Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy működik most az apasági...

Hogy működik most az apasági nyilatkozat tétel? Nem vagyunk bejegyzett élettársi kapcsolatban!

Figyelt kérdés
Ha vki csináltatott mostanában,írja már le mi hogy volt!!Köszi
2010. jún. 14. 09:16
 1/8 anonim ***** válasza:

Pároddal bementek az önkormányzathoz, és az anyakönyvvezető előtt nyilatkozatot tesztek. Aláírjátok, és kész is. Vigyétek a személyiteket és a lakcímkártyátokat, a többit majd az anyakönyvvezető megnézi a rendszerben.

Írtad, hogy nem vagytok bejegyzett élettársak - nyilvánvaló, hogy nem, hiszen ha bejegyzett élettársi kapcsolatban élnétek, akkor nem kellene az apasági nyilatkozat:)

2010. jún. 14. 09:47
 2/8 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előzőhöz, csak még annyi, hogy vigyed a terhességi kiskönyvedet is. Kb 10 perc alatt megvan és mindketten kaptok róla egy nyilatkozatot, amit majd kell vinni a kórházba magatokkal.
2010. jún. 14. 10:03
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. jún. 14. 12:15
 4/8 anonim ***** válasza:

4 hete szültem, naprakész infót írok :)

Nőgyógyásztól kell igazolást kérni a terhesség tényéről: a fogantatás vélelmezett idejéről és a szülés várható időpontjáról. Utána a polgármesteri hivatalban a népjóléti irodán kell két helyre menni: az elsőn adnak egy igazolást a családi állapotodról a másodikon csinálják meg az apasági nyilatkozatot. Ha a baba megszületett, akkor írnod kell egy meghatalmazást apának, vagy más családtagodnak (nekem apukám intézte).

A hivatalos (lakcímkártyán szereplő) lakóhelyeden el kell mennie egy közjegyzőhöz, aki igazolást ad arról, hogy nem szerepelsz a bejegyzett élettársi kapcsolatban élők listáján.

2010. jún. 14. 12:59
 5/8 anonim válasza:
Nálunk Gyálon a kiskönyvet,személyigazolványokat és a lakcímkártyát kérte a anyakönyvezető+ a terhesgondozást végző orvos igazolását a fogantatás időpontjával és a várható születés időpontjával.Nem itteni lakos vagyok csak a párom,de bármelyik anyakönyvezető megcsinálja kb.15 perc alatt csak érdemes elötte időpontot egyeztetni.
2010. jún. 14. 13:25
 6/8 A kérdező kommentje:
A 3. válaszolótól kérdezném,hogy mit kell beleírni a meghatalmazásba?Amikor megszületett a babád,automatikusan az apuka nevére tették?Az igazolásmármint amit majd a baba születése után apa intéz?) után adják majd ki az a szül.a.kivonatot?Köszi
2010. jún. 14. 14:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Harmadik vagyok.

Az a legbiztosabb, ha megkérdezed a közjegyzőt mindenről, mert annyira kacifántos ez az új törvény, hogy csak na. Mikor hívtam, hogy időpontot kérjek, akkor mondta, hogy utánanéz a jogszabályban a meghatalmazásra vonatkozó résznek, mert nem volt benne biztos, hogy édesapámat meghatalmazhatom-e.

A karszalagjára természetesen az apukája családnevét írták, de anyakönyveztetni csak és kizárólag a közjegyzői igazolással lehet. Az apasági nyilatkozat önmagában sajnos nem elég.

Mondtam a páromnak, hogy "kevésbé lett volna macerás, ha elvett volna feleségül :-D "

2010. jún. 15. 10:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Ilyenkor áldom az eget,hogy boldog házasságban élek régóta.

Csak kamillázok,hogy miken kell átesnie a nem házas pároknak.

Az eszem megáll komolyan.Ezek a törvények...

Nem lenne egyszerübb összeházasodni egyébként?

Nem csak milliós esküvők vannak.

Vagy jobb ez a jövés-menés csak azért,hogy kinek a nevét kapja a baba?

Én mindenesetre sokszor előveszem a házassági anyakönyvi kivonatunkat és nézegetem...nekem olyan szép...:D

2010. jún. 15. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!