Túl korán akarnak császározni? Tehetek valamit?
Nem vagyok orvos, csak laikus. Első babát várjuk.
Mensi szerint június 20-ra vagyok kiírva szülésre. De szembetegség miatt programozott császár lesz. Az orvos azt mondta, 13-án fekszem be a kórházba és 14-én reggel lesz a műtét.
UH adatok szerint viszont végig kb 1,5 héttel le van maradva a baba. Már az elejétől fogva.
Olvasom itt más kismamák történetét, hogy soknak átírták a szülés dátumát az UH szerinti méretek alapján. Nekem viszont nem.
Ezek szerint az UH adatai alapján ha le van maradva, talán később fogant meg, mert nem 28 napos ciklusaim voltak.
A császár június 14-én lesz, mensi alapján lenne június 20-án, UH alapján viszont csak június utolsó napjaiban. Ezek szerint a kislányom 2,5 - 3 héttel hamarabb fog megszületni, mint ha magától akarna kibújni? Tudok valamit tenni ez ellen?
Fogadott orvosom van, akiben megbízok, de ez a 3 héttel korábbi császár a baba súlyából kb 60-70 dkg mínuszt jelent. Jó ez így szerintetek?
Bízz a dokiban!!!
Nekem végig kisebbnek mérték a 2. fiamat, másfél-2 héttel. Pocakom is pici volt.
a végeredmény 57cm és 3950 gramm.
Megírom majd hogy mennyivel született, persze :) Nekem is kicsi a pocakom, kb 4 hete lehet egyáltalán azt is csak észrevenni, hogy babát várok.
Kedves utolsó, hű, szép nagy gyermeked született! :)
Hátha valaki visszaolvas. Beszéltem az orvosommal arról, hogy nem lehetne-e pár nappal csúsztatni a császárt, azért hogy a baba még tovább tudjon nőni.
Mivel az NST értékek jók, ezért képzeljétek, a kórházba csak hétfőn azaz június 14-én fekszem be, maga a szülés pedig szerdán, június 16-án lesz. Ezzel is "nyertem" 2 napot a babának :)
A másik jó hír pedig az, hogy a baba az utóbbi hetekben megnőtt, a 38 hetes UH-n már 3303 gramm volt. Így nincs miért aggódni már :)
Mindenkinek köszi a bíztatást :)
Sziasztok, 2010.06.16-án megszületett a kislányunk.
53 centivel, 3100 grammal. Teljesen egészséges :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!