Mi történik, ha nincs apasági nyilatkozat?
Én ilyenről nem hallottam. Ha nem akarod, hogy köze legyen a gyerekhez akkor azt mondod nem tudod ki az apja. Nem vagy köteles elmondani senkinek.
Azonban ha a párod(gyereked apja) szeretné a gyereket akkor akár bíroságra is mehetapasági vizsgálatot kérni. Jól gondold ezt meg.
Szia!
Ha nincs apasági nyilatkozat, a Te nevedre kerül a baba. Apaként megjelölheted a tényleges apát, vagy nem jelölsz apát, vagy egy kitalált nevet iratsz be.
Tudom, hogy most sértett vagy, de jól gondold át!!! A gyerektartásról se mondj le, a babát nézd! Nagyon nehéz egyedül felnevelni egy gyereket!
Mi a lányommal 5 évig minden segítség nélkül voltunk. Az apuka, amint megtudta, hogy jön a baba elhagyott. Nekem nem volt szívem elvetetni. Abból a szempontból korrekt volt, hogy fizeti a gyerektartást, nagyon jól jön a haci 15ezer Ft! Viszont még soha nem látta a lányát. :( A lánykám anyakönyvi kivonatában Ő szerepel apaként, de az én vezetéknevemet viseli.
Automatikusan a te nevedre kerül a baba!
3éves koráig kell megnevezni az apát,ha nem tarja a kapcsolatot a gyerekkel,akkor megnevezhetsz egy fantom apát! Az apaságinak akkor van jelentősége ha gyerektartásügyben bírósághoz fogsz fordulni,de ettől függetlenül is a te nevedre kerül szülésnél!
Én ezt tapasztalatból tudom,kismamaként hagyott el a gyerekem apja! És hidd el,ha a szakitás megtörténik,jobb a babának ha a te neveden van!
19:19-es vagyok. Még annyi jutott eszembe,h azt tudd,h ha a te nevedre kerül a gyerek az apának 'sajnos' akkor is ugyanolyan jogai vannak! Ugyan ugy van láthatás,gyerektartás...meg minden,mintha aZ ő nevén lenne!
Elég hülye törvény van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!