Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Számít majd a szülésnél (úgy...

Számít majd a szülésnél (úgy értem megkönnyíti - e majd a szülés fizikai részét), hogy a terhesség alatt végig agyonhajszoltam magam?

Figyelt kérdés
Rengeteg dolog, probléma jött össze, így a nehéz fizikai munkától a koszos, fársztó munkákig mindent el kellett végeznem, mert nem akartam cserben hagyni a páromat egy percre sem. Úgy értem a kérdést, hogy vajon edzettebb lettem - e ettől, ami megkönnyíti a végét( 35 hétben vsgyok, 6 kg - ot híztam, de a bsbávsl minden rendben), vagy annyira kihasználtam a szervezetemet, hogy össze fogok omlani? Mert rengeteg kismama végig pihen, fekszik, a házimunkától is óvják, szerintem az se jó...
2008. okt. 27. 07:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
én sem pihenek.mindent megcsinálok a mai napig(31 hetes múltam)mosok,főzők,vásárolok,emelek,cipelek és még sorolhatnám.nem irigyelem azokat a kismamákat akik elvannak kényesztetve mert azok sokkal gyengébbek lesznek szülés után.nekünk sem lesz könnyebb a szülés(van már egy két éves kislányom azért mondom)de a szülés utáni fájdalmakat mi akik nem hagytuk el magunkat könnyebben átfogjuk vészelni.a lányom születésénél hatan voltunk egy kórterembe és mindenki megkérdezte hogy engem nem varrtak?jöttem,mentem,ültem mert nem hagytam el magam.a többiek meg mintha berosáltak volna folyamatossan.ez csak egy példa volt a sok közül.
2008. okt. 27. 07:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Terhesség alatt is kell mozogni és dolgozni is lehet. Azt mindenki érzi, hogy hol a határ, mikor terheli nagyon magát. Az biztos, hogy aki mozgott a terhesség alatt és nem mindig pihent, könnyebben szül. Nem betegség a terhesség, csak egy másfajta állapot. Mindent lehet csinálni, csak óvatosabban. Persze más az, amikor nem egészséges valaki és az orvos fokozott pihenést javasol.

Ha úgy érzed, hogy túlhajszolt vagy, akkor mindenképp pihenj többet. A baba az utólsó hetekben napról-napra szedi magára a grammokat. Jó kihúzni a 38. hétig legalább. Különben nagyobb a valószínűsége a kis súlynak.

Szerintem nem fogsz összeomlani, pihenj most már egy kicsit többet és nem lesz gond.

2008. okt. 27. 07:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, attól hogy sokat mozogtál, nem lustultál el at izmaid erőnléte is kiváló. Én egy házvásárlást költöztetést vittem véghez szülés előútt 1 hónappal lett vége a hercehurcának. 38 hetesen egyedül festettem ki egy négyszobás háztat. Aztán a kiírt nap előtt 3 nappal spontán indult a szülés és pikk-pakk 4 órát vajudtam és megszületett a kisfiam.
2008. okt. 27. 07:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozok a korábbi válaszolókhoz: nem azt mondom, hogy neked meg sem fog kottyanni a szülés, mert ugyanúgy fájni fog és valószínűleg utána kimerültebb leszel, de szerintem nem annyira, mint aki végig pihente az egészet.

Én a 35. hétben vagyok, én ugyan többet híztam, de a 30. hétig dolgoztam (hűtőházban, egész nap járkáltam, úton voltam), most is elég sokat megyek, vásárolok, intézkedek, vezetem a háztartást, kirándulunk, ha úgy érzem, hogy fáradt vagyok, akkor viszont lepihenek. Szerintem ez igenis számít, mert a szülés fizikailag nagyon megterhelő a szervezetnek, nem csak lelkileg kell ott erősnek és strapabírónak lenni (főleg, ha sokáig tart a vajúdás). Vannak olyan kismamák, akiket a babaruhák rendezgetése, mosása is nagyon megterhel az utolsó hetekben, lehet, hogy ők a szülésnél is hamarabb elfáradnak, vagy utána több pihenést igényelnek majd. Bár azt is mondják, hogy szülésnél az ember már annyira látni akarja a babáját, hogy nem érez fáradtságot és hatalmas erőt gyűjt össze...

Magamból kiindulva: sajnos 12-16 hét között nem dolgozhattam, volt egy komplikáció. Feküdnöm kellett, még a lakást sem nagyon hagyhattam el, a háztartási munkát sem végezhettem. Az utolsó hétre én már olyan gyengének éreztem magam, hogy ha le kellett mennem a postáért és lépcsőztem egy emeletet, már akkor le kellett ülnöm utána pihenni, és az azt követő első munkahét maga volt a pokol, ugyanis állni sem bírtam, nemhogy dolgozni. Gondolom azért, mert elszoktam a munkától.

2008. okt. 27. 08:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak csatlakozni tudok az előzőkhöz. Nekem első terhességem volt,augusztusba szültem. Június végén még az epret szedtem hajolgatva,2héttel a szülés előtt meg mostam vasaltam a babaruhákat. Szinte mindig úton voltunk,rengeteget sétáltam. Nem hiába mondják,hogy sokat kell sétálni mert edzi a medencéd. Ahogy varrt az orvos,férjemmel már azt beszéltük mikor jöhet a következő. És utána is könnyebb volt. Aki előző este szült még feküdt az ágyban,én meg járkáltam vidáman. Pedig hozzáteszem 13varratom volt. Könnyű szülést kívánok! 9hetes kisfiú anyukája
2008. okt. 27. 08:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én ugyanígy voltam az első terhességem alatt, folyamatosan mozgásban voltam, 8 hónaposan képes voltam tök egyedül átrendezni a lakást stb. Viszont kb. 6 óra alatt, igen erős fájdalmakkal (zavartalan terhesség után) szültem a 3 és fél kilós kislányomat, pedig terhességem előtt heti 3-szor edzőterembe is jártam, tehát nem éltem valami lusta életet. Szerintem nincs összefüggés, barátnőm a sarki boltba nem ment volna ki gyalog, mégis másfél óra alatt, szinte csak tolófájásokkal szülte meg a 4 és fél kilós kisfiát.
2008. okt. 27. 09:07
 7/8 anonim ***** válasza:

Azt hiszem teljesen igazuk van a többieknek én is csak csatlakozni tudok. Én most vagyok a 32. hétben, és szinte minden nap mozgásban vagyok. Már egy kicsit nehezebben birom, de olyankor lepihenek egy kicsit, és utána folytatom a munkát. ha nem csinálnám akkor nem enne a férjem, és a gyerekemet sem vinné el senki ovodába. Nekem is jobb ha mozgok, mert igy jobb. Nem birnák egész nap feküdni. Tudom hogy amit én csinálok azt azért nem lett volna szabad....de a hétvégén szobát rendeztünk, a férjem dolgozott, és bizony magamra voltam utalva igy szekrényeket tologattam...és csak a derekam bánta egy kicsit, de semmi bajom!!! de nem csinálok belölée rendszert!

Minden jot neked!!!

2008. okt. 27. 11:39
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatásokat, és hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat!
2008. okt. 27. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!