Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Igaz, hogy a kismama fizikai...

Igaz, hogy a kismama fizikai állapotától függően lehet könnyebb vagy nehezebb a szülés?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a fájdalomra, a hosszúságára a vajúdásnak. Hallottam, hogy a sportos, egészséges kismamák könnyebben bírják a természetes úton való szülést. Illetve, igaz, hogy az első gyermeknél hosszabb az egész szülés időtartama?

2018. febr. 26. 20:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
74%
Nem igaz. Mindharom szulest megszenvedtem elegge, holott sportoltam, alig hiztam. Semmi koze hozza. A 120 kg-os unokatesom elobb megszult.
2018. febr. 26. 21:28
 12/18 A kérdező kommentje:

Nem az a lényeg, lepontoznak-e - mert jókat írsz! Mindig ez a lepontozás. Butaság!

Köszi a válaszokat.

Akkor, én a 35 évemmel, relatíve sportos alkatommal várom majd a szeptemberi szülést, ami az első lesz és kicsit félek. Mert úgy tűnik, ez alkati kérdés, szerencse és hozzáállás is...

2018. febr. 26. 22:28
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én terhesség alatt nem vittem túlzásba a mozgást, sajnos szinte az egészet végig feküdtem. Előtte azért sokat mozogtam. Reggel 7 órakor vettek fel az osztályra és 9 órakor meglett a lányom :) Első baba. Szerintem semminek semmi köze semmihez :) Úgy ahogy a terhesség is mindenkinél más, úgy a szülés is :) Jó babavárást neked és majd könnyű szülést :)
2018. febr. 26. 22:45
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2018. febr. 27. 00:19
 15/18 anonim ***** válasza:
Többedszerre minden könnyebben nyúlik :) ennyi reláció van. A jobb fizikai állapot inkább a kitartásban és a szülés utáni felépülésben segít.
2018. febr. 27. 12:33
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszi.
2018. febr. 27. 13:41
 17/18 anonim ***** válasza:
Tőlem a szülésznő megkerdezte, hogy sportoltam e komolyabban, mert elég feszes, kötött vagyok. Mondtam Igen, nehéz volt a szülesem. Másodszorra nagyon jól bírtam sokkal rosszabb kondival, lottyedt anyatestemmel. Sajnos már nem olyan vagyok, mint akkor. Szóval szerintem sincs összefüggésben. Tényleg nagyon bonyolult dolog ez és összetett.
2018. febr. 27. 21:27
 18/18 anonim ***** válasza:
Én sokat sporoltam, de nagyon hajlékony vagyok. Azt mondta a dokim, hogy a sportosság akár gátolhatja is a könnyű szülést, mert az izmok lehet feszesebbek, ezért nehezebben tágul az ember. Elvileg a hajlékonyságom miatt tágultam gyorsan és nem volt szükség gátmetszésre, semmire. Amúgy 28 kilót híztam, szóval a kondim se volt az igazi...
2018. márc. 6. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!