Nem sokára szülők és érdeklődni szeretnek hogy szülés utáni vérzés mennyire intenzív és fájdalmas?
Nekem sem fájt maga a vérzés, nem volt görcsölés sem, viszont a vér mennyisége rengeteg volt, szinte óránként kellett az első hetekben betétet cserélni. Kb. 6 hétig tartott + 2 hétig még volt ilyen rózsaszínes folyásom.
Vasat szedsz? Én sajnos nem szedtem, szülés utáni nap 1x el is ájultam a sok vérveszteség miatt, kaptam infúziót, utána többet nem volt ilyen.
Nagyon sokat olvastam utana de kiváncsi vagyok tényleg az őszinte tapasztalatokat nem csak a szép dolgokat.
Nem szedek egyenlőre vasat, mikortól kene elkezdeni szedni?
És nektek a mensi milyen erősségű volt/lett?
Nekem a menstruàcióm elég erős, az első 2 nap vastag tampon + éjszakai betét, így talán 2-3 órát kibírok, éjszaka is többször csere. Meg persze görcsölök.
Azt hittem szülés után még rosszabb lesz. De alig véreztem, 3-4 napig elég volt a sima allways betét, utána 5 hétig tisztasági betét. Görcs sem volt, szoptatáskor sem, a hasam két hét után lapos volt, meg sem éreztem, ahogy visszament. Egyedül a gátsebem fájt pár napig, de az sem volt vészes, simán tudtam vele ülni, menni.
Úgy tűnik akkor szerencsém volt ebben.
Nekem fájni nem fájt maga a vérzés miatt, bár nekem rendes menzesz alatt sem. Szoptatásnál viszont az oxitocin miatt én is görcsöltem, ahogy ment össze a méhem. Ez a vajúdási fájáshoz hasonlít, csak nyilván annyira nem erôs. Bár az orvosom nekem is mondta, hogy az elsônél fáj a legkevésbé.
Szerintem ez is teljesen egyéni, mint a szülés úgy általában.
Nagyon szépen köszönöm a sok biztató és őszinte tapasztalatokat.
Remelem én is a szerencsésebbek köze fogok tartozni és nem a görcs meg a vérzés lesz erősebb hanem én.
Utolsó kommentelő: sajnos nehéz esett vagyok ugyan is az összes fajdalomcsillapitora allergiás vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!