Van itt olyan, aki szült EDA-val (hüvelyi úton) és anélkül is? Mennyire különbözött?
Szia!
Első gyerekem EDA-val szültem, másodikat fájdalomcsillapítás nélkül.
Másodiknál nem volt már rá idő, ráadásul végre elkezdtem tágulni oxitocin hatására, és az EDA lassíthatta volna (12 órája vajúdtam)
EDA-s szülésem: szuper volt hogy elsőre sikerült beadni (nem mindig sikerül), és a fájdalmat már nem éreztem, csak az ingert. Jó volt!
EDA nélkül: jobban fájt, sokkal, de gyorsabb volt a kitolás. Igazából így utólag azt mondom, ha lesz harmadik gyerkőc, talán nála nem kérek majd hiszen a kitolásnál az a jobb (számomra), hogy minél gyorsabban menjen. De ettől függetlenül pártolom, mert tényleg csökkentette a szenvedést. Nyilván számít szerintem hogy 1. szülés volt, ha a másodikat tapasztaltam volna meg EDA nélkül lehet más lenne a véleményem :)
Köszönöm a választ!
Én az elsőnél nem kértem, a másodiknál kértem volna, de nem kaptam (másik kórházban szültem.)
Mindkettővel eléggé megszenvedtem, és most ugyan még az elején vagyok nagyon, mert épphogy megtudtuk, hogy úton a 3.baba, mindenképp úgy szeretnék orvost és kórházat választani, hogy kaphassak.
2szer szültem EDA-val,egyszer nélküle.
Az EDA-s szülés tényleg élmény volt,kibirhato volt a fájdalom,viszont lassan haladt a szülés,oxitocint is kaptam.Harmadjára se oxitocin se EDA,nem volt idő semmire,másfél óra alatt szültem kegyetlen fájdalommal,ha az első baba igy születik tuti nem vállalok mégegyet :D
Elso EDA alomszep 12 ora
Masodiknal a patkány szuleszetvezeto nem engedte (pedig a dokim is konyorgott) semmit nem tagultam brutal fajasok azt hittem elpusztulok. Vakum kellett es baja lett a babanak.
Most 21 hetes vagyok es ha nem kapok mindenkit megrugdosok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!