Pár hónap múlva szülök de nagyon félek a szüléstöl mindenki ijeszget hogy milyen fájdalmas meg majd bele halok. Tényleg ennyire szörnyű a szülés és bele lehet halni?
Lehetséges válaszok az ilyen ismerősöknek:
1. Ha még nem szült: Honnan tudod?
2. Ha már szült: Hát te is túlélted ugyebár.
És válts témát. Ne foglalkozz velük.
"Igazábol a párom ijezget hogy meghalok majd amúgy nem is paráznèk ennyire"
Mondjuk én megkérdezném, hogy akkor a fäszért csináltál fel?
Engem nem ijesztgettek, de en magamat idegeltem, hogy bele fogok halni. Ennek ellenére komplikaciomentesen, 4ora alatt megszultem, fajdalomcsillapitas nelkul. (első baba, tulhordtam 3500g volt)
En nagyon pozitívan éltem meg. :) nem fogsz belehalni,állj ugy hozza, hogy minden megy majd ahogy kell és ennyi.
Nekem a szülés olyan volt, mint a pokol, ha adtak volna egy pisztolyt, tuti meghúzom a ravaszt. Álmomban nem gondoltam volna, hogy létezik ekkora fájdalom.
De: nem mindenkinek ilyen, fájdalomtűrő képesség-függő. És hozzáteszem, azóta a harmadik babámat várom. Tehát nem ijesztett el a dolog több gyerek vállalásától.
Nem betojatni akartalak, csak leírtam őszintén.
Nekem például marha rosszul esett, mikor anyukám a szülés előtt azt mondta, hogy semmiség, egyáltalán nem fáj, majd végül beismerte, hogy ő is majdnem belehalt, annyira fájt neki, csak nem akart megijeszteni.
Kívánom, hogy könnyű legyen neked!!!
Bele, persze, zömmel a fejlődő országokban, vagy ahol a higiéné a béka segge alatt mozog. :)
Egyébként nem szokás, marhára fáj, de túlélhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!