajuk.

Nekem ennyi a kapacitásom, nem is vágytam soha többre.

Persze aki bírja, annak hajrá!

2018. jún. 8. 07:43
 7/24 A kérdező kommentje:

Nem rólam van szó egyébként, egyik ismerősöm várja most a 4. babáját és valóban, a magam részéről én soknak tartom picit, de szerintem egyéni. Ezért is voltam kíváncsi a véleményekre, h ki mennyire tartja ezt ideálisnak...

Viszont nem gondolom, hogy az a jó arány, ha a gyerek mindent megkap az életben. Persze nem az ételre, ruhára gondolok, de pl. aki azt vallja, hogy egyetemet fizetni, lakást kell venni a gyereknek... Hahah, na persze! Az ilyenekből lesznek az igazi s..gfejek, akiknek mindent a feneke alá tolt anyuci-apuci és semit ne tudnak értékelni az életben, illetve szerintük nekik minden alanyi jogon jár és mindenki értük van!

Nálunk (vidéken) az én korosztályom (igen, még a pénzesebbek is), középiskolában minden nyáron dolgoztunk! Ki amilyen munkát talált, volt aki bevállalta a címerezést, mások fagyit árultak, raktárban voltak kisegítők, stb. De zsebpénzt mindenki csak minimálisat kapott (pár száz forintot), ha akartál gyűjteni valamire, akkor dolgoztál.

És mi az, hogy felsőoktatás végéig kell támogatni a gyereket?

Ne haragudj, de ez az egyik nagy probléma a mai társadalommal, hogy mindenki egyből egyetemre akarja járatni a kölkét, még meg sem született, de már biztos vagy benne, h egyetemista lesz... Ez azért furcsa!

Honnan tudod, hogy meglesznek hozzá a képességei, honnan tudod, hogy egyetemre szeretne majd menni és nem pl. szakmát tanulni?

Nálunk anyai ágon mindenki egy bizonyos munkakörben dolgozik, egyetemi diplománk van. Viszont unokatesóm fiacskája amolyan igazi naplopó típus, semmi nem érdekli igazán, tanulni lusta, de a munkáért sem túlságosan rajong. Persze, unokatesóm erőltette, hogy egyetemre járjon, holott a pontjai sem voltak meg, pluszpontokért jelentkezett ilyen-olyan tanfolyamokra. Pedig az apja megmondta, hogy nem odavaló, tanuljon inkább egy normális szakmát, de neeeem, most inkább belegebednek a gyerek taníttatásába, de minek?!

Az én gyerekem akkor fog egyetemre járni, ha lesz elég esze hozzá, hogy legalább bejusson államilag támogatott helyre! Ha nem, akkor nem neki való az egyetem!

2018. jún. 8. 08:27
 8/24 anonim ***** válasza:
84%
Azt nem tudom akar e majd egyetemre menni, de ha akar akkor tudom finanszírozni.
2018. jún. 8. 08:31
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok. 😊
2018. jún. 8. 08:43
 10/24 anonim ***** válasza:
91%

1. Nekem nem kölköm van, hanem gyerekem.

2. Számunkra alap, hogy úgy vállalunk gyereket, hogy amennyiben a kèpessègei megvannak hozzá, akkor finanszírozni tudjuk az egyetemet.

3. Nekünk (ès a legtöbb családnak) sok 4 gyerek. Nem elsősorban anyagilag, a mi jövedelmünkre sokan vállalnának nègy gyereket, hanem időben, idegileg, energia szempontjából.

2018. jún. 8. 08:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!