Van két felnött gyerekem férjem nagyon szeretne egy harmadik babyt nem tudom mit csináljak? 40 éves vagyok férjem meg közelit az 50 hez
A kérdezőnek már van két felnőtt gyermeke. Nem a harmadiknak kell egyedül gondoskodnia az idős szülőkről.
Ezen kívül lehet, hogy megtakarításaik is vannak, magányugdíjpénztárban is gyűjtenek pénzt, egészségbiztosításuk is lehet, köthetnek életbiztosítást, ami támogatást ad a gyereknek, ha a szülők meghalnának vagy súlyos betegek lesznek. Szóval anyagilag biztosabb lábakon állhatnak, mint két fiatal. Ha te is szeretnél még egy gyermeket, szüljél bátran, ha még sikerül.
Én 39 évesen szültem a harmadik gyerekem a nagyok 12 és 14 évesek voltak. Ők azóta elköltöztek, a kisfiam 13 éves és biztosan sok mindenben hátrányosan érinti, hogy múlt századi szülei vannak, más szempontokból meg sokkal jobb a helyzete, mint a nagyoknak volt annak idején. Nagyobb anyagi biztonságban él, bár ez a legkevésbé fontos. Az édesapja kezdettől sokkal többet foglalkozik vele, mint a nagyokkal tette huszonéves apukaként. Mindketten tapasztaltabbak lettünk, és egy csomó kérdéshez könnyedébben állunk, mint az első gyereknél.
A pénz nem fogja pelenkázni. Nem szültem 20 évesen sajnos, mert csak 28 évesen sikerült teherbe esnem, az utolsó próbálkozós hónapban, így sajna tesója már nem lehet. De engem 42 évesen szült anyám. Apám 52 volt. Most minden este járok át pelenkázni anyám, segíteni apámnak aki szelkemikeg teljesen ép, de járni alig bír. A 6 éves fiamra alig marad időm és max 4 órát alhatok. És még szerencsém van, mert nagyjából jól állnak anyagilag és ki tudják fizetni a 180 ezret havonta az ápolónak a napi 4 óra munkáért és a takarítónak a 100ezret meg a 80 ezret a gyógytornásznak.
Szóval akár mennyire is szeretem őket bizony a végkimerülés szélén állok.
Úgyhogy pontosan tudom milyen kicseszés a gyerekkel. Ja és vannak nagy tesóim, de ők messze laknak, mivel én repültem ki utoljára rám vár minden.
Apukám beleőrülne.
De ide vág, mert azt írtam, hogy nem csak a mostra kell gondolni.
Szia
Nálunk fordított a helyzet nekünk is van 2 nagy 20+ osak meggyőztem a férjem és lett 19 ben egy babánk imádat van.
Én szeretnék még egyet, hogy neki is legyen korban hozzá való tesója, de a férjem nem szeretne.
Teljesen más most, mint 20 évesen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!