Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Máshol is megnyomkodjak a...

Máshol is megnyomkodjak a hasat császár után? Miért?

Figyelt kérdés
2 éve volt császárom, nemsokára megint lesz. Az egészből a legszörnyűbb az volt, mikor császár után pár orával, éjjel, bejött egy növér és (csak félálomban emlékszem), elkezdte nyomogatni a hasam. Nagyon fájt, reflexből többször le is löktem magamról a kezét. Másnap a felállás is nagyon fájt, de azt legalább értem, hogy miért kell, de ezt a nyomogatast nem tudom, van valami értelme? Máshol is csinálják?
2017. nov. 22. 10:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

cuki az autokorrekt-ed a legény-darabbal :)

tőlem is mindig bocsánatot kért az orvos, és sosem szólt rám, ha odanyúltam, ellenkeztem, hanem inkább még egyszer bocsánatot kért, mert muszáj.

2017. nov. 22. 13:09
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Második császár után nekem egy irtó bunkó nővér nyomkodta meg a hasamat. Úgy hogy a fájdalomtól elsírtam magam, ő meg gúnyosan a fejét rázta. Igaz az első zuhany után a folyosón is ott hagyott, azzal a szöveggel, hogy második műtét után jobban kéne mozognom. Ettől függetlenül a nyomkodás szükséges, de lehet emberségesen is csinálni.
2017. nov. 22. 13:17
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy olvaslak benneteket, folyamatosan jár az agyam, de nekem úgy rémlik, nővér nem nyúlt a hasamhoz. A hasnyomkodás azon felül, hogy segíti a regenerálódást, ürülést, infót ad a dokinak arról, hogy éppen mekkora a méh mérete. Ezt a nővér szerintem nem tudja megállapítani.

Szóval bárhogy is gondolkodom, nekem úgy rémlik, hogy csak orvos nyúlt hozzá. Meg a homokzsák. Az jó volt.

2017. nov. 22. 13:20
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is doki csinálta, reflexből szerencsétlent úgy megrúgtam..

Császár után manuálisan éjjel megvizsgált majd közbe elkezdte nyomkodni a méhem, volt olyan fájdalmas mint az első felállás, de nem vette zokon :)

Nem értem nővérnek ehhez mi köze, ez anatómiai dolog nem a nővér feladata, de sajnos kivédeni nem lehet, muszáj ellenőrizniük.

2017. nov. 22. 13:26
 15/18 anonim ***** válasza:
87%
Kétszer szültem császárral, egyik után sem nyomkodták a hasam, csak a sebet nézték meg. Egyik szobatársamat sem nyomkodták,viszont ahol először szültem, ott láttam,hogy a simán szült kismamák hasát nyomkodják.
2017. nov. 22. 15:23
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen szültem. 1 hétig benn voltam.

Minden reggeli vizitnél megnyomkodta a nővér a hasamat az orvos jelenlétében. Azt nézték mennyire húzódott vissza a méhem. (Nekem nem fájt.)

2017. nov. 23. 16:16
 17/18 anonim ***** válasza:
Természetesen szültem, nekem is megnyomkodták és olyan jól lehetett érezni, hogy egy egész orvostanhallgató csoport végignyomkodta. Persze előtte megkérdeztek, gondoltam hozzájárulok a jövő nőgyógyász nemzedékének oktatásához:). Nekem se fájt. Lehet, hogy a császárosoknak a vágás miatt fáj, logikusnak tűnne.
2017. nov. 24. 23:45
 18/18 anonim ***** válasza:
A Honvédban az orvosok külön kérték már a nővéreket, hogy NE nyomogassák a császárosok hasát, mert bajt okozhatnak vele. Mégis csinálják, mert "jobban tudják". Kevés nővér értette meg az orvosok kérését. Szomorú.
aug. 18. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!