28-29 évesen szülni az első gyereket? Milyen gyakori? Kicsit aggasztanak ezek a számok!
5 válaszoló vagyok
Kedves 6.! Mindig is nagy családot szerettem volta,szerencsére megtaláltam hozzá a tökéletes társat. 20 és 23 évesek voltunk amikor összejöttünk,egy év múlva házasodtunk. Évekig keményen spóroltunk,hogy saját lakásunk lehessen. A két nagyobb gyerek oda született. Akkor költöztünk kertes házba amikor a harmadikat vártuk. Igénybe vettük a csok-ot,volt megtakaritásunk,eladtuk a lakásunkat és a szüleink is segíteni tudtak egy kicsit (pár százezret adtak).
Szóval nem a segélyek miatt lett ennyi gyerekünk,hanem mert akartuk őket.
Kérdező, egyáltalán nem késő szerintem.
Gondolj csak bele, tanulsz 6 évet, 27 évesen elmész dolgozni, legalább 2-3 évet érdemes, ha már tanultál ugyebár - gondolom azért tanulod azt amit, mert érdekel, és szeretnél vele foglalkozni. Aki nem tervez főiskolára, egyetemre menni, hanem 18-19 évpár 2-3 évet dolgozik, ő persze hogy 23 évesen már szül, de neki tök más az életritmusa, pont amiatt, hogy hamarabb befejezte a tanulmányokat. Nincs ezzel semmi gond. Csak nem szerencsés keverni a kettőt, pl egyetem 3.-4. évében nekiállni családot alapítani. :)
Aztán ki tudja, mikor hoz az élet eléd olyan férfit, akivel ez a kérdés komolyra fordul. Mert senki nem tudhatja, 5-6 év múlva hogyan alakul az élete.
26 éves voltam, amikor az előző pasimmal, 2,5 éves kapcsolatban, gyereket terveztünk. Mázli, hogy nem jött össze, mert rá fél évre szakítottunk.
Aztán ismertem meg a férjemet. Végül 30 voltam amikor a született az első babánk, majd 32, 34, és most 38 leszek, amikor a negyedik megérkezik. Ha kis korkülönbséggel szülöd majd őket, akkor pláne nem téma. :)
Én 19 évesen kezdtem dolgozni, 25 évesen házasodtam, első baba 26 évesen, másodikat a 28. szülinapom körülre várjuk.
Ami engem érdekelt szakma az mind OKJ volt, így nem jártam évekig egyetemre, ezért 7 év munka után mentem csedre/gyedre, mikor már volt saját lakás, megtakarítás, minden, és még így is korainak éreztem a szülést 26 évesen - még így utólag is.
Baba-mama klubokban, babaúszáson, fejlesztéseken, játszóházban, mindenhol magasan a legfiatalabb anyuka vagyok, inkább mindenki idősebb nálam, de a velem egy idősek is max. újszülöttekkel vannak, nem 1,5 évessel mint én, a sógornőm 41 évesen szülte az első babáját, nagybátyám felesége 42 volt a másodiknál, a kolléganőm pedig 38 az elsőnél. Így vélményem szerint ráér 28 évesen szülni az elsőt, még ha 3 gyereket is szeretnél.
Szerintem suli után dolgozz 2 évet, még utazgass, élvezd egy kicsit hogy pihenhetsz és átaludhatod az éjszakát, ha olyan típus vagy akkor bulizz, mozizz, szórakozz, és utána kezdjetek csak bele a baba projektbe, mert ezekről szülés után mind le kell mondani!
Én is diplomás vagyok, bár én 23 évesen kezdtem dolgozni. Kb. 2 évet azért érdemes dolgozni terhesség előtt szerintem.
Az első terhességemet elvesztettem, így én is 28 évesen szültem végül az első babámat. Fizikailag és lelkileg is teljesen jól viseltem a terhességet.
Kis korkülönbséggel tervezzük a tesót, aztán meglátjuk vállalunk-e még babát. Nem gondolom, hogy ne lenne esélyem arra, hogy 3 gyermekem legyen.
Utolsó vagyok.
A csoporttársaim közül alig van valakinek gyereke, szóval a korombeli diplomások ennél inkább később vállalnak babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!