Máshol is megnyomkodjak a hasat császár után? Miért?
Figyelt kérdés
2 éve volt császárom, nemsokára megint lesz. Az egészből a legszörnyűbb az volt, mikor császár után pár orával, éjjel, bejött egy növér és (csak félálomban emlékszem), elkezdte nyomogatni a hasam. Nagyon fájt, reflexből többször le is löktem magamról a kezét. Másnap a felállás is nagyon fájt, de azt legalább értem, hogy miért kell, de ezt a nyomogatast nem tudom, van valami értelme? Máshol is csinálják?
tőlem is mindig bocsánatot kért az orvos, és sosem szólt rám, ha odanyúltam, ellenkeztem, hanem inkább még egyszer bocsánatot kért, mert muszáj.
2017. nov. 22. 13:09
12/18 anonim válasza:
Második császár után nekem egy irtó bunkó nővér nyomkodta meg a hasamat. Úgy hogy a fájdalomtól elsírtam magam, ő meg gúnyosan a fejét rázta. Igaz az első zuhany után a folyosón is ott hagyott, azzal a szöveggel, hogy második műtét után jobban kéne mozognom. Ettől függetlenül a nyomkodás szükséges, de lehet emberségesen is csinálni.
2017. nov. 22. 13:17
13/18 anonim válasza:
Ahogy olvaslak benneteket, folyamatosan jár az agyam, de nekem úgy rémlik, nővér nem nyúlt a hasamhoz. A hasnyomkodás azon felül, hogy segíti a regenerálódást, ürülést, infót ad a dokinak arról, hogy éppen mekkora a méh mérete. Ezt a nővér szerintem nem tudja megállapítani.
Szóval bárhogy is gondolkodom, nekem úgy rémlik, hogy csak orvos nyúlt hozzá. Meg a homokzsák. Az jó volt.
2017. nov. 22. 13:20
14/18 anonim válasza:
Nekem is doki csinálta, reflexből szerencsétlent úgy megrúgtam..
Császár után manuálisan éjjel megvizsgált majd közbe elkezdte nyomkodni a méhem, volt olyan fájdalmas mint az első felállás, de nem vette zokon :)
Nem értem nővérnek ehhez mi köze, ez anatómiai dolog nem a nővér feladata, de sajnos kivédeni nem lehet, muszáj ellenőrizniük.
2017. nov. 22. 13:26
15/18 anonim válasza:
Kétszer szültem császárral, egyik után sem nyomkodták a hasam, csak a sebet nézték meg. Egyik szobatársamat sem nyomkodták,viszont ahol először szültem, ott láttam,hogy a simán szült kismamák hasát nyomkodják.
2017. nov. 22. 15:23
16/18 anonim válasza:
Természetesen szültem. 1 hétig benn voltam.
Minden reggeli vizitnél megnyomkodta a nővér a hasamat az orvos jelenlétében. Azt nézték mennyire húzódott vissza a méhem. (Nekem nem fájt.)
2017. nov. 23. 16:16
17/18 anonim válasza:
Természetesen szültem, nekem is megnyomkodták és olyan jól lehetett érezni, hogy egy egész orvostanhallgató csoport végignyomkodta. Persze előtte megkérdeztek, gondoltam hozzájárulok a jövő nőgyógyász nemzedékének oktatásához:). Nekem se fájt. Lehet, hogy a császárosoknak a vágás miatt fáj, logikusnak tűnne.
2017. nov. 24. 23:45
18/18 anonim válasza:
A Honvédban az orvosok külön kérték már a nővéreket, hogy NE nyomogassák a császárosok hasát, mert bajt okozhatnak vele. Mégis csinálják, mert "jobban tudják". Kevés nővér értette meg az orvosok kérését. Szomorú.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!