Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tudni fogom, mikor itt az...

Tudni fogom, mikor itt az idő? A szülési fájások felismerhetők?

Figyelt kérdés
Egy órányira lakunk a kórháztól. Első babánkat várjuk, és a doki azt mondta, hogy majd ha elfolyik a magzatvíz, vagy jönnek a fájások (várjam meg míg 10 percesek lesznek), akkor induljunk a kórházba. Nem akarok hülyének tűnni, hogy berohanok, az első fájdalomnál.
2010. jún. 4. 20:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Nyugi, sztm minden kismama parázik, hogy nem fogja felismerni a fájásokat :)

Hidd el, fel fogod ismerni, a 10 percesek után meg még bőven lesz időtök beérni. Mi 10 percre lakunk a kórháztól, így én azután mentem be, miután már 1 órán keresztül szabályos 5 perces fájásaim voltak, és még így is 4 órát vajúdtam a kórházban.

Nyugi és könnyű szülést!

20 hós kislány anyukája

2010. jún. 4. 20:34
 2/9 anonim ***** válasza:
Nálam elfolyt a magzatvíz, a férjemmel olyan transzba voltunk, hogy indultunk be egyből a kórházba. Ott kedvesen fogadtak, felvettek....és csak szülés után tudtam meg már a babaosztályon más anyukáktól, hogyha elfolyik a magzatvíz nem kell annyira rohanni....:) De tudod mit? Nekem ez így sokkal jobb volt. Inkább menj oda, és nézzék meg a picidet. Egyébként ha már fájásaid vannak és kb. 10-20 percenként, biztosan nem mondják, hogy "ejnye-bejnye":) gyors, szép szülést neked!
2010. jún. 4. 20:37
 3/9 anonim ***** válasza:

Itt egy ellenpélda :)

Éjjel 11-től írtam a "fájásokat", nekem rögtön 6 percesek voltak. Négy percesekkel mentem be a kórházba, reggel, de még mindig nem volt biztos, hogy szülni fogok. Nem voltak egyáltalán erősek, ha nem néztem volna minden nap a perceket, simán azt gondoltam volna, hogy csak jóslók. Még aludtam is egyet közben. Nem ment el a nyákdugó, nem folyt a víz, stb.

Az utolsó héten már nem árt nagyon figyelni a tested, minden apró feszülést írnék, és inkább menj be feleslegesen kétszer, mint egyszer késve....

2010. jún. 4. 21:10
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nyugodt vagy,akkor felismered.Nekem szülés előtt két héttel furcsa fájásaim voltak.Azt hittem jön a baba...vagy is az anyósomnak elmeséltem és ő rögtön be pánikolt hogy _JÁÁÁJ nyomás az orvoshoz,mert jön az unoka!!!.az orvosom bezavart a kórházba, ahol egy hétig feküdtem a semmiért,és minden percben vártam valami jelet,de valahol éreztem hogy még korai.Aztán a fájások elmúltak,az orvosok hazaküldtek.Rá egy hétre éppen a kakaómat szürcsölgettem vacsi után, és egyszer csak, megéreztem.Tudtam hogy ez az!!! de féltem a múltkori vaklárma miatt(első babánál nincs tapasztalat ugyi?!)ezért csak üldögéltem,vártam...és vártam.Ennek az lett a következménye hogy a kórházba érve, 2,3 perces fájásokkal már mentem is szülni.Szóval,tudni fogod.
2010. jún. 4. 22:04
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát pl én nem ismertem fel a fájásokat.

Nekem is rögtön öt percesekkel kezdődtek, ahogy az egyik válaszoló is írta, de énis túl gyengének éreztem. Szerencsére én már benn voltam a korházba, be kellett feküdnöm túlhordás miatt. Este figyeltem én hogy ötpercesek, de gondoltam ez még nem lehet az,az erősebb lenne. Aztán reggel már két percesek voltak, de még mindig nem voltam biztos. Aztán vérezni kezdtem egy kicsit akkor mentem a nővérhez, hogy valami nem stimmel.

Kérdezte, hogy és úgy érzem szülné fogok? Visszakérdeztem hogy honnan kéne tudnom még sohasem szültem. :D

Csinált egy ctg-t is utána kísért is a szülőszobára.

2010. jún. 4. 22:44
 6/9 anonim ***** válasza:

Tudni fogod;) Én még a harmadik gyereknél is feltettem azért ezt a kérdést magamnak és a férjemnek is...

Aztán azon az estén, amikor a harmadik babámmal megindult a vajúdás, rögtön tudtam, hogy itt órákon belül baba lesz, a férjem nem hitt nekem. Mondván, délután még teljesen jól voltam, kirándultunk, és még vissza van 2 hét! De én akkor már fogtam, összepakoltam a kórházi cuccot, és mentünk a kórházba:)

2010. jún. 5. 14:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

persze, tudni fogod!

nekem is 5 percesekkel indult este, egész éjjel 3-5 perces fájásaim voltak, majd 2 órát kocsikáztunk a férjemmel a kiválasztott helyre, és délután lett csak meg a baba. várhattam volna én a magzatvizet...

én se hittem, hogy tudni fogom, és mégis.

ne aggódj!

2010. jún. 5. 15:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Én nem tudtam. És nem azért mert "buta, tudatlan" voltam. Hanem mert teljesen másmilyen volt. Nem időszakos, ismétlődő összehúzódások, fájások voltak, hanem fokozatosan erősödő, feszítő, fájdalom, inkább gyomortájékon. Nem volt derékfájás sem meg hasonlók. 38. héten egyik éjjel már nagyon rossz volt (2 napja erősödtek, egyre jobban), mondtam páromnak, menjünk be kórházba, valami nincs rendben. Útközben a taxiban "rendeződtek" a fájások, rögtön 3 percesek voltak :) Alig 4 óra múlva már a karomban pihent a kisfiam :)
2010. jún. 6. 00:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindannyiótoknak!
2010. jún. 6. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!