Kb mennyibe kerül összerakni a kórházi csomagot, ha valakinek semmije sincs?
Én "pizsiben" voltam a kórházban, mert rühellem a hálóinget. Azért az idézőjel mert amúgy ilyen jóganaci volt sima pólóval, nem klasszik pizsama. Megkérdeztem előre, azt mondták, nekik aztán tökmindegy, csak figyeljek arra, hogy császár esetén olyan magasan legyen a nadrág dereka, hogy ne piszkálja a sebet. Császárom volt, nem piszkálta.
Egy strandpapucs max egy ezres (se). Azért az csak evidens volt, hogy tisztálkodószereket magadnak kell vinni, nem? Samponból, tusfürdőből van a drogériákban általában ilyen egészen kis kiszerelés, nagyon max 10 alkalomra elég, 2-300 forint, az tökéletes szerintem. Fogkrém detto. Nedves törlőkendő egy csomag vagy 3-400 forint, két tekercs klotyópapírt meg már csak elvihetsz otthonról úgy, hogy maradjon is. Betétet értelemszerűen veszel, azt nem tudod kikerülni.
Kérdezd meg, hogy a babának mit kell vinni, mert a legtöbb helyen pelenkát pl. neked kell bevinned, popsitörlőt szintén, van, ahol krémet se adnak, meg úgy általában semmit.
Amikor éheztünk gyerekként, na akkor volt az, hogy nem értettem, más hogy költhet külön otthoni ruhára, pizsamára... miért nem jó neki a kinyúlt póló, kitérdelt nadrág otthon koszolni. Pénzkidobásnak tartottam, mert nekünk nem telt rá.
De ilyen helyzetben gyereket vállalni, amikor a wc papírt is sajnálod magadtól?
Elnézést, de pár embernek mi baja van? Van aki abba köt bele, hogy 500 ezerért vásároltunk már a babának, akkor ez már semmi, van aki meg abba, hogy ha erre sincs pénzem mi lesz a szülés után? Mindenki itt vezeti le a frusztrációját? A gyeses kérdést meg vicc, hogy felhozta valaki, napokkal ezelőtt volt az a kérdés és van aki még mindig azon kattog, pedig fogalmunk sem lehet, hogy miért kérdezte aki kiírta.
Hogy néhány kérdésre is válaszoljak. Nincs szakadt fürdőspapucsom nyárról, mert költözés után vagyok és minden ilyesmit kidobáltam, gondoltam majd idén veszek újat. Amúgy sem bírnak tovább egy nyarat, ami igen, az meg igazi bőr és sajnálnám bevinni a kórházba. Azt, hogy itthonra kéne vennem másik wcpapírt, meg ilyesmiket, úgy értettem, hogy ugyanott vagyok, hogy veszek 16 gurigát a kórházba, vagy az itthonit elviszem és utána vehetek itthonra, mindenképp kell belőle másik, tehát el kell érte menni, nem a pénzzel van gond, csak azt akartam ezzel, hogy nem vagyok beljebb (nem anyagilag) ha az itthonit elteszem. Nem értem, hogy mi ez a sok fricskázás, de tényleg. Gondolom ezek után meg azért kapnám az ívet, ha megírnám, hogy én 30-40 ezret számoltam összesen. És amúgy pont ezért írtam ki a kérdést, mert ezt azért soknak találtam, gondoltam mások leírják, hogy nekik hogy volt és ezúton szeretném megköszönni azoknak, akik normálisan válaszoltak és leírták a saját tapasztalataikat és a saját kórházi csomaguk tartalmát.
Attól meg aki azt kérdezte, hogy én nem bírom egyedül kiszámolni bocsánatot kérek, azt hittem az oldal erre van, kérdezni egymástól, de ezek a pénzes kérdések lassan már nagyobb felháborodást keltenek, mint a szoptatás. :(
Ezt a logikát...
Ha nem otthon törlöd a valagod, otthon kevesebb fogy. Máris nem dupla kiadás, hanem szimpla.
De hogy hogy jött ki neked pár hálóing, kínais papucs, nedves törlő 30 ezer Forintra... elképesztő.
3 napra minek egy 16 tekercses csomag? Nagyon max 2 kell.
Egy olcsó papucs a decathlonból max egy ezres. 3 hálóing a pepcoban kb 8000. Egy balea tusfürdő 300 ft, sampon nélkül kibírsz 3 napot. A baba cuccait egyébként is megveszed, nem kell külön is bevásárolni. Nem wellness, hanem kórház. Nem kell akkora feneket keríteni neki, max ha valami elfogy, szólsz a családnak.
1,3 vagyok. Ja igen, a babakocsit nem számoltam, az igaz. De ismerek olyat,aki olyan, hogy mindegy mi és milyen csak olcsó legyen, vagy ingyen. Pl lomtalanításból szedett egy szakadt babakocsit... :D Mi sem költöttünk 500ezret, de pl bútorokat jysk-töl rendeltem,egész jó árban. Babakocsi jófogásrol volrt 40-ért, kiságy újonnan sem drága. Mielőtt valaki belémkötne,én nem garasoskodtam. :)
Amúgy tényleg ez a kórházi csomag a legkevesebbb kiadás. De ha mondjuk nem utolsó utáni pillanatban egyben, hanem mondjuk apránként vásárolod meg, már jobb,ha nem álltok jól anyagilag!
Írd már le te mit számoltál 30ezret?
Én mindenből vettem pluszt és bem az itthonit raktam el,ha sietni kell ne akkor kelljen a tisztálkodó szereket összeszedni.
Amiket vettem:
3 hálóing 6000ft
1 papucs 1000ft
Sampon,tusfürdő,mosogatószer és szivacs(olyan amilyet itthon is használok)
100as pzs
Betétek
Kölcsönkértem 1 köntöst.
Itthonról vittem:törölköző,zokni,evőeszköz,pohár,tányér
A babának meg abból vittem amit itthonra is vettem neki (pelus,popsitörlő,kenőcs)
Az én költségvetésem a kórházi csomagra:
Köntös: 5590-
2 papucs: 2x1290-
2 szoptatós hálóing: 8900-, 9490- (Brendonosak, a kínaiban csak zöld meg narancsárga maci mintás nehezen gombolósat találtam)
2 szoptatós melltartó: 6870-, 7900-
2 csomag eldobható bugyi: 2590-, 1500-
Intim szappan: 700-
Domestos törlő: nincs meg a blokk, párszáz
Nedves wc papír : 400-
Mellbimbókrém: 1990-
Tenalady betét: 1850-
Éjszakai betét: 900-
Mellszívó: 10990-
Sterilizàló folyadék a kórházba pl. a mellszívóhoz: 1000-
Melltartóbetét: párszáz forint
Nem vettem külön, otthonról viszek: zoknik, törölközők, evőeszköz, tányér, pohár, szalvéta, szívószál, konyharuha, mosogatószer és szivacs, wc papír, tusfürdő, testápoló, sampon , hajszárító, papírzsepi, fogkrém, dezodor, stb.
A babának pelenka, popsitörlő, kisruhák, hazamenős, ezeket nem szàmolom a csomagba.
Tehát összesen kb. 64000 Ft-ot költöttem a kórházi csomagra. Plusz egy bőröndöt is vennem kellett mindezeknek 12000-ért, mert nyáron a nyaralás alatt tönkrement a régi.
Elsőre picit soknak tűnik, de végülis szinte mindent hazahozok és használom tovább.
Én papucsot, hálóinget a kínaiban vettem, pontos árat nem tudok, de nem volt drága. Ha hálóingből esetleg nem ragaszkodsz az újhoz, használtan is tudsz venni. A tusfürdő és a sampon illatát az első terhességemnél sem bírtam, így Dm-es saját márkás babafürdetőt vettem (ami sampon és tusfürdő is egyben) 4-500 Ft. Wc papírból 2 tekercset vittem magammal. Nekem az eldobható bugyi kényelmes volt, 790-ért vettem az 5 db-osat. De ha nem akarsz, ezt nem muszáj venned. A tena betét 2 csomag 5400 Ft (ebből én egyet vittem be a kórházba, amikor kellett, behozattam a másikat). Én a biztonság kedvéért vettem fogkrémből is egyet pluszba, amit eltettem, hogyha mennem kell, akkor azzal már ne kelljen foglalkoznom, mert biztosan a nagy izgalomtól itthon felejteném. Ami pedig megmarad, azt itthon elhasználjuk, nem veszik kárba.
Remélem, valamennyit segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!