Túl korán akarnak császározni? Tehetek valamit?
Nem vagyok orvos, csak laikus. Első babát várjuk.
Mensi szerint június 20-ra vagyok kiírva szülésre. De szembetegség miatt programozott császár lesz. Az orvos azt mondta, 13-án fekszem be a kórházba és 14-én reggel lesz a műtét.
UH adatok szerint viszont végig kb 1,5 héttel le van maradva a baba. Már az elejétől fogva.
Olvasom itt más kismamák történetét, hogy soknak átírták a szülés dátumát az UH szerinti méretek alapján. Nekem viszont nem.
Ezek szerint az UH adatai alapján ha le van maradva, talán később fogant meg, mert nem 28 napos ciklusaim voltak.
A császár június 14-én lesz, mensi alapján lenne június 20-án, UH alapján viszont csak június utolsó napjaiban. Ezek szerint a kislányom 2,5 - 3 héttel hamarabb fog megszületni, mint ha magától akarna kibújni? Tudok valamit tenni ez ellen?
Fogadott orvosom van, akiben megbízok, de ez a 3 héttel korábbi császár a baba súlyából kb 60-70 dkg mínuszt jelent. Jó ez így szerintetek?
Bízz az orvosodban, tudja ő mit csinál.
Húgomnak is azt mondták uh alapján,hogy nagyon kis súlyú a babája, vegyenek nyugodtan 2kg-ra való pelenkát,mert lehet koraszülöttként kezelik. Nos megszületett a kiscsaj 3960grammal.
Engem 36 hetesen császároztak,de minden rendben volt.
Szerintem ne aggódj.
Köszönöm szépen, igen, bízok az orvosomban. Csak itt eleve fel sem merült, hogy UH miatti adatok alapján kitolódna a szülés dátuma. Sok kismama pedig itt ezen az oldalon írja, hogy nekik áttették.
De lelkileg felkészültem a másfél hét múlva esedékes császárra. Nekem is azt mondja mindenki, hogy 2,5 de max 3 kilos baba lesz, mi is kis méretet vettünk mindenből, pelenka, ruhák, stb. A 38 hetes UH-m hétfőn lesz, ott elvileg mondanak súlyt, de tudom hogy az sem teljesen mérvadó.
Köszönöm a válaszod :)
Szia
Hát nekem pont az ellenkezője volt. UH alapján mindig fejlettebb babát mondtak. Nekem sem módosítottak a szülés kiírt napján. Így ha UHhoz viszonyítok 4 héttel hordtam túl, a valóságban csak 13 nappal :-D. Igaz 4960 grammos babát szültem természetes úton.
Bízz az orvosodban, azért végzett orvosit, hogy ne nekünk laikusoknak kelljen ilyen kérdésekben mérlegelnünk :-D
Szia!
Mi is le voltunk maradva az összes uh szerint én túl hordtam nekem mondjuk egy kicsit más de császáros voltam én is. 2-3 héttel kevesebbnek felelt meg a súly a fiamnak,38 héten csak 2500-2600ra saccolták kórházban és a póluscenterben 4D-n is, 40 hétnél 3200 azt mondták hogy gyorsan összekapta magát és ezt figyeld!!! 42 héten 4660 ra mérték és kb 60 centit mondta a doki ŐT!!!! Nagyon gyorsan össze szedik magukat hetek sőt mint látod napok alatt!!!! Szültem 58 centi és 4310 gramm volt. Ne idegeskedj akinek 35-36-37.héten indul be a szülés is makk egészséges gyereket szül. Nem lesz semmi baj. Nekem az előtej pl annyira jó volt hogy a kórházban a csodámra jártak mert 3 nap alatt híztunk 268 grammot a fogyás helyett. A természeted megoldja az a lényeg ha ne talán inkubátoros lenne az elő perctől kezdve fejd le a melleidet mindegy ha csak egy 20 ml préselsz is ki de azt kapja és ne tápszert. A kórházakban vannak ilyen nagy "ipari" mellszívók, használd ki mert nagyon megindítják a tejet. Egy nap én minimum 8 alkalommal voltam és közben mellre is tettem mert ezt javasolták a csecsemősök. Utolsó reggel mikor készülődtünk haza már 80 ml.jött rá 1 hétre már 2 decik. Erre figyelj és gyorsan összekapja magát a picid ha kis súlyú is lesz
Köszönöm mindenkinek a válaszát! Most már 100%-ban megnyugodtam, és bízok az orvosban. Illetve az UH-ban már nem is bízok :) Nekünk 30 hetesen volt UH, ott 1380 grammra mérték.
Külön köszönöm a tejjel kapcsolatos tanácsot, igen, nálunk is van az a nagy mellszívó a kórházban, hallottam kismamáktól, hogy bár sorba kell állni, de tényleg jó. És viszek be mellszívót, vettem. Előtejem folyamatosan van, reméljük lesz tej is.
Aranyosak vagytok, megnyugodtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!